wmaraci reklam

SEO İçin Anahtar Kelime Araştırması: Bölüm 2

3 Mesajlar 863 Okunma
wmaraci reklam

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Selamlar,SEO İçin Anahtar Kelime Araştırması: BÖLÜM 1 başlıklı zincir yazımızın ikincisine hoşgeldiniz. Bu yazımızda size Google Keyword Planner'ı nasıl kullanabilirsiniz onu anlatacağım.

Google Keyword Planner'dan Maksimum Verim Almak

İyi bir veri olmadan Anahtar Kelime aramak karanlık bir samanlıkta iğne aramaya benzer.Neyse ki, yüce SEO bilginleri bize inanılmaz(ve beleş) doğru tercihler yapmamız için gereken her şeyi söyleyen bir araç verdi.Nasıl tercihler mi? Piyasamız için doğru Anahtar Kelime seçmekle ilgili olan.Bu araca Google Keyword Planner deniliyor. Daha önceden Google Keyword Tool olarak geçiyordu.Çok havalı bir ismi var değil mi? Evet öyle.Bu aracın Adwords reklamlarcılar ile geliştirildiği aklınızda olsun. Yani araçta bir sürü sizin içinize yaramayacak özellik olacak. Keyword Bidding gibi.Bu rehberde size Keyword Plannerın SEO için önemli olan yerlerini göstereceğim.

Başlayalım.
Aşama 1: Google Keyword Planner' Giriş

Google Keyword Planner'ı kullanmak için Google Adwords hesabına ihtiyacınız var. Eğer bir Google Adwords hesabınız yoksa buradan çok kısa sürede oluşturabilirsiniz:

Sadece 3 5 kısım doldurup işinizle ilgili bilgileri girin ve artık sizin de hesabınız var.Not:Google Keyword Planner kullanmak için aktif bir kampanya yürütmenize gerek yok. Ama hesabınızın tüm detaylarını girmelisiniz.Bu işlem bittikten sonra Google Adwords hesabınıza bağlanın. Sayfanın yukarısındaki toolbar kısmından alet ikonuna tıklayın.

Ardından "Keyword Planner'ı" seçin.

İki farklı araçla karşılaşacaksınız. Birisi "Find New Keywords" diğeri "Get metrics and forecasts for your keywords".



Neyse ki, SEO odaklı Anahtar Kelime bulmak için bu 2 araç binlerce potansiyeli olan kelime yaratmak için yeterli.Şimdi sıra size Google Keyword Planner'ın içindeki bu 2 araçla nasıl Anahtar Kelime bulunacağını göstermekte.


Aşama 2: Aracını Seç


Burada size Google Keyword Planner'ın içerisindeki SEO işlemleriniz için binlerce Anahtar Kelime verecek bu muhteşem 2 aracı nasıl kullanacağınızı göstereceğim.Find New Keywordsİsimdende anladığınız üzere bu araç yeni kelimeler bulmak için ideal.Gördüğünüz gibi aracın yazma kısmında“Enter words, phrases, or a URL related to your business” yazıyor. Yani: Yeni kelimeler, kelimecikler ya da işinizle alakalı bir link girin".

Önemli Bir Not:

Bu araçtan alacağınız kelimelerin değeri araca girdiğiniz bilgiyle orantılı. Yani buraya ne yazacağınız konusunda stratejik davranmalısınız. Olayı iyi anlamanız için bu 3 seçeneği anlatacağım.Kelime:Bu işinizi tek kelimeyle tarif eden bölüm. Mesela kahve ya da telefon. Bu Google'ın farklı bölümler için olan kelimeler database'ine erişimini sağlar. Diğer iki seçeneğı kullandığınızda göremeyeceğiniz kelimeleri burada bulabilirsiniz.

Kelime Grubu:

Burası sizin ana kelimelerinizi girdiğiniz ve alakalı kelimeler bulduğunuz bölüm. Burayaher biri farklı niche piyasasına ait 1 ila 3 arası kelime girmenizi tavsiye ederim. Mesela, eğer bir kurabiye şirketi işletseydiniz, "glutensiz tatlılar" ya da "düşük karbonlu kurabiyeler" yazmayı isterdiniz.İşinizle Alakalı Bir Url:Burası genellikle Adwords kullanıcıları için. Ama bazen sitenizin ana sayfasını ya da bir makalenin linkini girerek kaliteli kelimeler bulabilirsiniz.Herhangi birini seçtikten sonra "Get Started" tuşuna basın.



