Helix adlı üyeden alıntı

Şimdi şöyle bir şey de var . Benim bilişim hocam vardı. İnternet ortamında küfrün hertürlü cezası var dedi. Direk git şikayet et dedi hertürlü ceza alır dedi. Şimdi o yanlışmı biliyor gibi ?


doğru biliyor. kişinin konumu, görevi, suçun oluşma şekli, şartları, psikolojik durum, siyasi durum, savunma, anlaşma isteğî vs hepsi bir etkendir. kısaca başımdan geçen bir olayı anlatayım. hariciye nazırına küfürden 1ayda sonuçlanmış cezam var. 11ay 20gün. hegb ile 5 yıl ertelendi. anlaşma istemedim. özür dilemedim. suçu reddetmedim. tek yaptığım hata ise iç hukuk yollarını tüketip aihm gitmemekti. ülkemi mahkum ettirmek istemedim. aihm bu konuda içtihatları mevcut çünkü. hocanın doğru söylemesi bir yana; kaybeden sen olursun. yani tek reddetmede dava 4yıla uzar. az daha reddeder çocuk yazmış kuzen yazmış arkadaş yazmış der kurtulur. tabi bunlar ilk mahkeme aşamasında. bunların sonunda yargıtaydan dönmese bile anayasadan dönmese bile aîhm den kesin olarak döner karşındakide bir güzel tazmînat alır karşında çatır çatır yer ;)
hiçmi merkele netten küfür eden yok? sarkozy ye? obamaya? o kadar çokkî. anca dava eder adamı biraz uğraştırır zengin ederssin :)