Egzotik Garden Astrophytum kaktüs ve Gymnocalycium kaktüs modellerinin Türkiye'de ilk ve tek üreticisidir; En çok koleksiyonluk Astro modeller şu şekilde sıralanabilir. Astrophytum myriostigma (Astrophytum Papaz Takkesi), Astrophytum asterias, Astrophytum ornatum (Yıldız Kaktüsü), Astrophytum caput medusae, Astrophytum coahuilense

EgzotikGarden.com koleksiyonluk kaktüs üretimine başladığı 2011 yılından bu güne üretim tesisinin geliştirilmesi, kendi bünyesinde kurduğu organik gübre tesisi ve gübre sektöründeki payını büyütmek için satın aldığı naturelfertilizer.info ile de sektörde her geçen gün daha büyü piyasa payına sahip olmaktadır. Koleksiyonluk kaktüs pazarında Asya ve Avrupa'da piyasayı ele geçiren Egzotik Garden "Bir başka dünya" sloganı ile üretimini yaptığı kaktüs serileri ile gönülleri fethetmeye devam etmektedir.

Diğer bir koleksiyonluk kaktüs olan Gymnocalycium modellerin bir çok modeli Wikipedia kaynaklaına geçmiş olup bu konuda otoriteler tarafından büyük bir başarı olarak kabul edilmektedir. Gymnocalycium mihanovichii Bir Kaç farklı Gymnocalycium cinsinin çapraz eşleştirilmesinden ortaya çıkmıştır. En popüler renkleri, tamamen kırmızı, turuncu veya sarı deri renklenmesine neden olan klorofil içermeyen çeşitli değişim geçirmiş renklerdir. Bu değişim geçirmiş türleri sıklıkla hylocereus kaktüsü üzerine aşılanır ve birleşik bitkiye "Ay Kaktüsü" denir.

Gymnocalycium spegazzinii, Arjantin ve Bolivya'dan gelen anaçlar Tayvan ve Malezya'da koleksiyonerler tarafından bir kaç farklı koleksiyonluk Gymnocalycium türü ile çapraz eşleştirilmesi neticesinde Gymnocalycium spegazzinii türü ortaya çıkmıştır. Gymnocalycium bruchii Malezya kökenli olup, gelişimini Asya ve özelikle Tayvan'da tamamlamıştır.Güçlü ve ilgi çeken koleksiyonluk Gymnocalycium türüdür. Gymnocalycium saglionis, Neredeyse bütün dünyada çok yaygın küresel bir kaktüs türüdür. Kaktüslerin en yaygın doğal yaşam alanları bol sıcak ve nem direk güneşi görmesi halinde renk değişimi gözlenmektedir.Siz yinede direk güneşten uzak tutun bol ışık alan havadar bir alanda büyütün. Bol geçirgen, kumlu topraklarda çok daha hızlı gelişim sağlar.

Lütfen unutmayın Egzotik Garden Astrophytum kaktüs ve Gymnocalycium kaktüs modellerinin Türkiye'de ilk ve tek üreticisidir
Astrophytum myriostigma, Astrophytum asterias, Astrophytum ornatum,
Astrophytum caput medusae, Astrophytum coahuilense

wmaracları forum ekibine bu imkanı sunduğu için tüm ekibimiz adına teşekkür ederiz.

kaktüs koleksiyon sitesi : https://egzotikgarden.com/