Daha sonra, Kelime Sonuçları sayfasını göreceksiniz. Bu rehberin ilerisinde Google Keyword Planner'ın o bölümünü nasıl kullanmanız gerektiğini anlatacağım.Şimdilik, GKP'nin bir sonraki aracına geçelim.Get Metrics and Forecasts for Your KeywordsBu araç eğer hali hazırda bir sürü kelimeniz varsa ve onların değerini ölçmek istiyorsanız güzel. Başka bir değişle, bu araç size yeni kelimeler üretmeyecek.Kısacası bir yığın kelimeyi buraya yapıştırın ve gene "Get Started" tuşuna basın.



Fark edeceksiniz ki "Find New Keywords" bölümünde ulaştığınız aynı Keywords Results sayfasına ulaşacaksınız.

Sadece 2 farklı şey olacak.1)

Sadece girdiğiniz kelimelerin bilgilerine ulaşacaksınız.

2)Google girdiğiniz kelimelerden ne kadar tıklanma ve para kazanabileceğinizi tahmin edecek.



Bu da bittiğine göre, hadi Keywords Results sayfasına geçelim.
Aşama 3: Keywords Results Sayfasını Kullanma
Her iki gösterdiğim araçta sizi Keywords Results sayfasına götürecek. Ki onun görünümü de böyle:Size sayfanın önemli kısmını göstereyim.Sayfanın üstünde 3 farklı hedefleme seçeneği göreceksiniz.

Bölge, Dil ve Arama Bölgesi.

Bu 3 kısmı size açıklayayım.Bölge:Burası işiniz için hedeflediğiniz ülke ya da ülkeler. Basit.Dil:Bu reklam yapmak istediğiniz kelimelerin dili.Bölge ve Dil Türkiye üzerinden Google'da arama yapıldığında Türkiye / Türkçe olarak belirlenecek. Eğer hedeflediğiniz hedef kitle burasıysa ki çoğunlukla böyle olur, bu seçenekleri olduğu gibi bırakabilirsiniz.Ama diyelim ki Almanya'ya dayalı bir işiniz var. O zaman Bölge olarak Almanya'yı, Dil olarak da Almancayı seçmelisiniz.Arama Bölgesi:Burası reklamınızı sadece Google üzerinden mi yoksa Google ve Google'ın partnerlerinde mi diye karar verdiğiniz yer. Partnerler başka arama motorlarını ya da Google'ın sahip olduğu Youtube gibi siteleri içerebilir.Bu seçeneği Google olarak bırakmanızı tavsiye ederim.Keywords Results sayfasının sonraki önemli parçası "Add Filter" kısmı.



Görebildiğiniz gibi, birçok filtreleme seçeneğine sahipsiniz. O yüzden size kısacası hepsini anlatayım.Keyword Text:Burası sadece yazdığınız kelimeyi içeren kelimeler gösteren bölüm.

Exclude Keywords in My Account:Bu Adwords'de halihazırda gösterilen kelimeyi çıkarır.Exclude Adult Ideas:İsim açıklıyor olsa gerek :)Avg. Monthly Searches:Bu bölüm popüler olduğu için yoğun rekabet olan kelimeleri elemek için çok işe yarayıcı. İsterseniz de yeteri kadar aranma çekmeyen kelimeleri de eleyebilirsiniz.Mesela diyelim ki aylık aranma hacmi 2 binden az kelimeler ilginizi çekmiyor.avg. monthly searches bölümüne tıklayın

ve o bölüme 2000 yazın.

Competition:

Google Keyword Planner'ın size sadece rekabeti "yüksek", "orta" ya da "düşük" olan kelimeleri göstermesini sağlayabilirsiniz. Bu bölümdeki rekabet sadece Adwords içinde olan rekabete bağlı. Yani sıralama rekabeti yüksek olanlarla vs alakası yok. O yüzden bu kısmı boş bırakmanızı tavsiye ederim.



Ad Impression Share:Bu da gene Adwords'le alakalı. SEO için bu filtrelemeyi es geçebiliriz.Top of Page Bid:Bu aramada reklamınızın en yukarıda gözükmesi için vermeniz gereken muhtemel parayı gösteriyor.Top of Page Bid'in çok olması orada ticari rekabetin çok olduğunu gösterir. Yani sadece alıcıların aradığı kelimeleri filtrelemek istiyorsanız bunu belli bir liraya kadar çekebilirsiniz.Gördüğünüz gibi, 2 tür seçenek var.“high range” ve“low range”.

