wmaraci reklam

SEO Çalışmalarında Sizi Başarıya Ulaştıracak 5 SEO Stratejisi

3 Mesajlar 976 Okunma
wmaraci reklam

Stratejik1SEO Stratejik1SEO SEO Ajansı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / K
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 85
  • Beğeniler 26 / 50
  • Ticaret 0, (%0)
SEO STRATEJİLERİ



Dijital pazarlama rekabet oranı yüksek olan bir mecradır. Hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacak SEO çalışmalarında doğru stratejiler geliştirerek firmanızı ön plana çıkarabilirsiniz. Çünkü insanlar dijital platformlarda arama yaparken karşılarına çıkan ilk sayfadaki siteleri ziyaret ederek ürün veya hizmet satın alırlar. Rakiplerinizden bir adım önde olmak için SEO stratejilerini uygulamalı ve arama motorlarındaki sıralamanızı yükseltmelisiniz.

YEREL SEO




Yerel SEO bir diğer adı Local SEO olarak da bilinmektedir. Yerel SEO bölge bazlı yapılan aramalarda sitenizin üst sırada yer almasını sağlayarak ilk aşamada çevrenizdeki insanların size ulaşması sağlanır. Yerel SEO çalışmalarını ilk olarak bulunduğu bölgede bilinirlik sağlamak isteyen firmalar tercih etmektedir. Büyük firmalar ile rekabet ortamına girmeden kendi bölgesindeki müşterilerine ulaşarak satış yapmak için yerel SEO size farkındalık yaratmaktadır. Sitenizin yerel aramalarda listelenmesi için site içi ve site dışı düzenlemeler yapılmaktadır. Peki, yerel SEO çalışmalarında ne yapılır?

Google My Business: Yerel SEO çalışmaları kapsamında işletmeniz Google arama motorunun bir servisi olan My Business hesabına kayıt edilmelidir. Buraya firmanızın iletişim bilgilerini eksiksiz olarak belirterek işletmenizin nerede olduğunu arama motoruna bildirmiş olursunuz. İletişim bilgilerinizi kayıt ederken eksiksiz ve doğru bir şekilde giriş yapmaya özen gösteriniz.

Site içi SEO Düzenlemesi: Sitenizdeki tüm sayfaların title, description, URL ve etiket kullanımı gibi teknik detaylarında da bölgenizin ismini barındırmalıdır. Örneğin; Bursa’da bir butik sahibi iseniz yerel SEO çalışmalarında Bursa Butik, Bursa’da giyim gibi şehrinizi veya bölgenizi ifade eden cümleler kurmalısınız. (Ancak bu tüm sayfalar için gerçekleştirilmemeli ve hizmet verdiğiniz her bölge için bölge adıyla sayfa açmaya kalkışmamalısınız.)

Link Building: SEO çalışmalarında sektör ile ilgili sitelerden backlink almanın yararlı olduğunu biliyoruz. Yerel SEO çalışmalarında da bu doğrultuda bölge ile ilgili yerel platformlardan backlink almak önemlidir. Bursa’daki bir butik örneğinden devam edelim. Bursa’da bulunan tüm butiklerin eklendiği sitelere ve yerel firma ekleme sitelerine kayıt yaptırabilir, yerel haber sitelerinden yapılacak tanıtımlar ile bölgenizde ki hedef kitlenin sitenize ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun gibi yerel sitelerden backlink almanız bölge sıralamasında sizi yükseltecektir.

