MyBB Depo'da gezerken arkadaşımın bu yazıyı yazdığını gördüm. Hep destek almak olmaz birazda destek vermek gerekir dedim ve sizler için başlıyorum ilk konuma..

Blog yazılarımda ve çoğu forum konularımda hep böyle giriş yaparım. Neden bilmiyorum.. Neyse biz konumuza geçelim.

Mantık çok basit. Forum'un index.php dosyasını forum.php diye değiştir. Gerekli bölümlerde çakışma olmaması için yine index.php yazan yerleri forum.php diye değiştir..

İlk önce forumu kuruyoruz yada kuruluysa kurulu olan bölüme gidiyoruz. Daha sonra index.php adlı dosyayı forum.php diye değiştiriyoruz. Ardından WordPress ile çakışma olmasın diye, forum dosyaları içinde bulunan "member.php" adlı dosyayı açıyoruz. Bilgisayarınızda gerekli program yüklü değilse ben NotePad++ adlı dosyayı öneririm.

Daha sonra member.php 'yi açtıktan sonra index.php yazan her yeri forum.php diye değiştiriyoruz. Bu işlem bu kadardı. Şimdi global.php dosyasını buluyoruz ve global.php dosyasının içine giriyoruz.

$navbits[0]['url'] = $mybb->settings['bburl']."/index.php";

Bu kodu :

$navbits[0]['url'] = $mybb->settings['bburl']."/forum.php";

Olarak değiştiriyoruz. Aslında çoğu yerde index.php varmış ama bunları değiştirmek yeterli olacakmış.

Şimdi arkadaşlar, amacımız bir veritabanı oluşturmak. Aynı veritabanında iki farklı script olur mu ? Olur ancak çok fazla hatayla karşı karşıya gelebilirsiniz. O yüzden bir tane daha veritabanı oluşturuyoruz.

Veritabanını oluşturduktan sonra mybb'nin kurulu olduğu yere wordpress dosyalarını atıyoruz ve WordPress'imizi kuruyoruz. Yeni açtığımız veritabanını kurulum yaparken yazıyoruz.

Bu sayede subdomain vs. gerek kalmıyor..
http:// siteadı.com /index.php için blog,
http:// siteadı.com /forum.php için forum açmış oluyoruz.

[SIZE="4"]Dikkat edilmesi yerler :

-Host yetkililerinizle birden fazla veritabanı oluşturabiliyor musunuz danışın.
-Forum'un admin panelinde çoğu kod "index.php" diye kayıtlıdır. Bunları forum.php olarak değiştirmeyi unutmayın. Bkz : Logo !
-Aynı şekilde WordPress için kontrol edin.


Zararları :
-Zarar demeyelimde uğraştıracaktır bu sizi; MyBB güncellemesi veya WordPress güncellemesi geldiğinde zorluk çekebilirsiniz. Yapamadığınız yerde uzman kişilere danışın.

Çok Büyük Not :
-Ne olursa olsun en az haftada 2 kere yedek alın ![/SIZE]