Size “low range” seçeneğini tercih ederim. Bu sayede ticari önemi olmayan kelimeleri filtrelemiş oluruz.

Organic Impression Share:Bu her kelime için siteniz organik aramada ne kadar çok gözükeceğini gösteriyor. Unutmayın, bu özelliği kullanmak için Google Search Console hesabınızı Google Adwords'e bağlamalısınız.Organic Average Position:Organik Google aramasında sitenizin nerede yer alacağını gösteriyor. GSC'yi bu özelliğin çalışması için gene bağlamanız lazım.Eh, filtreleme kısmı bu kadardı.Şimdi aramalarımızı güzelce filtrelediğimize göre, asıl önemli olan kelime örnekleri bölümüne bakalım.

Buradaki her terimin anlamını size anlatayım:Keyword (by relevance):Bu Google'ın sizin girdiğiniz kelimeyle ya da linkle alakalı bulduğu kelime listesi.Avg. monthly searches:İsminden anlaşılıyor zaten. Ama aklınızda olsun bu aralık tam olarak alınan trafiği düzgün yansıtmayabilir. İleride size daha doğru nasıl alınan trafiği öğrenebileceğinizi anlatacağım.Bu arada, bayram namazı gibi dönemsel kelimeler bayramların olduğu günler yoğun trafik alırken olmadığı günler hiç aranmaz. Bu yüzden Google'ın ortalamaya vurması bazen yanlış anlaşılmaya yol açabilir.Competition:Bu o kelime için ne kadar reklamcının reklam verdiğini yansıtır.Top of Page Bid:Kelimenin ne kadar değerli olup olmadığı ölçmek için başka bir araç. Değer ne kadar yüksekse kelime o kadar kârlıdır.
[b]Aşama 4: Kelime Nasıl Seçilir?[/b]
Google Keyword Planner'ın içerisindeki araçların hepsinin özelliklerini ve seçeneklerini kullanmayı öğrendiğinize göre son aşamaya geldik: Sitenizi etrafında şekillendirebileceğiniz harika kelimeler bulmak.Bu biraz meşakkatli.Bir kelime seçmede BİR SÜRÜ faktör devreye giriyor. Ve bu bilimden çok bir sanat.Dedikleri gibi, ben en iyi örneklerden öğrenirim. Yani size listenizden bir kelime seçmekte örnek yoluyla yardım edeceğim. ( Bu örnek içinFind new keywordsaracını kullanacağım çünkü bu araç Google Keyword Planner'da yeni kelimeler bulmak için en iyi yöntem.)

İlk olarak, sizin ürününüzü, servisinizi ya da içeriğinizi tarif edecek geniş anlamlı bir kelime bulun.Diyelim ki organik yiyecek satan bir e ticaret sitesi işletiyorsunuz.Eğer organik kahvenin yararlarıyla ilgili bir blog yazısı yazıyor olsaydınız "kahve" kelimesini çok geniş çaplı olduğu için "organik kahvenin sağlık bakımından yararları" kelime grubunu çok dar bir alan olduğu için seçmemelisiniz. Bunların yerine "organik kahve" gayet iyi olurdu.Arama bölümüne o kelimeyi girin ve işe başlayalım.

Gelen kelimelere bir bakın:

Hangi kelimeyi seçeceğinizi nereden bileceksiniz?Dikkate alacak binlerce faktör var. Ben kelimelerimi 3 önemli faktöre göre değerlendirmeyi tercih ediyorum.Aranma Hacmi:Aranma Hacmi ne kadar yüksekse o kadar değerli bir kelime.Ticari Yönelim:Bir kelime için ne kadar para verileceğini belirlemek bir bilimden çok sanat. Bu yüzden ilerleyen bölümlerden birini sadece bu konuya ayırdım. Olayın özü: Competition vesuggested bid ne kadar çoksa o kelimeden gelen kullanıcıyı paraya dönüştürmekte o kadar kolay.Organic SEO Competition:Ticari yönelimde olduğu gibi kelimenin organik aranmada rekabetini değerlendirmek daha derine girmeyi gerektiriyor. Sıralamada olan sitelere bakmalısınız. Onları geçmenin ne kadar zor olduğunu tespit etmelisiniz. İlerleyen bölümlerde kelimenin rekabetini analiz etmekle ilgili bir bölüm gelecek.
Aşama 5: (Opsiyonel) Kelimenin Tam Aranma Hacim Bilgisini Al
Daha önceden bahsettiğim gibi, GKP size ancak aktif bir Adwords kampanyası yürütürseniz kelimenin TAM OLARAK aranma hacmini söyleyecektir. Yoksa, böyle bir aralık göreceksiniz:

