İspanya’daki bir yatırımcı, Bittrex kripto para borsasına 1,3 Bitcoin yatırdı ve 48 saat içinde hesabındaki BTC’leri kaybetti. Yatırımcının zararı 455 bin TL.

İspanya polisi, siber saldırı kurbanı olduğu düşünülen Tenerifeli yatırımcının kaybolan Bitcoin’lerinin izini sürüyor. Yaklaşık 61 bin dolar eden BTC’ler, iki gün içinde çalındı. La Provincia haberine göre, yatırımcı Bittrex ile iletişime geçti ve borsadan “büyük olasılıkla hack saldırısına uğradığı” yanıtı geldi. Konuyla ilgili araştırma yapan bir uzman, İspanyol yargı makamının bu durumu potansiyel bir suç olarak ele alabileceğini belirtiyor.

İspanya ceza kanununda “…Yanlış beyanda bulunan veya tüketiciye zarar veren kişi veya kişiler 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası veya 12-24 ay para cezası alır.” şeklinde geçen ifade, uzmana göre Bittrex borsası için problem yaratabilir.

Bitcoin nasıl çalındı?

Yatırımcı, 15 Mayıs 2020’de Bittrex hesabı açtı ve 22 Mayıs’ta 1,3 BTC yatırdı. İki gün sonra hesabında hiçbir şey olmadığını gördü. Konuyla ilgili yapılan araştırmalara göre, hırsızlık olayı 7 dakika içinde gerçekleşti. Hacker, farklı bir işletim sistemi üzerinden hesabın şifresini unuttuğunu bildirdi. Ardından Bittrex hesabında bulunan güvenlik kodunun kaldırılmasını sağladı. Böylece hesaba erişme ve tüm parayı çekme imkanı buldu. İfadelere göre, aynı süre içerisinde yatırımcı hesabına girmeye çalışıyordu.

Hacker, hesaba girmeden önce 4 farklı lokasyon, IP adresi ve işletim sistemi kullandı. Bittrex, hesabın sahibi bu sıra dışı hareketliliğe karşı uyarmadı. Hesap sahibinin, borsayı bu nedenle suçlayabileceği açıklandı.

Daha fazla kripto para haberi için: Kripto Para Haberleri