wmaraci reklam

Detaylı LG Optimus G İncelemem {Yazı+Foto Galeri} #Her Türlü Sorunuza Cevap Verilir

17 Mesajlar 3.652 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)



Merhabalar, yine bir telefon incelemesi ile karşınızdayım. Belki de “Bu ne böyle telefon incelemesi dolmaya başladı site.” Diyor olabilirsiniz ama inanın boş vaktimin çoğu bu işe gidiyor ve başka bir konu hakkında yazmak için pek zamanım kalmıyor. Neyse efendim, bu sefer elimde LG Optimus G E975 var önü arkası cam olan bu telefon nasılmış bir bakalım isterseniz.

Tasarım

Açıkçası bu yazıyı genel olarak bir eleştiri yazısı olarak düşünüyorum, telefonun iyi yanlarını zaten herkes söylüyor. Youtube’a “LG Optimus G incelemesi” yazarsanız pek çok övgü dolu video çıkacaktır. Kusurlar insanın gözüne daha çok batar diyorum ve umarım yetkili birisi buradan beni görür demek istiyorum. Neyse, telefon 4.7” boyutunda, 8.5mm inceliğinde ve 145g ağırlığında. Açıkçası telefon ele gayet güzel oturuyor. Özellikle Optimus G’den, Lumia 920’ye geçince bir değişik oluyor. Telefonun 13mp kamerası arkaya çıkıntılı olarak yerleştirilmiş, ilk başta biraz yadırgasanız da bir süre sonra oranın telefonu tutarken kolaylık sağladığını fark ediyorsunuz. Açıkçası ben çıkıntılı(ada tipi) kameraya karşıydım fakat çok da önemli bir şey olmadığını anladım. Arka taraf belirttiğim gibi cam ve Nexus 4’te olan parıltılı yapının bir benzeri yapılmış ve hoş bir görüntü sağlanmış. Kameranın hemen altında bir adet led flaş ve onun da altında “LG” logosu bulunuyor.Telefonu gümüş görünümlü bir şerit çevreliyor, solda ses, sağda ise açma-kapama tuşu olmak üzere telefonda toplam 2 adet fiziksel tuş bulunuyor. Söylemeliyim ki bu tuşlar birazcık emanet duruyor ve iyi bir his vermiyor. Ön taraf sade bir şekilde tasarlanmış, üstte güzel görünümlü bir ahize, led bildirim ışığı,lg logosu ve 1.3mp kamera bulunuyor. Alt kısımda sadece açtığınızda yanan kapasitif navigasyon tuşları bulunuyor(Bu tuşlar ilk aldığınızda sadece 2 saniye açık kalıyor fakat ayarlardan bunu değiştirebiliyorsunuz.)

Telefonun genel tasarımı bu şekilde, yalnız eleştirmem gereken bazı noktalar var, güya çizilmeye ve kırılmaya oldukça dayanıklı Corning Gorilla Glass 2 çerveye o kadar yakın yerleştirilmiş ki ekran camının en ufak düşüşte veya çarpmada kırılması işten bile değil. Yani telefonunuzun ekranını betondan, asfalttan, mermerden koruyan tek şey belki de 1mm bile olmayan gümüş şerit oluyor. Ayrıca o bahsettiğim gümüş şeritte yıpranmaya çok açık. Elime gelen test örneğinde bile yıpranmalar başlamıştı. O kadar para verdiğiniz telefonun ilk darbede mahvolması gerçek kabus olur. Bana göre LG mühendislerinin bu konuya bir el atması lazım.

Donanım



Telefonun en güçlü olduğu yönlerden biri donanımı diyebilirim, Snapdragon S4 pro işlemci Adreno 320GPU ve 2GB ram oldukça iyi bir iş çıkartıyor(Boştayken 1.2GB kadar bellek kalıyor). Real Racing 3 ve NFS Most Wanted oldukça akıcı çalışıyor. Ara yüz de yine oldukça iyi ve tabiri caiz ise “yağ gibi” akıyor. Donanım özelliklerini bir tablo ile düzenleyelim isterseniz.

