Öncelikle sevgili webmaster kardeşlerim bu içerik SEO başlangıç düzeyidir.

Arama Davranışlarını İceleyerek İçerik Oluşturma

Bir çok blog yazarı içeriklerini oluştururken hata yapmaktadır. Eğer içeriklerinizin başlıkları diğer kullanıcılar tarafından aranmıyorsa; arama motorlarından hit almanız güç olacaktır.

Arama davranışı kelimesini şu şekilde açıklayabiliriz; bir konu ile ilgili arama motorlarında arama yapan kullanıcılar hangi kelimeleri kullandığını analiz etmektir.

Arama motorlarından gelen ziyaretçilerimi nasıl analiz edebilirim?

Webmaster Tools ile

Google Webmaster Tools arama davranışı incelemek ve sitenizin gelen hitler hakkında bilgi almak için en yararlı araç diyebiliriz.

Google Webmaster Tools > Arama Trafiği > Search Analytics

Kısmında en çok hangi aramalar üzerinden ziyaretçi aldığınızı öğrenebilirsiniz. Benim kendi web sitem için en çok ziyaretçi aldığım kelimeler aşağıdadır.



1'inci sırada bulunan WordPress Önbellek Temizleme kelimesinin hangi İçeriğim ile alakalı olduğunu anlamak için üzerine tıklayarak yazıma gidiyorum. Yazı başlığım şu şekilde "WordPress Cache Eklentileri" benim başlığımda en çok ziyaretçi gelen kelimenin aynısı yok. Ben başlığı şu şekilde değiştiriyorum. "WordPress Cache Eklentileri ile Önbellek temizleme" eğer İçeriğim içerisinde önbellek temizleme ile ilgili bilgi varsa SEO açısından bir zararı olmayacaktır. Eğer İçeriğim konu ile bağdaşmıyorsa konuya ekleme - düzeltme yapıyorum. Bu sayede o yazımdan gelen ziyaretçi sayısı %60 çoğalıyor.

Anahtar Kelime Planlayıcı kullanarak içerik oluşturma


Google Adwords'un anahtar kelime planlaycısını kullanarak içerik başlığı ve içeriği oluşturabilirsiniz.

Oluşturmak istediğiniz içerik ile alakalı kelimeleri yazarak en çok hangi kelimede arama yapılıyorsa o kelimeyi ve varyasyolarını kullanarak içeriklerinizi hazırlayabilirsiniz.

SEO Monitor sitesi ile de anahtar kelime plamlayabilirsiniz.



Kaynaklar:
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/09/improve-snippets-with-meta-description.html
https://support.google.com/webmasters/answer/35624"">https://webmasters.googleblog.com/2017/06/better-snippets-for-your-users.html
https://support.google.com/webmasters/answer/35624


Eski yazılarım:
Sayfa başlığının SEO açısından önemi #1
Description (açıklama) nasıl olmalı? #2
H Etiketlerinin Kullanımı #3
SEO uyumlu URL kullanımı #4