ntka adlı üyeden alıntı

Ne yazıkki yorumları okudukdan sonra bu yazıyı yazma gereği duydum eğer kullandıgınız alanadı bir firmanın tescilli markasının bir kelimesini veya ona benzer bir içeriğini oluşturuyorsa mahkeme kararı veya dogrudan size ulaşarak bu domaini elizden alma hakkı vardır.

Buna benzer örnekler çoktur lütfen biraz daha detaylı araştırma yapınız bu konu hakkında.

Domain sahibi arkadaş sana tavsiyem ilgili firma yetkilileri ile bu konuyu konuş eğer sana dönüş yapmadıkları takdirde sen onlara yazdığın mesajları sakla tarih leri ile birlikte her hangi hukuksal bir sorun oldugunda delil olarak kullanabilirsin hatta ve hatta ekran görüntüsüde alabilirsin çok önemli bir domainse ayrıca fazlada endişe etmenize gerek yok genelde kimse kullanmanıza engel olmuyor ama yinede tedbirli olmak gerekiyor bu gibi durumlarda.

Saygılar..


Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Web sitem o kadar önemli bi konumda değil hatta hiç değil daha 2 ay oldu siteyi açalı tek sıkıntı olan emeklerin boşa gitmesi olur.

Domain tescili ile marka tescilinin birbirinden ayrı olması gerekmezmi sayın hocam örnek vereyim google isminin marka tescilini almadan bu işi yaptığını düşünürsek. 3. şahıs marka tescilini alırsa siteyi devretmek zorunda kalmazmı bu kısmı pek anlamadım.
Benim açarken ilgili kurum veya şahıslardan yola çıkarak değil
kelime sonuçta bu herhangi bir prim amacı ile kullanmaksızın tamami ile ingilizce kelimenin türkçe anlamını düşünerek açmıştım.