Hindistan hükümeti, ülkedeki kripto para birimi ticareti, madenciliği ve yatırımları üzerinde kapsamlı bir yasağı uygulamaya her zamankinden daha yakın. Bu, çok konuşulan Bitcoin’i ve diğer popüler kripto para birimlerini içerecek.

Kripto para ekosistemi ve teknolojisi birçok ülkede hızla gelişiyor. Dahası, kripto endüstrisi Hindistan’da hukuk, uyumluluk, teknoloji, iş geliştirme, pazarlama, finans vb. için birçok iş fırsatı yarattı.

Ancak Hindistan’ın ABD, Japonya, İngiltere, Avustralya gibi daha fazla gelişmiş ülkelerin izinden gitmesi bekleniyor. Buna ek olarak, Hindistan uzun zamandır çitlerdeyken, gelişmiş ülkelerin çoğu yeni düzenlemeleri kabul edip uygulamaya koydu.

Hindistan hükümeti kripto yatırımcılarını korumanın yollarını buluyor. Dahası, Hindistan, Hindistan’daki kripto yasağından birçok sonuçla karşı karşıya kalabilir. Buradaki soru şu: “Hindistan 2021’de kripto para birimini yasaklayacak mı, etmeyecek mi?”

Hindistan’ın Kripto Mücadelesi

Aralık 2013’te ilk kez RBI, kripto yatırımcılarını kripto para riskleri konusunda önceden uyardı. Dahası, RBI, değerlerinin bir teori meselesi olduğunu ve bir varlık veya mal tarafından desteklenmediğini söyledi. O zamandan beri işler önemli ölçüde değişti.

6 Nisan 2018’de RBI, kripto ve kripto firmalarıyla uğraşmasını yasaklayan bir banka duyurdu. Genelge, hizmetlerin hesap tutma, kayıt olma, ticaret yapma, takas etme, sanal belirteçlere karşı kredi sağlama, bunları teminat olarak kabul etme, bunlarla ilgilenen borsaların hesaplarını açma ve para transferini içerdiğini de sözlerine ekledi.

28 Şubat 2019’da Maliye Bakanlığı komitesi kripto para birimlerinin yasaklanmasını tavsiye etti. Ve ayrıca Hindistan’ın dijital bir Rupi geliştirmesi gerektiğini önerdi. Dahası, ülkedeki tüm kripto ile ilgili faaliyetleri yasaklayan bir yasa tasarısı da hazırladı.

Bu yıl, Parlamento’nun bütçe oturumu sırasında, Hindistan hükümeti, 2021 tarihli Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Yasası Yönetmeliğini tanıttı. Ayrıca RBI, Hindistan Rupisinin dijital bir versiyonunu getirmeyi planladığını da öne sürdü.

Buna ek olarak, Maliye Bakanı Rajya Sabha’da verdiği yanıtla hükümetin kripto para birimine karşı tutumunu daha da açıkladı. Nirmala Sitharaman dedi ki,

“Sanal para birimleri ile ilgili konuları incelemek ve raporunda önerilen konuda özel eylemler önermek için Sekreterlik (Ekonomi İşleri) Başkanlığında oluşturulan üst düzey bir Bakanlar Arası Komite (IMC), tüm özel kripto para birimleri hariç devlet tarafından çıkarılan sanal para birimleri Hindistan’da yasaklanacak.”

Maliye Bakanı Anurag Thakur da bu para birimlerini düzenleme yeteneği hakkındaki endişeleri dile getirdi. Anurag, dijital para birimlerinin ne para birimi ne de varlık olmadığından, onları RBI veya Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun (Sebi) doğrudan düzenleyici ortamının dışına yerleştirdiğinden bahsetti. Dahası, hükümet konuyla ilgili bir yasa tasarısı getirecek.

Hindistan 2021’de Kripto Para Birimini Yasaklayacak mı?

Hindistan nihayet kripto yatırımları üzerindeki yasağı tamamlamaya hazırlanıyor. Kripto Para Birimi ve Resmi Dijital Para Birimi Yasası 2021 Yönetmeliği uyarınca, ülkedeki tüm özel kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasını önerdi.