Yerel SEO stratejisini daha detaylı olarak ele aldığımız “Yerel SEO Stratejileri” blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

ULUSLARARASI SEO



Global pazarda yer almak isteyen işletmelerin uluslararası SEO hizmetinden yararlanması gerekir. Bulunduğu ülkenin dışına çıkarak tüm dünyaya açılmak isteyen işletmeler uluslararası SEO stratejilerini uygulayarak verim elde edecektir. Uluslararası SEO çalışmalarında firmaların izlemesi gereken yollar nedir? Birlikte inceleyelim;

Domain – URL Yapısı: Hedeflemiş olduğunuz ülkelere uygun domain ve URL yapısına ilk aşmada karar vermeniz SEO çalışmalarında daha sağlıklıdır. Sonrada düzenleme yapılması pek tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Sitenizin yurtdışında hizmet vereceği ülkeleri Fransa ve Almanya olarak belirlediniz. İsterseniz bu ülkeler için sitenizde;

Subdomain: fr.siteadi.com, de.siteadi.com
Sayfa: siteadi.com/fr, siteadi.com/de
Alan adı uzantısı: siteadi.fr, siteadi.de

Olarak belirleyebilirsiniz. Böylelikle o ülkenin arama motorlarına kendinizi tanıtabilirsiniz.

Site içi SEO Düzenlemesi: Her zaman olduğu gibi site içi SEO düzenlemeleri büyük bir öneme sahiptir. Hizmet vereceğiniz ülkenin dili ile title, meta etiketleri oluşturmalı, site içeriklerinizi bu doğrultuda geliştirmelisiniz. Yerel SEO alanında belirttiğimiz stratejileri belirlediğiniz ülke arama motoruna göre gerçekleştirmelisiniz.

VİDEOLAR İÇİN SEO DÜZENLEMESİ



Videolar hedef kitlenizdeki insanlara aktarmak istediğiniz verileri daha kolay bir şekilde aktarmanızı sağlayacak bir araçtır. Görsel veya içerikler ile tam olarak anlatamadığınız ürün veya hizmetinizi videolar ile daha anlaşılır bir hale getirebilirsiniz. Hedef kitlenizdeki insanların dikkatini çekmek için sürükleyici videolar hazırlayın. Kullanıcı ile etkileşimli videolar yayımlayarak paylaşım ve yorum sayısını arttırmalısınız. Youtube, Vimeo, Dailymotion, İzlesene gibi video ekleme sitelerinde kendinize bir hesap oluşturarak videolarınızı yüklemelisiniz. Videonuzu web sitenize ve video sitelerine yüklerken teknik SEO düzenlemelerini yapmalısınız. Videoyu sitenize yüklerken title ve description meta etiketlerini kullanarak video içeriği hakkında arama motorunu bilgilendirmelisiniz. Aynı zamanda video SEO çalışmalarında hazırlanan videoların görüntü kalitesini optimize etmelisiniz. Videoları SEO uyumlu hale getiren SEO stratejisinde ziyaretçi akışı arttırmanın yanı sıra ziyaretçilerin sitede kalma süreleri artmaktadır. Youtube SEO çalışmalarını derinlemesine “YouTube SEO Nasıl Yapılır ?” adlı blog yazımızda inceledik.

BARNACLE SEO



Barnacle SEO etkili bir SEO stratejisidir. Özellikle sektöre yeni atılmış veya kendini göstermek isteyen işletmeler için kesinlikle uygulanması gereken bir stratejidir. Barnacle SEO’da amaç güçlü olanın yanında yer alarak gücünden faydalanmaktır. Güçlü bir siteden backlink alarak site sıralamasına büyük katkı sağlayabilirsiniz. Somut bir örnek ile açıklayacak olursak; tesisat kurulum, bakım ve onarım işlemlerini yürüten bir işletmeniz olduğunu düşünelim. Su tesisatçısı, sıhhi tesisat gibi aranma hacmi yüksek olan anahtar kelimelerde yükselmek istiyorsunuz. Üst sıralara gelebilmek için sitenizin backlink kaynaklarının güçlü olması gerekir. “Armut” sitesi hizmet tanıtımı yapan ve günlük ziyaretçi sayısı yüksek olan bir platform. Bu alana sitenizi kayıt ederek buradan müşteri gelmesini ve sitenize de güçlü bir kaynaktan backlink almış olacaksınız. Barnacle SEO’da dikkat edilmesi gereken nokta tabiri caizse çöp sitelerin kullanılmamasıdır. Sizin değerinizden daha düşük çöp bir site üzerinden aldığınız link size yarar sağlamayacak aksine kalitenizi düşürecektir. Barnacle SEO stratejisiyle site değerlerinizi arttırabilirsiniz.

