Samsung’un geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ve amiral gemi olarak adlandırdığı Galaxy S3 ve Note 2′ye Android 4.4 KitKat güncellemesinin geleceği ortaya çıktı. Daha fazlası haberimizde.

Son günlerde Samsung tarafından sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Bu haberimiz de ise Samsung Galaxy S3 ve Note 2‘ye gelecek sürümler hakkında bilgilendirme yapacağım. Bildiğiniz üzere 4.3 sürümü şuan için Galaxy S3′e durdurulmuştu. Gerek güvenlik açıkları, gerekse de telefonda ki bazı olumsuz durumlar buna sebebiyet verdi ve Samsung güncellemeyi durdurup, geri çekme kararı aldı. Sanıyoruz ki Aralık ayında tekrardan güncelleme dağıtımına devam edecek. Fakat haberimiz bununla ilgili değil. Asıl haberimize gelecek olursak eğer; Samsung bildiği gibi şuan için en fazla satan akıllı telefon üreticisi konumunda bulunmakta. Böyle bir isme sahip olmanın faydası olduğu kadar, zararları da oluyor. Samsung kullanıcıları ve özellikle S3 ve Note 2 kullananlar Android 4.4 Kitkat sürümünün gelip gelmeyeceğini fazlasıyla merak ediyordu. Şuan için herhangi bir resmi açıklama firma tarafından yapılmamış olsa da, basın’a sızdırılan bir belgeyle birlikte bu soruların cevapları gün güzüne çıkmayı başardı.

Samsung firması benim gibi milyonlarca insanların muzdarip olduğu bir konuda hâlen yavaş çalışmaya devam ediyor, diğer markalar yeni sürümleri çok seri bir şekilde sunarken, Samsung firması bu konuda biraz yavaş işliyor ve kullanıcıları yeniliklerden bir süre mahrum bırakıyor. Takvim’e göre diğer sürümler de olduğu gibi bu sürümlerde de Samsung kullananlar biraz bekleyecek gibi görünüyor.
2013 yılında piyasaya sürdüğü amiral gemileri Galaxy S4 ve Note 3 için Kitkat sürümünü Ocak ayında güncellemeyi hazırlayacak olan firma, geçen yıl çıkardığı Galaxy S3 ve Note 2 için ise bu tarihi birkaç daha ileriye alıp, Android 4.4 Kitkat sürümünü Mart yada Nisan aylarında güncellemeyi sunacağı gösteriliyor. Bu belgenin resmi belge olmadığını tekrar hatırlatmakta fayda var.



Galaxy Note 2 için geçtiğimiz günlerde yayımlanan 4.3 sürümü az öncede bahsettiğim gibi S3 için durdurulmuş durumda. İnsanlar ister istemez, aynı durumun 4.3′te de söz konusu olacağını düşünmeden edemiyor.Bakalım Samsung Android 4.4 Kitkat sürümü için nasıl bir yol izleyecek.
Yayımlanan belge, sahte bir belge olup belki de kullanıcıları kandırmaya yönelik hazırlanmış olabilme ihtimali şuan hâlen var olan bir durum. Samsung’un onlarca Galaxy üyesinin güncellemeleri ise tamamen bir bilmeceye dönüş durumda. Samsung firmasında ki güncellemeler şuan için tam bir muamma.
Galaxy S4‘ün Active, Zoom ve Mini modellerinin bile 4.3′e ne zaman sahip olacağı hâlen belirsizken, 4.4′e ne zaman kavuşacağı ise Allah’a emanet diyebiliriz. Ayrıca Galaxy S3 Mini, Galaxy Ace 2 ve Ace 3‘ün yanı sıra Galaxy S2 ve Note’da bu modeller içerisinde yer alıyor. Bu kadar fazla soru ve kafa karışıklığına rağmen Samsung susma hakkını kullanıyor, ilerleyen günlerde resmi bir güncelleme takvimi yayımlaması gerekiyor, aksi takdirde bir ayaklanma olabilir. Samsung, acaba bu modellerden kaçına güncelleme sunacak ?

Kaynak; Android 4.4 Kitkat Galaxy S3 ve Note 2′ye Gelecek!