Hem kendi bilgilerimin taze kalması, hem de bu konularda ilgili arkadaşlara kaynak olmak için Programlama dilleri ile ilgili yazılar yazmaya karar verdim. Bu sebepten dolayı bu yazımda c programlama diline giriş yapacağım. Gerekli programlardan ve tarihinden biraz bahsedeceğim. Bu noktaları okumadan geçmeyin çünkü ileri de işinize mutlaka yarayacaktır.

C Programlama Dili Nedir?
Şimdi sizlere uzun uzun kimler tarafından bulunduğunu ya da nasıl bulunduğunu anlatmayacağım. Sadece basit olarak bilmeniz gereken şeylerden bahsedeceğim. Bilmeniz gereken şeyler yakın zamanda veya ileri ki staj ve çalışma döneminde karşınıza çıkabilir. Bu sebepten dolayı aklınızın bir köşesinde bulunsun size zararı olmayacaktır.

C programlama dili 1972 yılında Dennis Ritchie tarafından bulunmuştur. Başlarda Unix sistemleri kodlamak için kullanılmıştır fakat zamanla bilgisayarlarda hatta mobil telefonlarda kullanılmaya başlanmıştır. Mobil uygulamalarda genellikle C# programlama dili kullanılmaktadır fakat bu dil zaten c programlama dilinine çok yakın bir dildir. Genellikle c bilen kişiler java, c++ ve c# dillerini de kolaylıkla öğrenebilmektedir. Birbirlerine yakın dillerdir ve aslında programlamada mantık aynıdır. Bir dili öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek oldukça kolaylaşır. Sadece yazım farklılıkları olabilir.

C Programlama Dili Nasıl Bir Dildir?
Programlamaya girmeden önce herkesin ilk araştırdığı konu budur. Öncelikle bu dilin zor olup olmadığı merak edilir. Eğer programlama işine ilk defa giriyorsanız ve c programlama dilinden başlayacaksanız doğru karar vermişsiniz demektir. Genellikle üniversitelerde bilgisayar mühendisliği eğitimi de ilk olarak bu dilden başlamaktadır. Bu dilden başlamasının çeşitli sebepleri vardır.

C Programlama dilinin avantajları şunlardır;



  1. Güvenilir bir dildir.


  2. Verimli ve çok esnek bir yapıya sahiptir.


  3. Öğrenilmesi ve kullanılması kolay bir dildir.



Kaynak: C Programlamaya Giriş – C Programlama Dili Nedir?