Merhaba bugün size TV Kartı hakkında bilgiler vermek istiyorum.Bende Meslek Lisesinde okuyan bir öğrenci olarak meslek lisesi öğrencileri için altın değerinde bilgiler olduğuna inanıyorum.

TV Kartı Nedir ?

Tv Kartları televizyon yayınlarının bilgisayarda seyredilmesini sağlayan kartlardır.TV kartı ile televizyondaki tüm özellikler bilgisayar ortamına aktarılır.TV kartlarının teleteks özelliği ile teleteks yayını olan kanalların teleteks sayfaları bilgisayar ekranında görüntülenir.

Tv kartları ile bilgisayar ekranında TV ve video izlenebilir,resim ve görüntüleri bilgisayara kaydedilebilir.Günümüzdeki TV Kartları anakartın PCI Slotuna uygun olarak üretilmektedirler.Anten girişi ile TV kanallarındaki S-Vidou girişi ve videodaki kamera girişi ile kameradaki görüntüler bilgisayara aktarılır.Uzaktan kumanda ile tv kartı kontrol edilebilir.Bazı TV Kartlarında bulunan FM Radyo alıcısı ile bilgisayarda radyo kanallarını dinleme imkanı sunmaktadır.

TV Kartının Yapısı :

1)Chipset :

Bu chipset TV kartının temelini oluşturur.TV kartının işlem yapma kapasitesi bu chipsete bağlıdır.Chipset Kanal ayarlama,değiştirme,ses efekleri,aynı anda birden fazla kanal seyretme,çoklu ortam desteklemesi,görüntü yakalama işlemleri yapma özelliğine sahiptir.

2)TV Tuner :

Anten veya kablo TV gibi bir alıcıdan gelen sinyalleri alıp,görüntünün net biçimde gösterilmesini sağlayan sinyal işlemcisidir.Kaliteli bir Tuner TV Kartının görüntü kalitesini yükseltir.

3)Sinyal ve Veri Akışını Gösteren Ledler :

Sadece Digital-TV Kartlarında bulunur.Bu özellik sayesinde karta herhangi bir frekans girildiğinde yeşil led yanar veri akışı olduğunda kırmızı led devreye girip yanıp sönerek veri akışını gösterir.

TV Kartı Nasıl Çalışır ?

TV Tuner görüntü kaynağından gelen sinyalleri alır.Bu sinyalleri dijital sinyallere dönüştürüp TV Kartının chipsetine aktarır.Gelen sinyallerin biçimi ve içeriği tv yayınının görüntü standardına göre değişir.Görüntü Kaynağı Görüntü karesi için bir yatay birde dikey veri bilgisi yollar.Tv kartının chipseti bu sinyalleri bilgisayarın anlayabileceği şekle dönüştürür.

Mutlaka birisinin işine yaracaktır :) 10. sınıfa başladığımda Fenerle aramıştım googlede :D