SEMANTİK SEO



Anahtar kelime türevlerinin büyük bir öneme sahip olduğu SEO çalışmalarında semantik SEO stratejileri bizlerin işine çok yarayacak. İlgili anahtar kelimelerimizi insanlar nasıl arar ? Aynı anlamı ifade eden birden fazla kelime veya cümle bulunmaktadır. Semantik SEO stratejisinde bu anahtar kelimeler belirlenerek başlık, içerik ve etiketlerde bu türevlere yer verilir. Örneğin; drone uzaktan kumanda edilebilen bir araçtır. Üzerinde kamera bulunduğu için havadan fotoğraf ve video çekimi yapılmaktadır. Drone ismini bilmeyen insanlar “insansız hava aracı”, ”uçan kamera”, “helikopter kamera” olarak arama yapabilirler. Semantik SEO stratejisiyle anahtar kelimelerin daha farklı nasıl aranabilir şeklinde düşünülerek türevlerine sayfa içeriğinizde ya da sitenizde yer vermelisiniz. Böylelikle türev aramalar yapıldığı zamanda ilgili sayfanızın listelenmesi sağlanır. Semantik SEO stratejisi uygulanarak anahtar kelime türevlerinden yararlanarak sitenizi daha fazla kişi ziyaret edebilir. Semantik SEO konusunda detaylı bilgi verdiğimiz “Semantik SEO Nedir ?” blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Teknik SEO

Teknik SEO aslında tüm SEO stratejileriyle iç içedir. Sitenin arama motorlarına uyumlu hale getirilmesi ve daha anlaşılabilir olması için yapılan çalışmalardır. Teknik SEO sitenizin meta tanımlamalarından, site hızına, kırık link düzenlemelerinden, yapısal veri işaretlemelerine kadar geniş bir içeriği kapsamaktadır. Bu alanda öncelikleriniz doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmelisiniz. Teknik SEO konusunda başlıca başlıklar ise şu şekildedir:


  • Sitenin yüklenme hızı kontrol edilmeli

  • Title, description meta etiketlerinin var olması ve uzunluklarının ayarlanması

  • SEO uyumlu URL yapısı oluşturulmalı

  • Robots.txt dosyası oluşturulmalı

  • Kopya içeriklere sahip sayfalar düzenlenmeli

  • 404 sayfaları tespit edilerek 301 yönlendirmesi yapılmalı

  • Resimler alt etiket bulunuyor mu? kontrol edilerek düzenlenmeli



Teknik SEO stratejilerinde yukarıda belirttiğimiz maddelere yüzeysel olarak belirtilmiş olup önemli düzenlemeler arasında yer almaktadır. Teknik SEO konusunda detaylı olarak hazırlayacağımız farklı bir yazıda da, tekrar bu alanlara değineceğiz. SEO stratejilerini kullanarak sektörünüzde bir adım önde olmak için Stratejik SEO’nun SEO Danışmanlığı hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak: https://www.stratejikseo.com/seo-calismalarinda-sizi-basariya-ulastiracak-5-seo-stratejisi/
mimarcan ilkanbalkan 1SMHMedya

kişi bu mesajı beğendi.

SMM Panel, Sosyalyuvam, Bayilik Paneli, En Uygun Panel, Takipçi Paneli
reklam

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
başarılı bir rehber devamını bekleriz :)
 

 

Mr3S4D Mr3S4D WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 38 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
Teşekkürler, bilgilendirici bir yazı olmuş.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al