Eski Federal Rezerv Başkanı Janet Yellen’ın bir sonraki ABD Hazine Bakanı olma ihtimali oldukça güçlü duruyor. gibi görünüyor.

Wall Street Journal önceki günlerde Başkan Joe Biden’in önümüzdeki günlerde Steven Munchin’den boşalan koltuğa Yellen’i aday göstermeyi planladığını bildirdi. Yellen, Bitcoin hakkında pek bir şey söylememiş olsa da, kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisine açıkça aşina bir isim ve hala görevdeyken her ikisinden de bahsetmişliği var. Şimdi gelin CoinDesk’in derlediği Yellen’in ifadelerine birlikte bakalım.

Bitcoin Hakkında Kişisel Görüşleri

Ekim 2015: “Bitcoin’in popülaritesini, halkın Federal Rezerv’in para politikası davranışına ilişkin görüşüyle ​​bir ilişkisi olduğu şeklinde yorumlamıyoruz.”

Aralık 2017: “İstikrarlı bir değer deposu değil ve yasal ihale niteliği taşımıyor. Oldukça spekülatif bir varlık.”

Ekim 2018: “Sadece hayran değilim diyeceğim ve size nedenini söyleyeyim. Yüzlerce kripto para birimi olduğunu biliyorum. Ama her şeyden önce, aslında Bitcoin tarafından gerçekleştirilen çok az işlem var ve bunların çoğu çoğu yasadışı işlemler.”

Bitcoin ve Düzenlemeler Hakkında Görüşleri

Şubat 2014: “Fed’in Bitcoin’i hiçbir şekilde denetleme veya düzenleme yetkisi yok.”

Ekim 2015: Yellen, ABD’nin mali düzenleyicilerinin “yeniliği engellememesi” gerektiğini söyledi.

Aralık 2017: “… Fed, denetlediğimiz bankacılık kuruluşlarının, katılımcılarla olan herhangi bir etkileşimini uygun bir şekilde yönettikleri konusunda dikkatli olmalarını sağlamak dışında, Bitcoin ile ilgili herhangi bir rol oynamıyor.”

Blockchain Hakkında Görüşleri
Eylül 2016: “[Blockchain], ödeme sistemi ve işin yürütülmesi üzerinde çok önemli etkilere sahip olabilir.”

Ocak 2017: “[Blockchain], finansal sistem genelinde işlemlerin ele alınış şekli üzerinde etkileri olabilecek çok önemli ve yeni bir teknolojidir.”

Yellen’in kripto düzenlemelerine nasıl yaklaşacağı veya bunların bir öncelik olup olmayacağı belirsiz. Kripto para hediye hizmeti Biterica’nın kurucusu Razvan Suprovici, 2018 yılındaki ifadelerinden sonra Yellen’e 20 dolarlık BTC hediye etti ancak Yellen o sırada hediyeye bakamadığını söyledi. Yellen fonları elinde tuttuysa eğer şu an karlı durumda.

Ve elbette es geçmememiz gereken bir haber daha: 2017’de Yellen’ın bir basın açıklaması sırasında arkasında birisi “Bitcoin satın al” pankartı taşıyordu.

Kaynak: Bitcoin Haberleri