Merhaba kendi yaptığım ve faydasını gördüğüm bir resim seo tekniğini anlatayım. Bu uygulama ile bir çok resim ilk sıralar da görünmeye başladı. Lakin şunu belirtmek isterim ki resimler çok geç index ve üst sıralara çıkan bir sistemdir. O yüzden ben ortalama 2 ile 4 hafta arasında ilk sıralara doğru geldim.
Program : https://www.gezginler.net/indir/photoscape.html
Öncelikle düzenle deyip, resimi seçiyoruz. Daha sonra alt kısım da ev yazan bölümde bir çerçeve yapıyoruz, biraz hafifi çerçeve seçiniz ki resimin orjinalliği çok gitmesin. Daha sonra parlak-renk kısmından ilk 3 kısmı 15 yapın,film efekti kısmından düşük kısmı işaretleyip bir tane seçiniz. Arka ışık butonuna bir veya iki defa basınız,Nesne kısmından logo veya text ekleyin.
Bu programla yapacağımız işlem daha sonra kaydet diyoruz ve jpeg kalitesini % 70 yapıp kaydediyoruz. Masa üstüne gelip, sağ tıklayıp özellikler deyip gen kısımda resimin adını girelim genellikle eklediğiniz resim ile ilgili başlığı türkçe karakter kullanmadan - işareti ile ayırın. Örnek : resim-icin-seo-optimize-etmek. Daha sonra ayrıntılar kısmına geliyoruz. Burada başlık kısmına makalenizin başlığını, konu kısmına kısa bir açıklama anahtar kelimeniz geçsin. Derecelendirmeyi 5 yıldız verip, resim ile ilgili etiketler girin 3-5 adet ve son olarak da açıklama kısmına bir kaç cümle bir şey yazdıktan sonra makalenizin urlsini, sonuna yerleştirin. Biraz daha aşağı inip tarih seçiniz kafanıza göre, yazarlar kısmına site adınızı yazıp ve telif kısmına makalenizin urlsini yapıştırıp kaydedin.
Bu işlemler bitti ve resim sitenize yükledikten sonra muhakkak sağ tarafta alt başlık tanım v.s gibi alanları boş bırakmayınız...
Örnek Çalışma : https://www.google.com.tr/search?newwindow=1&safe=active&tbm=isch&sa=1&q=satılık+tersiyer+kırıcı&oq=satılık+tersiyer+kırıcı&gs_l=psy-ab.3..0.77114.80512.0.80726.23.19.0.0.0.0.240.2621.0j13j2.15.0....0...1.1.64.psy-ab..8.15.2610...0i67k1j0i24k1.0.6VRq-fLzJoU
Not : Bizim sektör de günde binlerce resim ilan sitelerine ve benzeri yerlere yüklendiği için ilk 2 satırda yer almakta marifet diyebilirim. https://www.fabo.com.tr ve https://www.fabocompany.com/tr olanlar bize ait resimler. Yardımcı olması açısından resimlere bakabilirsiniz.