wmaraci reklam

Google AdSense Onay Alma Süreci -2020

3 Mesajlar 1.243 Okunma
wmaraci reklam

YASiNHUTAR YASiNHUTAR webhazine.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webtasarım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** H**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 65 / 199
  • Ticaret 40, (%100)
Google adsense'nin internet üzerinde bilinen en iyi reklam servisi olduğunu söylemek sanırım biraz anlamsız olur. Bu zaten herkesçe bilinen bir durum. Eskiden de google adsense den onay almak kolay değildi. Lakin şimdilerde olduğu gibi zor da değildi. Bu nedenle adsense onayı almak ta zorluk yaşayanlara biraz yardımcı olur düşüncesiyle birkaç ipucu paylaşmak istiyorum.
Adsense onay sürecini özetlemek gerekirse (basittir) : Gmail hesabınız ile adsense'de oturum açarsınız. Eklemek istediğiniz web sitesi ile kayıt yaparsınız ve google adsense ekibi sitenizi inceler. Sonucunda onay ya da red alırsınız. Eğer siteniz onay alırsa adsense ile para kazanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Başvurudan Önce Sitenizi Hazır Durumu Getirin

Google adsense onay alma için başvuru yapmadan önce yapmanız gereken işlemler vardır. Adsense moderatörleri her zaman için kaliteli siteleri onaylarlar. Adsense için bazı gereksinimler vardır. Öncelikle sitenizin bu gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol etmelisiniz. Google adsense için en önemli kriterin 'içerik kalitesi' olduğunu unutmayın. Sitenizi adsense'ye hazır hale getirecek işlemlere geçelim.

Yüksek kalitede içerikler yazın >>

Bu konuda artık bir atasözü haline gelmiş olan 'içerik kraldır' cümlesi bunu anlamanızı kolaylaştırabilir. Kaliteli bir siteyi her zaman için kaliteli içerikler belirler. Kaliteli içerik özgün , benzersiz, belirgin ve konuyu tam bir şekilde anlatır. Çoğu zaman bir konuyu 100-200 kelime ile anlatmak mümkün değildir. Bu nedenle kalite içerik kriterlerinden biri makalenin uzunluğudur. Bir blog yazısının 100-200 kelime olması çoğu zaman için o içeriğin eksik olduğu anlamına gelir. Bu durumda adsense yolculuğunuz başlamadan biter. Aynı zamanda kopyala yapıştır olarak eklenen içeriklerle de başarı sağlamak mümkün değildir.
Her zaman için yazdığınız konuyu tam olarak açıklayan benzersiz ve en az 500-600 kelimelik içerikler hazırlayın.
Seo kriterlerine uygun bir makale nasıl yazılır >>
Seo uyumlu makale

Meta etiketleri optimize edin ve arama motoru dostu haline getirin >>

Özgün olarak yazdığınız içeriklerinizi meta etiketler ile de optimize edin. Meta etiketler, botlara, içeriğin ne ile alakalı olduğu hakkında bilgi verir. Adsense moderatörlerinin onay için başvuran her web sitesini tek tek incelemesi mümkün değildir. Bu yüzden doğal olarak bot yardımı kullanacaklar. Bu etiketleri doğru bir biçimde kullandığınızdan emin olmalısınız.
Meta etiketler için başlık etiketinin 60 karakter, meta açıklamanın ise 160 karakterden fazla olmaması gerektiğini unutmayın.

Yeterli içerik sayısına sahip olun >>

Her sayfa ve kategori için yeterli içeriğe ve içerik sayısına sahip olmalısınız. Sitenizde en az 20-30 tane içerik bulunmalıdır. Bu google tarafından belirlenen bir limit değildir. Ama adsense onayı alabilmek için tavsiye edilen minimum içerik sayısıdır. Yani her kategori de en az 3-4 yazı bulundurmalısınız. Bu yazılar kaliteli olmalıdır. Adsense onayı alma şansınızı artırmak için uzun yazılar yazmalısınız. Yazılarınızın uzunluğu ne kadar çok olursa onay almak için o kadar iyidir.

Alan adı süresi önemlidir >>

Alan adı süresi adsense onay sürecinde önemlidir. Hatta bazı ülkeler için en az 6 aylık bir süre kısıtlaması vardır. Bu konuda google'ın yaptı açıklama şu şekildedir :
"Çin ve Hindistan dahil bazı yerlerde, yayıncıların sitelerine 6 aydır sahip olmalarını zorunlu kılıyoruz. Reklam ağımızın kalitesini sağlamak ve reklamverenlerimizin ve mevcut yayıncılarımızın çıkarlarını korumak için bu adımı attık."
Belirli bazı ülkeler için durum bu olsa da ülkemiz için bu durum geçerli değildir. Henüz yeni açılmış sitelerde onay alabilmektedir. Lakin alan adının eski olması bir avantajdır.

Alt etki alanı ile başvurmayın >>

Her zaman için alanadiniz.com gibi alan adını kullanarak başvurmalısınız. Blog.etkialaniniz.com değil.

