Giriş Yap / Kayıt Ol

WM Aracı'na üyelikler tekrar açıldı! Kayıt olmak için TIKLAYIN!


Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Asp .NET

Asp.Net ile Html İçinde For Döngüsü Nasıl Yapılır Yardım!

  #1  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 16:59
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 09 Temmuz 2018
Cinsiyet: Erkek
Konum: Niğde
Ad, Soyad: Me... Ge...
Mesajlar: 357
Beğeniler: 60 / 66
Ticaret: 4, 100%
Merhaba, asp.net (mvc değil) ile geliştirdiğim websitesinde haberler bölümü yapacağım. Veritabanında ne kadar haber varsa onları for döngüsü ile html kodlara yazdırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
  #2  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 17:36
sgsfb Adlı Üyenin Avatarı
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 23 Eylül 2013
Yaş / Cinsiyet: 42 / Erkek
Meslek: emekli
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Se... Gö...
Mesajlar: 146
Beğeniler: 35 / 44
Ticaret: 7, 100%
Benimde fazla bilgim yok olma listview yada asp:Table kullanarak kod yazarak yapılması lazım diye düşünüyorum
Fenty bunu beğendi.
www.lotocilginligi.com
  #3  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 17:54
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 09 Temmuz 2018
Cinsiyet: Erkek
Konum: Niğde
Ad, Soyad: Me... Ge...
Mesajlar: 357
Beğeniler: 60 / 66
Ticaret: 4, 100%
sgsfb

html kodları arasına for döngüsü yazarak işimi halledemez miyim?

Lütfen bilen birisi yazabilir mi ?
  #4  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 22:36
ulas2016 Adlı Üyenin Avatarı
Disallow: /pesetmek
 
Üyelik Tarihi: 25 Temmuz 2016
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Ad, Soyad: Ul... Ka...
Mesajlar: 1.035
Beğeniler: 250 / 363
Ticaret: 12, 100%
Eğer asp.net webform ise listview kullanabilirsiniz.
Fenty bunu beğendi.
  #5  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 22:43
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 09 Temmuz 2018
Cinsiyet: Erkek
Konum: Niğde
Ad, Soyad: Me... Ge...
Mesajlar: 357
Beğeniler: 60 / 66
Ticaret: 4, 100%
ulas2016 peki listview ile bir div i tekrarlatabilirmiyiz veritabandaki verileri anladin sen hocam
  #6  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 23:12
Avatar Seçilmemiş
www.ontedi.com
 
Üyelik Tarihi: 03 Ekim 2013
Cinsiyet: Erkek
Konum: Ankara
Ad, Soyad: Se... To...
Mesajlar: 960
Beğeniler: 272 / 127
Ticaret: 2, 100%
Ön yüz değil de arka tarafta .cs tarafında halletmen gayet kolay. Örnek bir klasör içerisindeki dosyaları listeleme kod parçacığı. For içerisinde Response.Write ile istediğin bilgiyi ekrana yazdırabilirsin.

Kod:
string strDosyalar_Dizin = "dosyaklasoru";
        if (Directory.Exists(Server.MapPath(strDosyalar_Dizin)) == true)
        {
            string[] arrDosyalar = Directory.GetFiles(Server.MapPath(strDosyalar_Dizin));
            for (long i = 0; i < arrDosyalar.LongLength; i++)
            {
                    string dosya = arrDosyalar[i];
                    string strTam_Adres = strDosyalar_Dizin + Path.GetFileName(dosya);
                    string strDosya_Adi = Path.GetFileNameWithoutExtension(dosya);
                    string strUzanti = Path.GetExtension(dosya);
                    FileInfo fiBilgi = new FileInfo(dosya);
                    long lngDosya_Boyutu = fiBilgi.Length;
                    string strDosya_Boyutu = lngDosya_Boyutu.ToString();
                    if (lngDosya_Boyutu > 0)
                        strDosya_Boyutu = (lngDosya_Boyutu / 1024).ToString("N0");

                    strDosya_Boyutu = strDosya_Boyutu + " kb";
            }
        }
Fenty bunu beğendi.
www.ontedi.com
www.cizgi.site
  #7  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 23:36
Avatar Seçilmemiş
ercanakar.com.tr
 
Üyelik Tarihi: 11 Kasım 2017
Yaş / Cinsiyet: 27 / Erkek
Ad, Soyad: Er... Ak...
Mesajlar: 97
Beğeniler: 21 / 14
Ticaret: 0, 0%
repeater araştır istersen
Fenty bunu beğendi.
çok kişiselim | ercanakar.com.tr
  #8  
Okunmamış 29 Temmuz 2018, 23:41
ulas2016 Adlı Üyenin Avatarı
Disallow: /pesetmek
 
Üyelik Tarihi: 25 Temmuz 2016
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Ad, Soyad: Ul... Ka...
Mesajlar: 1.035
Beğeniler: 250 / 363
Ticaret: 12, 100%
Alıntı:
Fenty Adlı Üyeden Alıntı
ulas2016 peki listview ile bir div i tekrarlatabilirmiyiz veritabandaki verileri anladin sen hocam
Tekrarlanabilir hocam. Mantığını anlaman için youtube'daki derslere bir göz atabilirsin. Asp.net listview yazman yeterli.
Fenty bunu beğendi.
  #9  
Okunmamış 30 Temmuz 2018, 02:04
Avatar Seçilmemiş
Üyeliği Durdurulmuş
 
Üyelik Tarihi: 01 Kasım 2015
Yaş / Cinsiyet: 32 / Erkek
Ad, Soyad: Ha... Fe...
Mesajlar: 419
Beğeniler: 177 / 151
Ticaret: 3, 100%
Hocam Repeater ya. Repeater her veritabanı döngüsüne çare olur.

Bir datareader'a komut'u aktarıcan.
datareaderide Repeater'a datasource olarak bildircen son bind edicen

Örnek Aspx tarafı
Alıntı:
<asp:Repeater ID="rptIcerik" runat="server">
<ItemTemplate>
<div>
<p><%#Eval("Icerik") %></p>
</div>
</div>
</ItemTemplate>
</asp:Repeater>
Örnek Aspx.cs tarafı

Alıntı:
SqlCommand kmt = new SqlCommand("Select * from Icerik", baglanti);
kmt.ExecuteNonQuery();
SqlDataReader drem = kmt.ExecuteReader();
rptIcerik.DataSource = drem;
rptIcerik.DataBind();
drem.Close();
Not: Hocam .cs tarafında bağlantı açmayı unutma.
Fenty bunu beğendi.
  #10  
Okunmamış 30 Temmuz 2018, 08:35
Avatar Seçilmemiş
Kimlik Onayı Bekliyor
 
Üyelik Tarihi: 09 Temmuz 2018
Cinsiyet: Erkek
Konum: Niğde
Ad, Soyad: Me... Ge...
Mesajlar: 357
Beğeniler: 60 / 66
Ticaret: 4, 100%
WmOptimize

Teşekkür ederim.

WmOptimize

Hocam peki bunu yaptım şöyle bir sorunum var: listelediğim verilerden bir tanesini silmek için yanındaki sil butonuna bastım. Bastığım butona o satırın id numarasını nasıl eklerim ve silme işlemini yaparım?
Konu Fenty tarafından (30 Temmuz 2018, 09:17 ) değiştirilmiştir.
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Asp .NET


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şu anki Zaman: 10:44.