IFA 2018 fuarında tanıtımı yapılan Sony Xperia XZ3 'ün bir de tanıtım videosu yayınlandı. İşte Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia XZ3 ile bilinenler:

Sony Xperia XZ3 Özellikleri

Sony Xperia XZ3 günümüzün en güçlü mobil işlemcilerinden Snapdragon 845 ile geliyor. 4GB ram ve 64GB dahili hafızaya sahip telefon 512 GB'a kadar hafıza kartı da destekliyor.

Tasarımsal olarak yepyeni bir görünüm sunan XZ3'ün ekranı 6 inç büyüklüğünde. 1440x2880 çözünürlükte HDR ve OLED kavisli bir ekrana sahip XZ3, Sony'nin televizyonlarında sıkça gördüğümüz X-Reality teknolojisini de barındırıyor. Hem önü hem de arkası cam olan telefon Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. IP65/68 sertifikalarına sahip XZ3 suya ve toza karşı tam bir koruma sağlıyor.

Kamera kanadında ise Sony Xperia XZ3 bizlere 19MP çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığında bir kamera sunuyor. Bu kamera önceki model olan XZ2'de olduğu gibi 4K HDR ve 960 FPS video çekebiliyor. Ön kamerası ise 13MP çözünürlüğünde.

Xperia XZ3'ün bataryası ise 3300 mAh. Ayrıca Qi kablosuz şarj özelliğini de destekliyor.

Xperia XZ3'ün Fiyatı Ne Kadar?

Xperia XZ3'ün fiyatı 900 Dolar olarak belirlendi. Türkiye fiyatının ise minimum 8-9 Bin TL olması bekleniyor. Telefonun önümüzdeki ayın (Eylül 2018) sonlarına doğru çıkması bekleniyor.

Tanıtım Videosu Yayınlandı

Youtube'da Sony Xperia kanalında yayınlanan Xperia XZ3 tanıtım videosunda özellikle yapay zeka teknolojileri, 18:9 tasarımı ve yeni Side sense özelliği üzerinde durulmuş. Side sense teknolojisi telefonun yan yüzeyine dokunduğunuzda otomatik olarak hangi uygulamayı açmak istediğinizi anlıyor ve o uygulamayı hızlı bir şekilde açıyor. Ayrıca telefonun ekranının sürekli açık kalıp saat ve tarih hakkında bilgi verdiği Always On teknolojisi de videoda değinilmiş.



Kaynak: Sony Xperia XZ3 Tanıtıldı. İşte Özellikleri, Fiyatı ve Tanıtım Videosu