Giriş Yap / Kayıt Ol

1Beğeni
  • 1 Yazan mrarslan

Cevap Yaz Favorilerime Ekle
Seçenekler Stil
Geri Git   Forum > > Bilgi Arşivi
GuzelNetTR öncelajans

PHP ile MySQL üzerine veri girişi sorunu

Sosyal Ağlarda Paylaş:
  #1  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 20:34
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 22 Şubat 2017
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ab... Ak...
Mesajlar: 72
Beğeniler: 5 / 26
Ticaret: 0, 0%
Arkadaşlar merhaba. Php ile sql veritabanına veri girişi sağlanıyor ancak işlem başarıyla tamamlandığında ilgili tablodan sildirip başka bir tablayo veri girişi olması gerek ancak 2. kısımda bir türlü yapamadım. Ücret karşılığında vs yardımcı olan olursa sevinirim.

İlk olarak kişi siparişi yaptığında bilgileri temp_table a verileri giriliyor burada sorun yok.
temp_table tablosuna ödeyeceği miktar amount ile ürünü productid ile kayıt oluyor.

Ödeme tamamlandığında ise eski verilerle yeni verileri başka bir tabloya aktarmak istiyorum. Ödeme tamamlandığında (payeer ile) şu şekilde bir linkle dönüyor kullanıcı :

siteadi.com/index.php?success&m_operation_id=377408409&m_opera tion_ps=2609&m_operation_date=17.07.2017%2020:12:4 6&m_operation_pay_date=17.07.2017%2020:12:53&m_sho p=345339472&m_orderid=55&m_amount=5.00&m_curr=USD& m_desc=XXXXXXX&m_status=success&m_sign=XXXXXXXXXXX XXXXXXX&lang=en

buradan sonra link içinde m_status=success e göre işlem yaptırmak için şunu kullanıyorum ancak çalışmıyor:

PHP- Kodu:
...
    if (
$_POST['m_sign'] == $sign_hash && $_POST['m_status'] == 'success')
        {
                
$fetch_user_details mysql_fetch_array(mysql_query("select * from `temp_table` where `temp_id` = '".$reference_id."'"));
                
                
$userid         $fetch_user_details['userid'];
                
$productid         $fetch_user_details['productid'];
                
$amount         $fetch_user_details['amount'];
                
$payid             28;
                
$transactionid  $_POST['m_operation_id'];
                
$amount         $_POST['m_amount'];

/*burada işlem başarılı döndğü için temp_table dan silinip diğer verilerle birlikte odeme tablosuna veri girilsin istiyorum ancak temp_table dan veri silinmiyor odeme tablosuna da hiçbir veri girişi olmuyor*/                
                
$insert mysql_query("insert into odeme(wwwuserid,product_id,gateway_id,amount,buy_date,status) 
    values('"
.$_POST['userid']."','".$_POST['productid']."','".$_POST['payid']."','".$_POST['m_amount']."','".date('Y-m-d H:i:s')."','new')");

    if(
$insert)
    {
$delete_user_details mysql_query("delete from `temp_table` where `temp_id` = '".$reference_id."'");    
    } 
  #2  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 20:59
mrarslan Adlı Üyenin Avatarı
muhammedarslan.com.tr
 
Üyelik Tarihi: 19 Şubat 2017
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: Bartın
Ad, Soyad: Mu... Ar...
Mesajlar: 449
Beğeniler: 101 / 54
Ticaret: 3, 100%
hocam post değil get ile verileri alma gerekiyor, verdiğin örnekte veriler get olarak geliyor.
abdilaka bunu beğendi.
...
  #3  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 21:04
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 236
Beğeniler: 31 / 9
Ticaret: 1, 100%
ücretli olarak yardımcı olabilirim
  #4  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 21:05
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 22 Şubat 2017
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ab... Ak...
Mesajlar: 72
Beğeniler: 5 / 26
Ticaret: 0, 0%
Hocam get methoduyla da çekmedi post ile de değişken olarak da. Sanırım kodun yapısında bir hata yaptım ama bulamıyorum neyi atladığımı. Ki çekilen erilerde get/post da hata olsa bile status e new olarak değer atadım diğer verileri null kabul edip status u doldurmaz mıydı?
  #5  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 21:05
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 22 Şubat 2017
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ab... Ak...
Mesajlar: 72
Beğeniler: 5 / 26
Ticaret: 0, 0%
Alıntı:
UmutWare Adlı Üyeden Alıntı
ücretli olarak yardımcı olabilirim
pm atıyorum
  #6  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 21:11
Plain Adlı Üyenin Avatarı
Freelancer
 
