Ethereum tabanlı Origin Dollar, saldırıya uğradı. Origin Protocol, stablecoin’i Origin Dollar’ın (OUSD) saldırıya uğradığını ve 7 milyon dolarlık zarar ettiğini açıklandı. Origin Protocol, bu yıl Eylül ayında OUSD’yi piyasaya sürmüştü.

Resmi bir gönderide, Origin Protocol’ün kurucusu Mathew Lui, saldırıya uğrayan 7 milyon dolardan yaklaşık 1 milyon dolarının şirket kurucuları ve çalışanları tarafından yatırıldığını söyledi. Şirket, saldırının ana sebebinin flaş kredi işlemi olduğunu ekledi.

Açıklamaya göre saldırganlar çaldıkları fonları taşımak için Tornado Cash ve renBTC kullanmış. Şirket hacker’a fonları iade etmesi için bir mesaj bıraktı ve blockchain topluluğuna minnettarlığını dile getirdi:

“Bilgisayar korsanından doğru şeyi yapmasını ve parayı iade etmesini istiyoruz. Bir bilgisayar korsanı olarak üstün becerilerinizi kanıtladınız ve sizi bir güvenlik danışmanı olarak işe almaktan mutluluk duyarız. Paranın %100’ünü iade ederseniz, sizi takip etmemeye veya aleyhinize herhangi bir yasal işlem yapmamaya söz veriyoruz. Canını yaktığınız yüzlerce masum insanı alçakgönüllülükle değerlendirmenizi ve parayı iade etmenizi rica ediyoruz.”

Stablecoin‘in değeri piyasada önemli ölçüde düştü. Kurucu, dahili bir **************lık ile ilgili söylentileri reddetti ve şirketin bu hack nedeniyle hiçbir yere gitmediğini söyledi.

CoinGecko’ya projenin yerel token’ının fiyatı saldırıdan bu yana %85 düştü. Origin, bu fiyatlar token’ının temelindeki varlıkları yansıtmadığı için insanları Uniswap veya SushiSwap’de OUSD satın almamaya çağırdı. OUSD USDT, USDC ve DAI mevduatları ile destekleniyor ve bir şekilde bir tasarruf hesabı gibi davranmak üzere tasarlandı.

Kaynak: Kripto Para Haberleri