Borsada görülen yoğun satışa rağmen lider kripto para Bitcoin (BTC), bugün yeni bir yükseliş yakaladı. Bu durum, Bitcoin’in artık geleneksel varlıklardan tamamen bağımsız olarak hareket ettiğinin bir göstergesi oldu.

Bu sabah erken saatlerde 13.500 dolarlık seviyeyi geçen Bitcoin’de yıllık zirveler belirmeye başladı. Kısa vadeli direnç bölgesi olarak, 13.200 dolarlık seviyeyi bu şekilde tutmaya devam ederse, lider kripto para için 14.000 dolar seviyesini oldukça yakın görünüyor.

Ethereum (ETH) ve diğer altcoin‘lerin çoğu konsolide olurken ya da düşüş yaşarken Bitcoin ise yoğun güç belirtileri gösteriyor. BTC boğaları 14.000 dolar seviyesini hedeflediği için 2020 yılının yeni zirveleri bugün kaydedildi.

Ethereum, son zamanlarda Bitcoin’den daha düşük performans gösteriyor ancak yaklaşan Ethereum 2.0 etkinliği ve DeFi projelerine olan ilginin tekrardan artması durumunda, en büyük altcoin güçlü bir sıçrama yapacak potansiyele sahip.

Popüler bir analiste göre Bitcoin, güçlü rallisini devam ettirebilmesi için, BTC’nin 13.000 dolar seviyesini tekrardan ziyaret etmesinin daha sağlıklı olacağı görüşünde. Ayrıca analist, 13.000 dolar seviyesinin aşağı doğru kırılması durumunda Bitcoin’in yükseliş trendinin sona ereceğini belirtti.

Bitcoin (BTC) yazım itibari ile 13.632 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu seviye, BTC’nin ayıların 12.800 dolara düştüğü seviyeden oldukça yüksek bir seviyeyi işaret ediyor. Bu bölgedeki destek önemli olduğu kanıtladı ve BTC’nin şimdiki fiyatına yükselebilmesi katalizör etkisi yarattı.

Bitcoin’in teknik açıdan ne kadar sağlıklı olduğunu göstercen en büyük kanıt, 14.000 dolar seviyesinin ne kadar kısa sürede bağlı kalacağına bağlı olabilir. Bu yüzden Bitcoin’in trendi halen belirsizliği koruyor. Bunun en büyük sebebi ise yaklaşan ABD seçimleri ve koranavirüs etkisi sebebi ile piyasalarda belirsizliğin kalkması.

Kaynak: Bitcoin Haberleri