Üyelik Tarihi: 31 Temmuz 2013
Cinsiyet: Erkek
Meslek: Freelance
Ad, Soyad: Se... Ya...
Mesajlar: 723
Beğeniler: 213 / 55
Ticaret: 32, 100%
Burada kodun tamamını göremediğim için bir şey söyleyemem ama mrarslan 'ın da söylediği gibi GET kullanılması gerekiyor.
  #7  
Okunmamış 17 Temmuz 2017, 21:18
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 22 Şubat 2017
Yaş / Cinsiyet: 22 / Erkek
Meslek: Öğrenci
Konum: İzmir
Ad, Soyad: Ab... Ak...
Mesajlar: 72
Beğeniler: 5 / 26
Ticaret: 0, 0%
Kodun tamamı


PHP- Kodu:
<?php
    error_reporting
(0);
    
    require (
'../include/config.php');
    
    
$connect   mysql_connect($hostname,$hostuser,$hostpass);
    
    
$database  mysql_select_db($dbname,$connect);
    
    require (
'../include/definevalues.php');
    
    require(
'../include/sendmail.php');


    
//Testing Query
    
    
$postcontent='<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="549">';
         
    foreach(
$_POST as $key=>$value)
    {
            
$postcontent.='<tr>
                            <td valign="top" align="left" width="150"><p style="margin:5px 0; padding:0; font-family:Verdana, Arial, Helvetica,
                             sans-serif; font-size:12px; line-height:22px; color:#555555;">'
.$key.'</p></td><td valign="top" align="left" width="10">
                             <p style="margin:5px 0; padding:0; font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:12px; line-height:22px; color:#555555;">:</p>
                             </td><td valign="top" align="left" width="440"><p style="margin:5px 0; padding:0; font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; 
                             font-size:12px; line-height:22px; color:#555555; font-weight:bold;">'
.$value.'</p></td>
               </tr>'
;
    }
        
    
$postcontent.='</table>';
        
    
$table html_entity_decode($postcontent);
    
    
$testing mysql_query("insert into `ipn_process` (`content`,`pay_id`) values ('".$postcontent."','28')");
    
    
    
//Foksiyonlar

    
if (!isset($_POST['m_operation_id']) && !isset($_POST['m_sign']))
    {
        
$payeeraccount mysql_fetch_array(mysql_query("select * from `gateway_settings` where `gateway_id` = '28'"));
        
        
$m_key $payeeraccount['account_password'];
        
        
$m_amount $_POST['m_amount'];
        
        
$reference_id $_POST['m_orderid'];
        
        
$arHash = array(
                
$_POST['m_shop'],
                
$customarray,
                
number_format($m_amount,2),
                
$_POST['m_curr'],
                
base64_encode($_POST['m_desc']),
                
$m_key);
                
        
$sign_hash strtoupper(hash('sha256'implode(':'$arHash))); 
        
        if (
$_POST['m_sign'] == $sign_hash && $_POST['m_status'] == 'success')
        {
        
$insert mysql_query("insert into deposit(wwwuserid,plan_id,gateway_id,amount,compound,investor_date,status) 
    values('"
.$_POST['userid']."','".$_POST['productid']."','".$_POST['payid']."','".$_POST['amount']."','".$_POST['compound']."','".date('Y-m-d H:i:s')."','new')");

              
                
$fetch_user_details mysql_fetch_array(mysql_query("select * from `temp_table` where `temp_id` = '".$reference_id."'"));
                
                
$userid         $fetch_user_details['userid'];
                
$productid         $fetch_user_details['productid'];
                
$amount         $fetch_user_details['amount'];
                
$compound         $fetch_user_details['compound'];
                
$payid             28;
                
$transactionid  $_POST['m_operation_id'];
                
$amount         $_POST['m_amount'];
                
                

    if(
$insert)
    {
$delete_user_details mysql_query("delete from `temp_table` where `temp_id` = '".$reference_id."'");    
    }            
                
                
                
                
                include(
'../commission.php');
                
                include(
'../cron.php');
                
            
                echo 
$_POST['m_orderid'].'|success';
                exit;
        }
        echo 
$_POST['m_orderid'].'|error';
    }

    



?>
  #8  
Okunmamış 18 Temmuz 2017, 00:42
Avatar Seçilmemiş
WM Aracı
 
Üyelik Tarihi: 24 Mart 2017
Cinsiyet: Erkek
Konum: Diğer
Ad, Soyad: Um... Ma...
Mesajlar: 236
Beğeniler: 31 / 9
Ticaret: 1, 100%
hocam skype sıkıntılı mesajlarınız gelmiyor benim mesajlarımda size gitmiyor bende Mesajlar Gönderiliyor da kaldı mesaj kutunuz da dolu dilerseniz papara hesabınızı verin 19 TL ÖDEMEnizi geri iade yapayım ?
Cevap Yaz Favorilerime Ekle


Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil
Normal Normal

Geri Git   Forum > Bilgi Arşivi


Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz: Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti yükleme yetkiniz: Yok
Mesajınızı değiştirme yetkiniz: Yok

BB code: Açık
İfadeler: Açık
[IMG] Kodları: Açık
HTML kodu: Kapalı




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:51.