Merhaba arkadaşlar ben Mustafa GÜNER, http://wmaraci.com/forum/guncel/ios-7-incelemesi-84398.html konumdan sonra pm olarak ve mesaj olarak iOS 7 kurulumunun nasıl olduğu sorulunca ben de en mantıklısının konu açmak olduğunu düşündüm.

Öncelikle iOS 7 Beta sürümü adı üstünde "Beta" olduğundan sadece Apple Developer'lar tarafından indirilip gözlemlenir. Deneme sürümü olduğundan bazı stabil hatalar donmalar vs olabilir (telefona göre değişir) önceden uyarayım.

Aşağıda resmi olarak iOS 7'nin desteklendiği cihazlar bulunmaktadır.

- iPhone 5
- iPhone 4S
- iPhone 4
- iPod touch 5. nesil
- iPad 4. nesil
- iPad 3. nesil
- iPad 2
- iPad Mini

Aşağıda 2 farklı indirme linki mevcuttur.

1. İNDİRME LİNKLERİ

Dikkat!: Aşağıdaki linklerden indireceğiniz dosyalar .dmg uzantılıdır. Yani sadece Mac işlemciler için geçerlidir. Fakat dilerseniz TransMac programıyla açabilir, içindeki .ipsw uzantılı dosyayı kullanabilirsiniz size kalmış.

- iPhone 5 (Model A1428) # İNDİR
- iPhone 5 (Model A1429) # İNDİR
- iPhone 4S # İNDİR
- iPhone 4 (GSM Rev A) # İNDİR
- iPhone 4 (GSM) # İNDİR
- iPhone 4 (CDMA) # İNDİR
- iPod touch (5. nesil) # İNDİR

2. İNDİRME LİNKLERİ

Aşağıdaki linkler .ipsw uzantılıdır. Yani Windows işletim sistemi içindir.

- iPhone 5 # İNDİR
- iPhone 4S # İNDİR
- iPhone 4 # İNDİR

Yukarıdaki indirme sitesinden ilk defa indirenler için küçük bir açıklama yapmak isterim. Linke tıkladıktan sonra "I agree with the MEGA Terms of Service" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyip "Download" butonuna basıp indirme işlemine başlayınız.

Sizden bilgisayara kaydetmeniz için bir soru sormayacaktır direk indirmeye başlayacaktır site üzerinden indirdikten sonra 7MB/Saniye hızla bilgisayarınıza indirecektir. Yani bir nevi torrent gibi düşünün.

EVET KURULUMA BAŞLAYALIM!

Yukarıdan cihazınıza uygun dosyayı indirdiğinize göre kuruluma başlayabiliriz.

Şimdi öncelikle iTunes programımızın son sürüm olduğuna emin olalım, değilse güncelleyelim. Ardından telefonumuzu bilgisayara bağlayalım.

Sol taraftaki menüden her ihtimale karşı telefonumuzu yedekleyelim. Bazı arkadaşlar restore yapılmasını da söylüyor yaparsanız daha garantilersiniz fakat ben şahsen yapmadım uygulamalarım gitmesin, yeniden yüklemeyeyim diye bir sorun çıkmadı.



Eğer restore ettiyseniz telefonunuz yeniden açılıp dil seçme vs bölümüne gelecektir o kısmı geçip telefonun kurulumunu tamamladıktan sonra telefonunuzu tekrar bilgisayara bağlayınız.

Şimdi ise "shift" tuşuna basılı tutarak "Güncellemeleri Denetle" butonuna basıyoruz ve karşımıza gelen ekrandan indirdiğimiz dosyayı seçiyoruz.



Ardından size iPhone güncellensin mi? Güncelleme denetlendikten sonra uygulanacaktır tarzında bir soru soracak, kabul edin ve bekleyin.

Güncelleştirme denetlendikten sonra telefonunuz kapanacaktır ve elma işareti çıkacaktır. Elma işaretinin altında yüklenme çubuğu görüyorsanız işlem başlamış demektir.

Şimdi arkanıza yaslanın ve sürümün yüklenmesini bekleyin. Asla telefon tamamen açılana kadar telefon ile bilgisayar bağlantısını kesmeyin ve şarjınız en az %50 olsun.

Yaklaşık 5-10dk içinde kurulum bitecektir ve iOS 7 Beta sürümü sizlerle! Tebrikler, başardınız! Güle güle kullanın ve keşfedin.

Konuyu alıntı yaparsanız lütfen belirtin, saygılar..

-Mustafa GÜNER