Arkadaşlar merhaba,

Bloglamaya yeni başlayan arkadaşlar için kendimce dikkat edilmesi gereken ipuclarını sizlerle paylaşmak istedim. Keyifli okumalar.


Blog yazmaya başlayacak blogger adayları için arama motorlarında birçok ipucu listesi mevcut. Genelde sıradan ve herkesin bildiği önerilere rastlıyoruz. Blog yazmak isteyenlere ipuclarını derledim ve eksiksiz bir liste oluşturmaya çalıştım.

Benim blog yaşamım 2009 yılında başlamıştı. O yıldan beri aralıksız blog yazdığım söylenemez fakat çevrimici yayıncılık için Blogger'ın bana büyük katkısını olduğunu her zaman söylemişimdir. Çoğu zaman blogları yeni bilgileri öğrenmek için kullanmıştım ve hala da kullanıyorum. Benim hayatımın vazgeçilmez yapı taşları arasında blog yayıncılığını söyleyebilirim.

Bu blogda yeni bir sektör olan SEO araştırmalarım üzerine tecrübelerimizi sizler ile paylaşmaya çalışıyorum. Bu yazımda blog yazmak isteyenler için Blogger'ın 25 önemli ipcunu paylaşacağım. Umarım bu blog ipucları sizlere rehberlik etmek için bir kaynak görevi görür.

İyi bir blog nasıl olur?
-Özgün içerik: Bir okuyucunun yazdıklarınıza hayran olmasını mı isterdiniz? Yoksa bilinen bir içeriği görüp, 'aaa ben bunu okumuştum deyip' blogunuzdan çıkmasını mı? Öncelikle buna karar verin.
-Yalan söyleme: Yalan söyleyerek bir konu hakkında okuyucu kitleni yanlış yönlendirdiğin taktirde bloguna ve yazılarına güven azalır. Unutmayın, güven zor kazanılır ancak çabuk kaybedilebilir.
-Harika olacak: Her şey harika olacak demelisiniz. Diğer blogların eksiklerini görüp blogunuza bakarak bunları düzeltmeli ve onlardan üstün olma isteğiniz asla kaybolmamalıdır.
-Sabır: Belki en zoru sabır ama unutmayın, sabreden her zaman sonunda ödülünü alır. Blogunuz bebek gibidir, besleyin, büyütün ve başarılarıyla övünün.
-Tema seçimi: İyi bir tema okuyucuyu rahatsız etmeyen ve yazınız üzerinde etkisi olmayan temadır. Şöyle, okuyucu blogunuza geldiğinde, bir şeyler okurken temadan rahatsız olmamalı.

Blogunuzun büyümesi için neler yapmalısınız?
-Blog istatistiği: Blogunuzu açalı henüz 2-3 gün oldu ve sürekli istatistiklere bakıp bugün niye bu kadar az kişi blogumu ziyaret ediyor diye düşünüyorsunuz değil mi? Bunun için henüz çok erken. Blogun gelişimi 2-3 ay sonra belli olur.
-İçerik paylaşma: Blogunuzun içeriğini kolayca sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Facebook, Twitter ve Google + başta olmak üzere bir çok sosyal ağ bu konuda yazılarınızın daha fazla hit almasını sağlayabilir.
-Takipçileriniz ile paylaşın: Bloga yeni bir yazı yazdınız ve yazının okunmasını haliyle çok istiyorsunuz. Yazınızın daha ilgi çeker bir hale gelmesi için blog takipçileriniz ile yazıyı mutlaka paylaşın.
-Sosyal Ağlar: Sosyal paylaşım sitelerini asla hafife almayın. Hatta blogunuzda eliniz ayağınız olmalı.
-Misafir yazı: Blogunuzun farklı alanlarda yeni takipçi kazanmasını sağlayacaktır. Denemenizi öneririm.

Blog için ideal yazı nasıl yazılmalıdır?
-Google aramalarında eski yazı gereksiz olarak algılanacağından, yazmayın! Yeni bir haber ve gündemle ilgili yazmanız sizin için büyük avantajdır.
-Çok uzun yazmayın: Genel olarak ben bu kurala uymuyorum. İdeal blog yazısı 300 ile 1000 vuruş arasında olmalı. Çok uzun yazılar yazarsanız okuyucuyu bu konuda sıkabilirsiniz. Çok uzun bir yazınız varsa yazınızı ikiye veya üçe bölebilirsiniz.
-Yazıya mahkum kalmayın.
-Kısa cümleler her zaman size kazanç sağlar.

Blog yazarının motivasyon ve ilham kaynağı
-Blog yazarken asla pes etmeyin.
-Olabildiğince blogunuza sık yazı yazın ve çeşitli projelerden bahsedin. Okuyucu kitlenizi yeni içerikler ile şaşırtıp ilgisini kazanmaya bakın.
-Blogunuzda çok iyi yazılar yayınladığınızda birkaç kişi sizi üzecek yorumlarda bulunabilir. Bunları kulak asmayın ve yazmaya odaklanın.
-İlhamın ne zaman geleceği belli olmuyor. Mesela benim zihnim ve kafamdaki projeler en çok sabah saatlerinde aktif oluyor. Yazdıkça başkalarına ilham kaynağı bir blog sahibi olabilirsiniz.

Blogunuz nasıl daha fazla hit alır?
-Bloga herhangi bir konu ile ilgili yazı yazdığınızda mutlaka arama motorlarında kullanıcıların arayacağı şekilde cümlelere yazınızda yer vermeyi unutmayın.
-Blogunuz için bir e-posta adresi oluşturmanızda büyük fayda var. Böylelikle direkt olarak yeni yazınızdan takipçilerinizin haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.
-Tasarım için para harcamak blogunuz için en iyi tercihtir. İyi bir tasarımı bulunan blog okuyucunun gözünde daha çok itibar almanızı sağlayabilir.
-Blogunuzda içerik üretirken cömert davranmalısınız. Aynı şekilde yazılarınıza gelen kullanıcı yorumlarına değer verip, cevaplamalısınız. Hiç kimse size ücret ödemiyor bunu da unutmayalım.
-Seo uzmanları ve seonotlari.blogspot.com 'u takip etmeyi ihmal etmezseniz seviniriz. :)

Bir yazının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yayında ve yapımda emeği geçen ben, bu yazıyı okuduğunuz ve bloga katmış olduğunuz değer için öncelikle teşekkür ederim. Blog yazmaya yeni başlayacak arkadaşlar için 25 önemli blog ipucunu sizler ile paylaşmaya çalıştım. Zaman zaman hatırlatıyorum ama blog eğlenceli bir hobidir, bunu unutmayalım.

Tüm bu blog ipucu maddelerine ek olarak sizlerin de görüşlerini almaktan memnuniyet duyarım.

Kaynak: http://seonotlari.blogspot.com/