Bu yazımızda sizlere Sosyal Medya Bazlı ve Seo çalışmalarında yapılan hatalardan söz edeceğiz. Son zamanlarda yapılan en büyük hatalardan bir tanesininde sosyal medya ağlarından paylaşılan site adreslerinin backlink olarak sayılması sorunsalıdır. Bu sosyal medya ağlarından paylaşımla alınan backlinkler No-Follow’dur. Sıralamaya direk ektisi yoktur. Do Follow backlinkler sıralama odaklıdır. Bu gibi yanlışlıkları görebilmeniz için hazırlanmış bu makaleyi Magnnuuum arkadaşımızın oluşturmuş ve bilgi vermiştir. Kendisine teşekkürlerimizi iletiriz.

Sosyal Medya Paylaşımlarına Dikkat Edin!

Evet arkadaşlar son 2 güncellemenin ardından ne yapacağını bilmeyen bir kitle, ne yapacağını bilmediği için şuursuzca sosyal medya paylaşımlarının öneminden bahsetme ve bu paylaşımların Google’daki serp’i etkilediği yönünde bilgiler verilmektedir. Bu konudan oldukça rahatsızım ve size bir kaç tiyo vereceğim.

Öncelikle sosyal medyadan gelen backlinkleri sakın ola backlink mantığında görmeyin. Hepsi no follow’dur olsun no follow’da faydalıdır demeyin.

No follow serpe etki etmez, sadece bir web sitesinin no follow linklerinin de bulunması gerekir hepsi o! Yani do follow backlinklerinizi tam anlamıyla randıman sağlaması için no follow backlinklerinde olması gerekmektedir.

Sosyal Medya Paylaşımlarında özellikle bu güncellemeden sonra bir çok yazılım, program vs gelmiştir. Ve insanlar ciddi olarak bunların fayda sağlayacağı düşüncesiyle bu sistemlere üye olmaktadırlar.

Arkadaşlar SEO’da HİT inanılmaz önemlidir. Eğer bir web sitesine sosyal ağlardan hit geliyorsa bu müthiş birşeydir. Ancak bu programlara üye olmak için açılan hesaplar fakedir. Zaten sizin paylaşımınızın yapılacağı hesapta fakedir. Sonuçta 1550 facebook beğenisi, 371 paylaşım, 200 retweet, 361 mention, 17229812 takipçi, 91729182921 google + ve asıl sonuç HİT 5 – 10!!!!
Hürriyetin bile bu kadar sosyal medyada paylaşılmadığı bir ülkede sizin şuursuz blog sitenizin kendinden geçercesine fakeler tarafından paylaşılması; spamın dibidir ve sizin beklediğiniz social network sinyalleri googleye SPAM olarak gidecektir.

Örnek vereyim ; bir web siteniz (kişisel) var arama motorlarından gelen organik hit 100, sosyal ağlardan gelen organik hit 150!!! İşte bu site serp sonuçlarında uçuşa geçmeye hazır bomba gibidir. Buna sağlam bir iki backlink ekleyerek siteyi adeta uçurursunuz. Bu noktada sosyal medya paylaşımları çok önemlidir. Zaten gerçektede böyle değil midir? Güzel bir içerik hazırlayın ve gerçek profillerinizde bir paylaşın facebook, twitter, google plus bakalım kaç kişi gelecek!? Bu noktada 100 – 150 tekil gibi rakamlar bazı spamcılara çok küçük rakamlar gelecektir elbet çünkü onların mantığı direk 200 retweet, 10.000 takipçi gibi rakamlar ancak Google aramasında “SEO” kelimesinde 1. olsanız günlük gelecek hit 100′dür, e siz sitenize hergün farklı yazılar içerisinde 200 kişi sosyal medyadan sokabilirseniz. Bu noktada zirvede olabilirsiniz. Tabi herşey bu değil ancak inanın en büyük kriter bu! Çünkü yapılan iş Gerçektir.

Ancak bu sistem tamamen yanlış algılanmaktadır. Ben zaten facebook sayfası 10k altı, twiter sayfası 20k altı kişi blog, site görmedim. Herkes uçuyor ancak önemli olan bu değer veya sosyal medyada kaç kişi tarafından paylaşıldığınız değildir. Önemli olan oradan sitenizi kaç kişi ziyaretçi ettiği ve gelen kişilerin gerçek şekilde isteyerek gelmesidir.

Şimdi kendi facebookhesabıma bakıyorum 1500 arkadaşım var. Genelde off road, sosyal medya, araçlar ve geçmişten gelenler ile ilgili bir çevre. Kısaltma kodu ile bir link paylaştığımda gelen tıklama alakalı ise en az 300 oluyor. Hadi benim çok arkadaşım var diyelim. Başka bir arkadaşta denedik facebook’ta 200 arkadaşı var. 35 tıklama geldi….

Ardından bir arkadaşımın twitter’da 5k, 10k, 20k takipçileri olan 50 profili var. Hepsi manuel şekilde kontrol ediliyor. 50 profil paylaşımdan gelen hi 300 kişi. Sizce bir tweetin 50 kişi x 10.000 (ort) = 500.000 kişi tarafından görünüp 300′ün tıklaması iyi birşey mi, kötü birşey mi???? Ben söyleyeyim çok kötü çünkü bu değer 1 kişinin facebook paylaşımı ile eşdeğer.

Ben gerek forumda gerekse farklı platformlarda görüyorum. İşte sayfanız paylaşılacak, işte sayfa beğeniniz artacak, proxyler çılgın vs vs vs…

Önemli olan bunları yapınca kaç kişi gelecek!!!!

Doğru yapayım derken gene hata yapmayın. Eğer tamamen gerçek beğenilerle oluşturulmuş 500 beğenili bir facebook sayfanız varsa, inanın paylaşıma 50 hitten aşağı gelmez ve bu çok özel bir sinyaldir google için… Aynı şey twitter, pinterest, google plus içinde geçerlidir. Eğer bir sayfa google plus’ta 1500 çevreye eklenmiş, 12971912 kez paylaşılmış ancak plus üzerinden gelen hiti 20 ise; sitenize şimdi olmasada penguen vol 2.2 – 3.0 gibi versiyonlarda inanılmaz bela açacakır.

Unutmayayın arkadaşlar. Artık web siteleri insan için. Siz gurur duyarak paylaşabildiğiniz bir yazı yazın ve kendi ağlarınızda paylaşın. Ananız babanız arkadaşınız emminiz okur. Zaten onlarda size yeter…

Son olarak google plus hesabı var elimde bir tane; çevresinde 500 kişi var hepsi gerçek. Hepsi türk. Tek paylaşımda en az 150 kişi giriyor siteye ve içerik paylaşıldıktan 5 dk sonra site 1. oluyor. Ne imleme ne başka birşey… İşte anlatmaya çalıştığımda bu!!! İşte bu şekil yapılan sosyal medya paylaşımı google serp sonuçlarının ırzına geçiyor. Diğerleri ise sizin web sitenizin ırzına geçiyor…

Son zamanlarda birçok hata gördüğüm için arkadaşları uyarmak istedim. Dikkat ederseniz yazının altında kaynak maynak vs birşey yok. Yani yazımızın bir tek amacı var. O da insanları uyarmak…

Saygılar…

Sizde bu konuda ki fikirlerinizi bizimle yorum atarak paylaşabilirsiniz.

Kaynak: http://www.umutmavi.com/sosyal-medya-paylasimlari-ve-seoya-etki-duzeyi.html
İyi çalışmalar.