İçerik için görsel seçerken dikkat edin >>

Google Adsense, telif hakkıyla korunan içerik barındıran siteleri onaylamaz . Telif hakkıyla korunan içerik, başkalarının sitesinden izin alınmadan kopyalanan şeyler anlamına gelir. Ve içeriğimize eklemek için bir görsel seçerken her seferinde hata yapıyoruz . Bazı insanlar sadece bir arama yaparak görseller alanından uygun resimlerini alır ve bunları sitelerine yükler. Bu resimleri kullanmak için izinleri olup olmadığını kontrol etmezler? Eğer bu görseller telif hakkı içeriyorsa adsense konusunda her zaman sıkıntı yaşarsınız. Bu nedenle görsel seçiminde çok dikkatli olmalısınız.
flickr, pixabay,pexels gibi görsel stok sitelerini kullanarak ücretsiz bir şekilde telifsiz görsel temin edebilirsiniz.

Göze Hitap eden bir tasarım seçmelisiniz >>

Siteniz için seçtiğiniz tema sitenizin yüzüdür. Sitenizin güzel görünmesi için uygun bir tema seçmeniz gerekir. Bir tema seçerken her zaman için ziyaretçilerin temayı beğenip beğenmeyeceklerini düşünün. Eğer ziyaretçileriniz beğenirse adsense de beğenecektir. Bir web sitesinde ilk göze çarpan tasarımdır. Profesyonel bir görünüme sahip bir tema kullanmalısınız. Binlerce ücretli ücretsiz tema arasından seçim yapabilirsiniz.

Sitenizin google tarafından engellenmediğini kontrol edin >>

Siteniz Google tarafından engellenmediğinden emin olun. Çünkü Adsense, site istatistiklerinizi arama motorlarında kontrol edecektir. Nasıl kontrol edileceğini bilmiyor musunuz? Google'da “site: alaniniz.com” araması yapmanız yeterlidir. Arama sonuçlarını bulursanız, siteniz engellenmemiştir. Herhangi bir sonuç bulunamadı derse siteniz engellidir.

Adsense tarafından yasaklanmış içerik oluşturmayın >>

Adsense, yetişkin içerikleri, telif hakkıyla korunan içerikleri, uyuşturucu alkol ile ilgili içerikleri, bilgisayar korsanlığı içeriklerini, şiddet içeren içerikleri, silahlarla ilgili içerikleri ve diğer tüm yasa dışı içerikleri olan sitelerin onaylanmayacağını doğrudan söylemiştir. Bu tarzda içerikler oluşturmayın. Daha önceden oluşturduğunuz içerik varsa adsenseye başvurmadan önce mutlaka kaldırın.

Sitenizin hit sayısı bir kriter değildir >>

Adsense'nin onaylanması için ziyaretçiler bir etken değildir. Çünkü siteniz kalitesine bağlı olarak onaylanacaktır. Adsense moderatörünün ziyaretçi sayısını kontrol etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Ancak, gelir elde etmek için yeterli ziyaretçinizin olması gerekir.

Başvuru için tam olarak hazır olun >>

Yukarıda sıralanan kriterler ile beraber sitenize eklemeniz gereken bazı sayfalar vardır. Adsense onayı alabilmek için bu sayfaların siteye eklenmesi önemlidir. Bu sayfaları şu şekilde sıralayabiliriz :

1.İletişim
2.Hakkında
3.Künye
4.Gizlilik politikası

Bu sayfaların eklenmesi adsense onayı almanızı kolaylaştırabilir. Dikkat etmeniz gereken nokta tabiri caizse bu sayfaları eklemiş olmak için eklemeyin. Sayfaları doğru bir biçimde yapılandırarak ekleyin.
Tüm bunları yaptıktan sonra başvuru için hazırsınız demektir. Muhtemelen ilk seferde onay alacaksınız.

Kaynak : https://www.webhazine.com/2020/08/google-adsense-onay-sureci.html
kizilperi HakikatTR fistiq

kişi bu mesajı beğendi.

SMM Panel, Sosyalyuvam, Bayilik Paneli, En Uygun Panel, Takipçi Paneli
reklam

systemcontrol systemcontrol WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2020
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek UNITY
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 108
  • Beğeniler 33 / 27
  • Ticaret 2, (%100)
Faydalı içerik. Elinize sağlık.
YASiNHUTAR

kişi bu mesajı beğendi.

Emr7Yldrm Emr7Yldrm Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 87
  • Beğeniler 2 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Ben imzamdaki siteme 1 haftada onay aldım 7 makale vardı.Sitem göze hitap ediyor telif vs olaylarından uzağım kendi kendime bişeyler anlatır gibi yazılarımı yazıyorum hitim 0 ama makalelerim uzun olduğu için sanırım hiç kasmadan çok rahat bir şekilde onayımı aldım ben
YASiNHUTAR

kişi bu mesajı beğendi.

Btc Mining Oyna Para Kazan: https://bit.ly/2RUGqWt
A'dan Z'ye Php: www.kodlamax.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al