Üstelik mevcut tüm kripto para yatırımcıları 3-6 aylık bir geçiş dönemine sahip olacak. Bu geçiş dönemi yatırımcıların varlıklarını tasfiye edebildiği zaman olacak.

Anonim bir üst düzey Maliye Bakanlığı yetkilisine göre, “Kripto para birimi Hindistan Merkez Bankası tarafından desteklenmeyen fiat para birimi değildir ve her türlü kullanımı Parlamentoda yürürlüğe girecek yeni yasa ile yasaklanacaktır” dedi.,

PAC Global CEO’su bu konu hakkında şöyle bir tweet attı.

https://twitter.com/davidgokhshtein/status/1360493285249318915?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1360493285249318915%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=http%3A%2F%2Fanalizkripto.com%2Fhindistan-2021de-kripto-para-birimini-yasaklayacak-mi%2F

Dahası, bu son yasak muhtemelen 1 milyar dolardan fazla kripto para birimine sahip 7 milyon Hintliyi etkileyecek. Hindistan’ın dünyanın en aktif kripto topluluklarından biri olduğunu ve Asya’daki en büyük ikinci Bitcoin ülkesi olduğunu belirtmekte fayda var.

Hindistan’daki Kripto Yasağının Sonuçları

Hükümet, Hindistan’daki insanların böylesine büyük bir kısmının servetini kolayca silemedi. Böyle bir hareket muhtemelen ülkede bir ekonomik krize yol açacaktır.

Şu anda, kripto topluluğu 10 milyondan fazla HODLer’dan ve on binlerce iş yaratan 300 başlangıç şirketinden oluşuyor ve ayrıca yüz milyonlarca dolar gelir ve vergi. Dahası, kapsamlı bir yasak sadece yatırımcıları değil, aynı zamanda dürüst işletmeleri, binlerce kişinin istihdamını ve aynı zamanda ekonomiyi de etkiliyor.

Doğru kripto para birimi düzenlemesi Hindistan’ı bu yenilikçi teknolojide ileriye taşıyabilir. Hindistan’daki kripto yasağı gibi yanlış bir düzenleme, ülkeyi on yıl geride bırakacak ve Hindistan dünyanın geri kalanına asla yetişemeyecek. Bununla birlikte, ülke bu sektörde altın bir fırsatı kaybedebilir.

Kripto Yatırımcıları Varlıkları Korumanın / Tasfiye Etmenin Bir Yolunu Buluyor

Hindistan’daki kripto para yasakları, çok sayıda kripto yatırımcısını zorluğa soktu. Mülklerini korumanın veya tasfiye etmenin yollarını düşünüyorlar. İşte Hindistan’daki kripto sahiplerinin varlıklarını kurtarmanın birkaç yolu.

Custodial Cüzdana Geçiş

Kripto yatırımcıları tarafından keşfedilen bir yol, varlıklarını kişisel saklama cüzdanlarına kaydırmaktır. Ancak bu, yatırımcıların dijital varlıklarını sert bir cüzdanda saklayabileceklerini gösteriyor. Bununla birlikte, sert cüzdan, bir USB sürücü, microSD kart veya akıllı kart gibi küçük bir dijital cihazdır.

2. Yurtdışındaki Arkadaşlara / Aileye Aktarım

Hintli kripto para birimi yatırımcılarının keşfedebileceği diğer bir yol, kripto jetonlarını cüzdanlarından ailelerine veya yurtdışında yaşayan arkadaşlarına aktarmaktır. Bu, yaklaşan yasaktan önce yapılabilir.

3. Satmak

Üçüncü seçenek sadece satıp bırakmaktır. Herhangi bir panik satışına dair çok fazla kanıt yok. Şu anda panik satışı, yalnızca Bitcoin rallisi sırasında yatırım yapmaya başlayan yeni kripto para birimi yatırımcıları arasında.

Bu ve daha fazlası için: Analiz Kripto