Çip Set Qualcomm MDM9615/APQ8064
İşlemci 1.5GHZ Qualcomm Snapdragon S4 pro (Quad Core)
GPU Adreno 320
RAM 2GB
Sensörler İvme ölçer, Jiroskop, Yakınlık Ölçer, pusula
Bağlantı Wi-Fi 802.11 a/b/g/n,2G,3G(HSDPA 900 / 2100),4G,
GPS A-GPS,Glonass
Hafıza 32GB(25GB kullanılabilir)


Performans



Dediğim gibi telefon performans konusunda oldukça iyi. İstediğim oyunu çok rahatlıkla oynadım ve hiçbir kasma yaşamadım. Zaten S4 pro ve HD ekran birbirine çok iyi uyum sağlıyor ve iyi çalışıyor. Yalnız oyunlarda ve uygulamalarda hiç kasma yaşamamama rağmen telefon bazen stabilite sorunları yaşıyor. Örneğin USB ile bilgisayara bağladığımda tepkilerde bir yavaşlama oluyor ve normalde algıladığı hızlı slide hareketlerini algılamamaya başlıyor. Ayrıca çok fazla uygulama(+10) açtığınızda telefon kitlenip kalıyor ve kendine reset atıyor. Açıkçası Windows Phone 8’in o stabil ortamına alışmışken bu olanlar beni biraz afallattı. Neyse şimdi bir de benchmark testlerine göz atalım;

Quadrant Standart 6809
Antutu 17619
NenaMark 2 59FPS
3D Mark (Ice Storm Extreme) 10233
GeekBench 2 1993
SunSpider(Düşük olması daha iyi) 1770ms
GLBenchMark(Eygpt HD Fixed) 37FPS
BrowserMark 2.0 1316
(Testler hiçbir uygulama açık değilken ve uçak modunda yapılmıştır.)

Ekran


Telefonun en beğendiğim özelliğinden biri de ekranıydı, çok kaliteli bir ekranı var. HD çözünürlükteki True HD IPS ekran gerçekten size neredeyse bir Full HD tadı veriyor. Parlaklık iyi düzeyde fakat güneş altında yer yer sizi zor durumlarda bırakıyor, buna rağmen yine de görebiliyorsunuz. Telefon ısındıkça ekran parlaklığını düşürüyor, yani bir RealRacing 3 oynadıktan sonra ekran parlaklığının kendiliğinden %60 olduğunu görürseniz şaşırmayın. Ayrıca beyaz renk takıntılı bir insan olarak söylemeliyim ki beyaz rengi gayet iyi veriyor. Karşılaştırdığım telefonlardan genelde daha iyi bir sonuç veriyordu (S3 hariç.:)). Son olarak ekrana bakış açısı da oldukça yüksek. Neredeyse tamamen yatay bir açıdan bakmama rağmen renkleri çok fazla bozulmadan görebiliyordum.

Hafıza

Telefonun hoşuma giden bir diğer yanı ise dahili olarak 32GB hafıza ile gelmesi(25GB kullanıbilir alan.). Bana kalırsa artık 8GB,16GB gibi dahili hafıza seçenekleri oldukça komik durumda(4GB hafızalı cihazları saymıyorum bile). Galaxy S4’te de olduğu gibi zaten aldığınız 16GB hafızanın 7-8GB’ını kullanabiliyorsunuz, Android’in de SD karta uygulama kurmayı engellemesi nedeniyle root işlemini bilmeyen birisi gerçekten zorluk çekecektir. Nitekim SD kartla hafızayı genişletseniz dahi uygulamaları sadece dahili hafızaya kurabiliyorsunuz. Hele ki 16GB’tan daha fazla alan sunmayan ve üstüne üstlük bir de SD kart seçeneği olmayan Nexus 4 gibi telefonlar baştan kaybediyor.

Telefonu aldığımda istediğim gibi uygulamalarımı kurdum, şarkılarımı, videolarımı, fotoğraflarımı attım fakat hala hali hazırda 12GB boş alanım var. Buradan bir kez daha üreticilere sesleniyorum ne olur artık şu 32GB hafızayı minimum seçenek olarak satın, biliyorum ki bu sizin için çok çok az maliyetli bir şey.

Pil

Telefonun pili genel olarak iyi gidiyor diyebilirim, 2100mAh pil günlük bir kullanımda mail kontrolü, 1 saat oyun, 1 saat müzik ve 1 saat internette gezinme testimden başarılı bir şekilde geçti. Tek dikkat etmeniz gereken veri bağlantısını işiniz olmadığı zamanlarda kapatmanız gerekiyor. Bildiğiniz gibi bu veri bağlantısı denen illet telefonların, tabletlerin v.s cihazların pilini adeta emiyor. Şunu açıkça söyleyebilirim ki fazla abartmadığınız sürece telefon sizi 1 gün boyunca götürecektir.

Ses



Ses konusu telefonun benim gözümde sınıfta kalan özelliklerinden biri, açıkçası bir BeatsAudio destekli cihaz ile yan yana koyduğunuzda başarısız kalıyor. Hele ki ses konusu HTC One gibi telefonlar ile almış başını gitmiş iken fiyat konusunda diğer markaların amiral telefonları ile savaştığınız bir üründe bu kabul edilemez. Tiz ve bas seslere geçişlerde telefon cızırdıyor ve kulağı tırmalıyor. Ha “ben müziğimi kulaklığım ile dinlerim” derseniz orası farklı, neticede ses gayet yüksek çıkıyor ve zil sesi kendini duyurabiliyor. Son olarak kulaklık demişten, test cihazının kutusundan içinden sadece ve sadece telefon çıktığı için kulaklığı deneme fırsatım olmadı.