Açıkçası, aralık bir şekilde yardımcı oluyor. Kelimenin değeri her türlü dalgalanıyor zaten. O yüzden Google'ın verdiği ortalama aylık aranma hacmi günün sonunda göreceğiniz değer.Başka bir değişle, GKP aralığını kelimenizi seçmek için kullanmakta hiç sıkıntı yok.Ama tam olarak aranma trafiğini elde etmek istiyorsanız havalı bir yol var. Hatta bunun için Adwords hesabına bile gerek yok.1)İlk olarak, listede sıralanmış kelimelerden hedeflemek istediklerinizi bulun.

2)Ardından "Add to plan" kısmına basın.

3)Daha sonra sol taraftaki sidebardan "Plan Overview" kısmına basın.

"Impressions" kısmındaki sayıya bakın.

Oradaki sayı seçtiğiniz kelimelerin aylık aranma hacmidir.Bu örnekte 120 bin.Bu yolla artık kelimenizin doğru aranma hacmine ulaşabilirsiniz.
Bonus Aşama: GKP Hilesi
Gördüğünüz gibi Google Keyword Planner bayağı havalı bir araç.Ama maalesef onun 2 kusuru var.Kusur 1:Girdiğiniz kelimeye ÇOK YAKIN kelimeler veriyor.Mesela, diyelim ki siz hayvanlar için organik mama satıyorsunuz.O yüzden araca "organik köpek maması" yazıyorsunuz. Yazdığınızda karşınıza bu çıkıyor:

Gördüğünüz gibi, bu kelimeler "organik köpek maması" kelimesine ÇOK yakın. Mesela:
  • doğal köpek yemeği[*]köpek maması markaları[*]köpek maması
Sizi bilmem ama "köpek maması" kelimesini bulmak için havalı bir araca ihtiyacım yok.Kusur 2:Diğer herkesin aldığı aynı kelime listesini alıyorsunuz. Ki bu da size verilen kelimelerde rekabetin çok olduğu anlamına geliyor.Neyse ki, bu iki sorunun üstesinden gelmenin bir hilesi var.Size nasıl yapılacağını anlatayım:İlk olarak, GKP'deFind New Keywords bölümüne gidin.

Ama bu sefer bir kelime girmek yerine, sizin seçtiğiniznichekelimesinden bir site linki koyun.Mesela, "organik köpek maması" yazmak yerine PetSmart'ın köpek maması kategori linkini yapıştıralım.

Hop!Başka hiçbir kimsenin göremeyeceği bir sürü kelime!

Dahası da var...GKP hilesini kullanabileceğiniz bir sürü yer var.
    [*]Blog yazıları[*]Haberler[*]Piyasanızdaki kişilerin biyografileri[*]Podcast metinleri
Kısacası: Üzerinde yazı olan her sayfa.Günün sonunda elinizde bir sürü kullanışlı kelime olmalı. Aferin!Bu bölümünde sonuna geldik. Yarın yeni bir bölümle karşılaşacağız. O zamana kadar burada yazanları iyice hazmedin :).

Kaynak : http://oguzhantemiz.com/seo-icin-anahtar-kelime-arastirmasi-bolum-2/
Ruling34

kişi bu mesajı beğendi.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!
SMM Panel, Sosyalyuvam, Bayilik Paneli, En Uygun Panel, Takipçi Paneli
reklam

omerfablog omerfablog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** F**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 41 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Ben bir site açmak istiyorum (kişisel blog) ama TBM hakkında az bilgim var . TBM oranı yüksek bir kelime ile alakalı blog/site mi açarsak daha fazla kazanırız ? yoksa TBM oranı yüksek kelimeler ile alakalı yazılar yazsak daha fazla kazanırız ?

Kişisel blog olacağı için nich blog açmak istemiyorum, her konu ile alakalı yazı yazmak istiyorum yardım edin lütfen .
aliveli

kişi bu mesajı beğendi.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
TBM yüksek bir site açmak yerine uzman olduğunuz alanda ilerleyin. Hem uzun vadede daha çok kazanırsınız hemde bolca içerik üretebilirsiniz.
 

 

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al