wmaraci reklam

En Popüler Blog Konuları

3 Mesajlar 1.499 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

bloghocaniz bloghocaniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 45 / 45
  • Ticaret 0, (%0)

En Popüler Blog Konuları



Blog Konuları -Giriş

Neden Popüler Blog Konuları hakkında bir makale yazma gereği duyduğumu açıklayım.

Günümüz dünyasında blog yazmak eskisi gibi hobi olmaktan çıkmış, profesyonel blog yazarlığına/içerik üreticiliğine doğru yol almaktadır. Tabi bunun birçok nedeni bulunmakta.

İlk dikkatimizi çeken kişisel bloglarda yaşanan artış oluyor. Çok değil, 5-10 yıl öncesine kadar Blog Yazmak/Blog Açmak dediğiniz an sadece insanların kişisel yazılarını ( Şiir, deneme, makale vs ) paylaştığı amatör platformlar geliyordu. Şimdi ise kişisel blogların sadece amatör şiirlerin paylaşıldığı bir yer değil, gerçek hayattaki sosyal/ekonomik varlık alanını belirleyebilecek güçte platformlar olduğu anlaşıldı.

Bunun dışında profesyonel/kurumsal blogların en az kişisel bloglar kadar( Çoğu alanda daha fazla ) yer aldığını da görüyoruz. Nasıl ki para kazandıran blog konuları ya da internette en çok tıklanan konular kişisel blog sahiplerinin dikkatini çekiyorsa ürün ya da hizmetleri hakkında bilgi arayışında olan mevcut/potansiyel müşteriler ( İnternet kullanıcıları ) de şirketlerin dikkatini çekiyor. Bu da kurumsal blog kavramını günümüz dünyasında yeniden şekillendiriyor.

Şirketler/kurumlar artık biliyorlar ki hiçbir tüketici bir arabanın saatte kaç kilometre hız yaptığını tablolardan okumak istemiyor. Artık tüketiciler tatil yolunda o süratte kullanıcının hissettiklerini onların ağzından okumak istiyor. İşte bu yüzden profesyonel/kurumsal bloglar yenidünyada yerlerini alıyorlar.

Peki, bunca bilginin ve karşılıklı etkileşimin sınır tanımak bir büyüklük ve hızda gerçekleştiği bu web dünyasında içerik üreticilerinin en büyük problemlerinden biri ne mi oluyor? Blog Konuları seçimi. Ben de bu makalemde sizlere üzerine yazı yazılabilecek konular hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

En Popüler Blog Konuları

Para kazandıran blog konularından internette en çok tıklanan konulara, en çok okunan blog yazarlarından yazı yazacak konulara geniş bir çerçevede içeriklerim olacak. Hepsine zaman içerisinde değinecek olsam da ilk olarak En Popüler Blog Konuları adlı bu makalemi yazmak istedim. Bu sayede blog için konu önerisi soran okuyucularıma da toplu olarak cevap vermiş olacağım.

Bu yazıdan önce Neden Blog Açmalısınız ve Blog Yazmak İstiyorum adlı makalelerimi özellikle okumanızı öneririm. Bu sayede hem konular arasında çok daha sağlam bir bağlantı kurmuş olacaksınız hem de blog yazmak/blog oluşturmak konusunda çok daha net bir noktaya ulaşacaksınız.

Sizleri daha fazla bekletmeden En Popüler Blog Konuları adlı makaleme başlıyorum. Bu yazacağım maddeler hem kişisel bloglar hem de tüketicilerinin ilgisini çekmek isteyen kurumsal bloglar için geçerli olabilecek niteliktedir. Blog için konu önerisi arayışında olan okuyucularım için belirlediğim 50 maddeye hadi birlikte göz atalım.

1- İnceleme/Yorum Blogu
Artık hiç kimse eskisi gibi üreticilerin ürün/hizmetleri hakkındaki basmakalıp cümleleri okumak istemiyor. Bunun yerine kullanıcı yorumları çok daha gerçekçi ve samimi geliyor. İşte insanların bu arayışına cevap verebilecek blog içerikleri oluşturabilirsiniz.Kitap, film, ürün ve hizmet yorumları olabilir.

2- Detaylı Rehber/Kullanım Kılavuzları
Eğer belirli bir alanda profesyonel bilgi birikiminiz varsa; sizden daha az beceri ve deneyime sahip olan kişilere bunları aktarmaktan çekinmeyin. Rehberler ve kılavuzlar gerçek anlamda insanlara yardımcı olacaktır.Arama motorlarında aranabilir ve doğal bir web sitesi trafiği çekmenize yardımcı olacaktır. Örneğin Wordpress Rehberi ve Blog Rehberi yazılarım bu tarz makalelere güzel birer örnektir.

