Merhaba

Hazırlamış olduğum ön muhasebe, stok programına; personel pirimlerinin, personele verilen maaş/avans gibi işlem türlerinin tutulduğu tablo açmayı düşünüyorum. Fakat yapacağım işlemde kararsız kaldım. Mevcut yapıma değindikten sonra önerinizi belirtebilirseniz memnun olurum.

Mevcut yapı: "MuhasebeHareketleri" tablom bulunmakta olup bu tabloda Alacak, Tahsilat, Taksitli Satış veri girişlerini tutuyorum. Personel prim verilerini tutmak için aklımdan iki yöntem geçiyor.

1. Mevcut tabloda (MuhasebeHareketleri tablosunda) devam edip PersonelID diye bir kolon daha ekleyip var olan tabloda veri kaydını yaptırma düşüncesindeyim. Fakat bu durumda her ne kadar indexleme düzenleme yapılsada tablonun çabuk şişeceğini düşünüyorum. Örneğin 8 bin müşterinin satır satır personel primi olarak eklendiğini varsaylım. Ve bu 8 bin sayısı artan bir sayı olacak

2.Örneğin "PersonelHareketleri" adında yeni bir tablo açıp, bu tabloda personele verilen pirimler, maaş ödemeleri avans gibi kayıtları bu tabloda tutmayı düşünüyorum. Fakat bu seferde Kasa hareketi olarak farklı bir tablo olunca matematiksel hesaplamalarda sıkıntı yaşayabilirmiyim onun düşüncesindeyim.



(asp.net, MS SQL)