Huawei, Apple ve Samsung’un kullanıcılarının güncellemeye zorlandığını ve cihazlarda da kasıtlı bir biçimde yavaşlatılma yapıldığını iddia etmekte. Bu kapsamda Huaweii kullanıcılarını asla yazılım güncellemelerine zorlamayacaklarını belirtti.

Samsung ve Apple’a İtalyan Rekabet Kurumu, kullanıcılarına yazılım yapmaları konusunda zorlamaya tabi tuttuklarından ötürü bu şekilde de cihazlarda yavaşlatılma yaşanmasından dolayı 15 milyon euro ceza verdi.

Trump’a Çinden Gönderme

Huawei, Samsung ve Apple’nin akıllı telefon piyasasındaki en büyük rakipleri arasında. Bu verilen cezayı görmezden gelmeyerek rakiplerine karşı Huawei UK Twitter’dan göndermeler yaptı. Huawei, yükseltme programlarını telefonları yavaşlatmak adına kullanmayız. Ayrıca Huawei Mate 20 Pro’muz ile de gurur duymaktayız, şeklinde ifadelere yer verdi. ”Hızlı doğup hızlı kalır, asla yavaşlamaz” şeklinde şirket ayrıca bir tweette de attı.

Ekran Değişim Ücretleri Ne Kadar

Özellikle son dönemlerde Huawei, tanıtımını gerçekleştirdiği amiral gemileri ile telefon sektöründe etkisini her geçen gün artırmaktadır. Apple, bu yılın ikinci çeyreğini geride bırakarak en çok satılan ikinci akıllı telefon markası olmayı başardı.

HABER KAYNAĞI İÇİN TIKLA