3- Motivasyon/Kişisel Gelişim Blogları
İnsanların; hayatın koşuşturması ve sıradanlaşması karşısında çoğu zaman bir çemberin içine sıkışmış gibi yaşaması normal görünüyor. Eğer ki bir söz, bir hikâye, bir ışıkla insanların hayatına dokunabilecek, onları harekete geçirebilecek motivasyon yazıları yazabilirseniz göreceksiniz ki ne kadar çok insanın buna ihtiyacı varmış.

4- Seyahat Blogları
Bir diğer Blog Konuları örneği seyahat bloglarıdır. Sadece gezdiği yerler hakkında yazılar yazarak hayatını kazanan insanlar var desem?

İnsanların arama motorlarında en çok aradığı Blog Konularının başında seyahat ve tatil gelmektedir. Bunları da klasik tur sitelerinden değil bizzat deneyimleyen kişilerden dinlemek istiyorlar. Çok gezen biri iseniz neden bunları bir de yazmayı denemiyorsunuz?

5- Liste Şeklinde İçerikler
İnsanlar her zaman kolaycı olmuştur, bu doğru. Günümüz dünyasında ise gerçek manada biraz tembelliğe doğru kaymaktadır. Nereden mi biliyorum? Liste olarak yayınlanan içerikler normal içeriklere göre çok daha fazla okur çekiyor da ondan. Onedio'nun başarısının sırrını bir kez daha düşünmeye ne dersiniz?

İşte siz de en iyi/en güzel/en yararlı vs gibi listelerle insanları araştırma yapmak için zaman harcamaktan kurtarabilirsiniz.

6- Nasıl Yapılır Blogu
Sizin için yapması çok kolay olan bisiklet sürme eylemi başkası için çok zor olabilir. İşte bu noktada gerçek bir takipçi kitlesi oluşturabileceğiniz Nasıl Yapılır tarzı bloglar açabilirsiniz. Örneğin; araba nasıl çalıştırılır gibi bir arama sonucunda, karşınıza çıkan ilk videonun izlenme sayısına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

7- Fitness Blogu
Sizin de dikkatinizi çekti mi gün be gün artan spor salonu paylaşımları? O zaman bu konuda bir blog açmak için hala neyi bekliyorsunuz? Özellikle bayanların hemcinsleri ile bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bu tarz blogun okunmadığını henüz ben görmedim.

8- Sağlık/Diyet Blogu
Artık gazete köşelerindeki diyetlerin takip edildiği zamanları çoktan geride bıraktık. Akşam yemeğinde ne yemeliyim sorunu insanlar doktorundan çok arama motorlarına soruyor, bundan emin olabilirsiniz. İşte size potansiyel okurları milyonlar olan bir Blog Konusu. Hala neyi bekliyorsunuz?

9- Kariyer Blogu
Kariyer/İş Hayatı dediğiniz anda sanırım insanların büyük kısmına hitap etmiş olacaksınız. Bildiğim kadarı ile belirli bir azınlık hariç herkes çalışıyor ve iş hayatının içerisinde. Bu durumda gerçek anlamda çok geniş bir okur kitleniz olacaktır.

10- Yemek Tarifleri Blogu
Söz konusu yemek olduğunda sanırım ülkemizdeki ev hanımlarının eline kimse su dökemez. Gerçek anlamda her biri birbirinden leziz yemekler yapabiliyor. Peki, bunları neden diğer ihtiyacı olanlarla paylaşmıyorlar? Bu sorunun cevabını bulduğunuz an hemen bir yemek tarifi blogu açacağınızdan eminim.

11- Yabancı Dil Öğrenme Blogu
Şu bir gerçek ki ülkemizde yabancı dil öğretimi yıllardır tam anlamı ile çözülebilmiş değil. Bu durumda insanlar kurslardan ziyade daha samimi ve yakınlık hissedebilecekleri kişisel eğitmenlere yönlenmekte. Eğer bir yabancı dil hâkimiyetiniz varsa bunu neden blogunuzdan başkalarına da öğretmiyorsunuz?

12- Kadın/Moda Blogu
Büyük ihtimal dünya var oldukça okuyucusu olacak bir konu da bu. Kadın ve moda her zaman kitlesi olacak bir Blog Konusu. Eğer estetik zevkinize güveniyorsanız emin olun sadık bir takipçi kitlesi edinmemeniz için hiçbir neden yok.

