Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Ben şuna bir türlü anlam veremiyorum. No-follow linkin sıralamaya etkisini neye dayanarak yok deniliyor ? No-follow linkler Pagerank'a etki etmez. Ama sıralamaya kesinlikle etki eder.

sOsyal medya olayına gelince, bana göre sosyal medya sadece sitenizi tanıtmak ve ilgili kişilere sitenizi servis etmektir. Bu konuyla ilgili Matt'in açıklaması bulunmakta ve Şöyle diyor : "Facebook ve twitter gibi sosyal medya siteleri çok dinamik oldukları için biz bu tür sitelerin yalnızca izin verilen bölümlerin sadece bir kısmını tarıyoruz. O tarama sırasında google bot linkinizi görürse bunun elbette faydası olacaktır. Ama o an denk gelmezse yani linkiniz sosyal medyada ki sayfada alt taraflara doğru kaydıysa google bot bunu taramadığı için bir etkisi olmaz."

Anlayacağımız üzere sadece ziyaretçi çekmeye yarar gerisi yalan..


Merhaba,

Belirli düzeyde alınan No-Follow backlinkler elbette ki siteniz için etkidir. Dikkat ederseniz sıralama kelimesini kullanmadım. Yazının başında bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek için ufak bir paragrafla belirttim. Yanlız No-Followlar, Do-Followlar kadar sıralamaya etki etmemektedir hatta etki düzeyleri çok çok düşüktür. Bu şu anlama gelmesin, "Hiç bir şekilde No-Follow linkin değeri ve etkisi yoktur." etkisi sitenizin ziyaretçi çekmesi içindir. Google hem Do-Follow hemde belirli bir düzeyde No-Follow linkinizin olmasını ister.

İyi çalışmalar.