/// BU YAZI WMARACI İÇİN YAZILMIŞTIR ///



Blog yazılarınızı daha etkileyici kılmak için daha önce pek çok videodan yararlanmış olabilirsiniz. Bunu belki bilerek belki ise konuyu anlatmak için ihtiyaç duyduğunuz için yapmış olabilirsiniz. Blog yazılarınızın içinde videolara yer vermek o yazının etkinliğini yaratıcı bir biçimde geliştirmek anlamına gelmektedir. Fakat birçok blog yazarı henüz bu yöntemi tam anlamıyla uygulamaya başlamış değildir.



Blog adresinizde yer alan yazıları çok daha ilgi çekici yapmak istiyorsanız videoları etkileşime açık bir biçimde yazıların içine yerleştirmelisiniz. Bu konuda size basit adımlarla yardımcı olmaya çalışacağım. Aşağıdaki adımlardan birkaçını dahi uygulasanız blog yazılarınızı videolar yardımıyla daha etkileyici hale getirebilirsiniz.

1. Videoları Metin İçerikle Desteklemelisiniz

Bir yazının içerisine sadece video ekleyip geri kalanını videoya bırakmak çok iyi bir fikir değildir. Etrafında yardımcı metinler veya bağlamsal yönlendirmeler olmadan söz konusu video içeriğinden çok fazla şey beklememelisiniz. Aslında sadece video ile ilerleyerek hedef kitlenizi kendinize küstürmek dahi söz konusu olabilir. Bunun yerine videoyu özetleyen, harekete geçirici mesajlar içeren birkaç paragraflık yazılar yazarsanız ziyaretçilerinizi memnun etmeyi başarabilirsiniz.

2. Hedef Kitleyle Etkileşim Kurmalısınız

Video içeriğiniz bir şekilde hedef kitleyle etkileşim kuracak cinsten olmalıdır. Bununla birlikte ziyaretçilere yorum yapabilme veya geri bildirimde bulunma fırsatını sunmalısınız. Aslında hedefiniz her zaman hedef kitlenin aklında sorular oluşturmak olmalıdır. Bu soruların oluşmasını sağlarsanız onların sorular sormasını ve daha fazlasını öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Böylece ilgili içeriğin kendiliğinden ön plana çıktığını görebilirsiniz.

3. Videoları Özelleştirmelisiniz

Blog adresinizde ziyaretçi miktarını yükseltmenin pek çok farklı yolu vardır. Tıpkı uygulanabilir olan bu yollar gibi videoları daha izlenebilir kılacak çeşitli yöntemler keşfedebilmek mümkündür. Blog adresinizde yer alan bir yazının içerisine video yerleştirip onu öylece bırakmak yapıp yapabileceğiniz en büyük hatalardan birisidir. Çünkü sizin yapmanız gereken gelen ziyaretçiyi cezbedecek bir biçimde videoları özelleştirmektir.

Bazı insanlar bu konuda zorlanabilirler çünkü videoları özelleştirmek birazcık beceri gerektirebilmektedir. Bir videoyu çok daha ilgi çekici hale getirmek için bu işte uzman kişilerden destek alıp yeni bilgiler edinmeyi denemelisiniz. Blog yazılarınızın içine videoları yerleştirdikten sonra ziyaretçiyi ilgili videolar ve ilgili yazılarla tanıştırmak bu konuda atabileceğiniz en basit ama önemli adımlardan birisidir.

4. Videoları ve Yazıları Mobil Dostu Yapmalısınız

Akıllı telefonların artık popüler olduğunu ve birçok insanın mobil üzerinden bloglara ve diğer sitelere giriş yaptıklarını tekrar tekrar anlatmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Mobil kullanıcıların büyük bir kısmı gün içerisinde kendilerine kalan vaktin yarısından fazlasını akıllı telefonlarla geçirmektedirler. Buradan sitelere, bloglara ve videolara bakmaktadırlar. Bu fırsatı elinizin tersiyle itmek yerine ona sımsıkı sarılmalı ve oluşturduğunuz tüm videoları ve yazıları mobil dostu yapmalısınız.

5. Videoları Yukarılara Yerleştirmelisiniz

Blog yazarlarının büyük bir kısmı bu konuda hata yapmaktadır. Bir yazı oluşturuyorsanız ve içerisine video ekleyecekseniz en iyi yerleşim yerini seçmek zorundasınız. Videoları yazıların üst kısımlarına koyarak onları daha bulunur hale getirebilirsiniz. Blog yazınızın içerisinde alt kısımlarda kalan videolar diğerleri kadar pek ilgi çekici olmayacaklardır.

6. Videoları Kısa Tutmalısınız

Blog yazılarınızın aksine videoları kısa tutmak zorundasınız. Blog yazılarınız uzun olursa arama motorlarında daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz ama videolar için benzer şeyi söylemek mümkün değildir. İnsanlar video izlerken bir dakikanın ardından dikkatlerini kaybetmeye başlarlar. Eğer etkileşimli bir video oluşturmak istiyorsanız mutlaka ilk 30 saniye içerisinde en can alıcı mesajları hedef kitlenize iletmelisiniz.

Anlatmak istediğiniz konuyu bir dakikaya sığdırabilmeyi başaramayacak durumdaysanız bu durumda videonun başında izleyicinin zihninde soruların parlamasını sağlamalısınız. Eğer video uzun olduğu halde geri kalanını izlemelerini istiyorsanız onlarda merak uyandırmalısınız.

7. Kalitenin Önemli Olduğunu Unutmamalısınız

Videonuz çok büyük sırlar içerecek derecede ilgi çekici olabilir ama görüntü kalitesi yeterli seviyede değilse kimse onu izlemeyecektir. Oluşturmuş olduğunuz videoların görüntü kalitesinin son standartlara uygun olmasını sağlamak zorundasınız. Yüksek çözünürlüğe sahip videoları tercih etmek her zaman garantiye oynamak demektir.

Videonun çözünürlüğüne ek olarak ses kalitesinin ve geçişlerin iyi olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Yüksek kaliteye sahip videoları yüklemek çok sıkıntılı olabilir ama bekleyeceğiniz süreye değeceğinden şüpheniz olmasın. Videolar ne kadar kaliteliyse izlenme oranı bir o kadar yüksek olacaktır.

Bir blog yazarı olarak yazılarınızı videolarla destekleyerek iyi bir yapmış olursunuz. Fakat bu destekleme işini yaratıcı bir biçimde gerçekleştirip diğer bloglardan farklı olmaya çalışmalısınız.

Yukarıda bahsetmiş olduğum adımları takip ederek bunu başarabilirsiniz. Tüm bu adımlar denenmiş ve test edilmiştir. Yazılarınız ile hedef kitlenizi daha fazla memnun etmek istiyorsanız videolardan destek almaya başlayabilirsiniz.