13- Teknoloji Blogu
Teknoloji gün geçtikçe hayatımızda çok daha fazla etkili oluyor. Bu kaçınılmaz durumu kendi lehine çevirmek isteyen birçok teknoloji blogu son yıllarda açıldı ve açılmaya devam ediyor. Her ne kadar rekabetin çok olduğu bir alan olsa da farklı bir yüzle tutunmayı başarabilirseniz uzun sureli bir blog sahibi olabilirsiniz.

14- Kişisel Blog
Hiç şüphesiz bir insanın özeli sanırım en çok ilgimizi çeken konuların başında gelmektedir. Özellikle bu insanın üslubunu, içeriklerini, tarzını da beğeniyorsak kesinlikle her daim takip edilecek blogların başında gelir kişisel bloglar. Bu nedenle kişisel bloglar her zaman açılabilecek Blog Konuları başında gelmektedir.

15- Makyaj Blogları
Güzellik sırları merakı insanlık tarihi ile eştir sanırım. Bunu bilen ve makyaj konusunda bilgili kişilerin açmış oldukları Makyaj Blogları yüz binlerce takipçiyi de beraberinde getirmektedir. Eğer gerçekten insanlara bu bilgiler verebilecekseniz hiç vakit kaybetmemenizi öneririm.

16- Kadın-Erkek İlişkileri Blogu
Bu iki cins arasındaki sorunlara çözüm üretebildiğiniz bir blog hayal edin. ( Hepsine bulamasanız da ) Neredeyse tüm internet kullanıcılarına hitap eden bir alan ve okursuz kalmanız neredeyse imkânsız.

İnsanlara ilişkileri konusunda yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorsanız bence hiç vakit kaybetmeyin.

17- Çocuk/Eğitimi Blogu
Bizzat kendimden biliyorum ki ( 2 aylık bir oğlum var ) anne babalar sandığınızdan çok daha fazla vakit geçiriyorlar arama motorlarında. Yanlış anlamayın, film ya da dizi izlemek için değil, çocuklarının eğitimi veya çocukları ile ilgili sorunları için.

Eğer bu konuda bir bilginiz varsa inanın şu an internette yüz binlerce anne çocuğu ile ilgili bir arama yapıyor, size ulaşması an meselesi. ( Eğer bu tarz bir blog açarsanız bana da özelden yazarsanız çok sevinirim )

18- Pratik Bilgiler Blogu
Saçıma yapışan sakızı nasıl çıkarabilirim? Araba lastiği nasıl şişirilir? Cam biblomu Japon yapıştırıcısı tutar mı?

Nasıl, tanıdık geldi mi bu tarz sorular size de. İşte gün içinde karşılaştığımız onlarca sorundan sadece bir kaçı. Neden bu gibi insanlara yardımcı olacak pratik bilgileri paylaştığınız bir blog açmıyorsunuz?

19- Film/Müzik Blogu
Gerçekten estetik zevkinizin yeterince geliştiğini düşünüyor ve bilgi birikiminize güveniyorsanız bu tarz bir blog açmak için vakit kaybetmeyin.

İnsanlar zevklerine ve seçimlerine güvendikleri insanların film/müzik vs incelemelerini keyifle okur ve her daim takip eder. Bunu unutmayın.

20- Test/Quiz Blogu

Çoğumuz gerçekten interneti sadece eğlenmek ve vakit geçirmek için kullanmakta. Bu durumda da hem zaman açısından çabuk sonlanan hem de insanların merak duygusunu okşayan testler takip edilmeme ihtimali olmayan bloglardan. O ünlü site geldi aklınıza değil mi? Neden siz de açmayasınız.

Sonuç


Sanırım artık neden Blog Konuları hakkında yazdığımı anlamışsınızdır. Günümüz dünyasında blog kavramı sadece bir hobi değil ticari olarak bir gereklilik olarak kullanılıyor. Bu durumda Blog Konuları çok daha önem arz ediyor. Umarım bu yazımda ne tarz bloglar açabileceğinize dair bir fikir edinebilmişsinizdir.

Kaynak : https://bloghocaniz.com/en-populer-blog-konulari/
 

 

https://bloghocaniz.com
wmaraci
reklam

egeerkek1 egeerkek1 Netdia.org Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Gizli.
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 13 / 34
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam yine döktürmüş. Benim imzam üzerinden de değişik fikirlere sahip olabilirsiniz.

Elinize sağlık.
bloghocaniz

kişi bu mesajı beğendi.

bloghocaniz bloghocaniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 45 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkürler :)
 

 

https://bloghocaniz.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al