Kamera



Evet, geldik benim en çok takıldığım konuya. Bana kalırsa telefonda 13mp kamera var diye pek sevinmeyin çünkü bu 13mp’in hakkını verdiğini pek söyleyemem. Aşağıdaki karşılaştırma resimlerinde de görebileceğiniz üzere her şey “megapiksel” değil. Telefon her cihazda olduğu gibi gündüz başarılı bir şekilde çekiyor, video kalitesi de gündüz iyi fakat özellikle resimlerin detaylarında ve gece çekimlerinde hiçbir şey anlaşılmıyor. Ben biraz acımasızlık ederek Lumia 920 ile karşılaştırdım ve Nokia’nın kamera üzerinden niye bu kadar reklam yaptığını anladım. Aşağıda inceleme resimleri bulunuyor, bir de siz karar verin bakalım.

Çekim Örnekleri

Gece Video Çekimi



Gündüz Video Çekimi



Telefonun çektiği resimler için: LİNK


Karşılaştırma







Yazılım

Yazılım olarak iyi diyebilirim. Android 4.1.2 Jelly Bean üzerine kurulu arayüz temiz ve anlaşılır ama sanki biraz stabilite sorunu çekiyor. Onun dışında geçişler gayet akıcı. Ayrıca LG reklamlarında da tanıttığı bazı yazılımları telefonuna entegre etmiş. Bu arada ara yüz yatay şekilde de çalışabiliyor, yani alıştığımızın aksine telefonu yatay hale getirdiğimizde ara yüz de yatay pozisyona geçiyor.

LG Quick Memo



Uygulamanın temel görevi ekran alıntısı almak, fakat bunun yanı sıra ekran alıntısı yaptıktan sonra resmin üzerine küçük notlar alabiliyorsunuz veya istediğiniz bir noktayı işaretleyebiliyorsunuz. Ufak bir ayrıntı, uygulama resmin üzerine ufak bir şekilde kendi WaterMark’ını basıyor.

Video Player


Ufak bir media player olan bu uygulamanın en büyük özelliği pop-up şekilde çalışabiliyor olması. Yani siz mail yazarken bir yanda da köşede izlediğiniz film oynuyor. Basit ama güzel bir özellik. 2GB ram’in artılarını burada görebiliyoruz.

İnternet Tarayıcı

Yine telefonun üzerinde gelen tarayıcı da pop-up şekilde çalışabiliyor. Fakat bu özellik beni etkilemeye yetmedi ve ben aldığım gibi chrome’u kurdum.



Değerlendirme

Telefon piyasada 1.700-1.800TL civarında satılıyor. Açıkçası bana göre telefon size diğer telefonlardan başka bir özellik sunmuyor. Mesela bir HTC One size Full HD ekran,BoomSound, Zoe, Ultrapixel sunuyor, Lumia 920 size bir iyi bir gece fotoğraf çekimi sunuyor, Xperia Z su geçirmezlik sunuyor, iPhone 5 size sonsuz bir stabilite sunuyor. Bunların yanında Optimus G’nin rakiplerine fark attığı bir nokta ise ben göremiyorum. 13mp kamera diyorlar fakat ne kadar kaliteli olduğu tartışılır, güzel bir tasarımı var fakat bu sırada güvenlikten biraz ödün verilmiş. Galaxy S3 gibi telefonların ülkemizde 1.000TL seviyesine kadar düştüğü göz önüne alındığında bu telefon sunduklarına göre pahallı kalıyor. Gerçi burada suçlu LG değil, LG Türkiye belki de. Yani fiyat politikasında daha dikkatli davranılmalıydı bence. Her şeye rağmen bu telefona 1.000TL 1.300TL deselerdi açıkçası burada saydıklarımın çoğundan bahsetmezdim bile.

Tasarım: 8/10

Donanım: 9/10

Performans: 8/10

İnternet Deneyimi: 7/10

Multi Tasking: 10/10

Ses: 5/10

Kamera: 5/10

Pil: 8/10

Hafıza: 9/10

Ergonomi: 8/10

Fiyat: 7/10

Fiyat/Performans: 5/10

Teknik Özellik Tablosu

Boyutlar 131.9 x 68.9 x 8.5 mm
Ağırlık 145g
İşlemci Qualcomm Snapdragon S4 pro
Pil 2100mAh
Ekran 4.7” True HD IPS+Corning Gorilla Glass 2
Ram 2GB
Kamera Ön:1.3mp Arka:13mp 1080p@30fps
Hafıza 32GB(Arttırılamaz)
Sensörler İvme ölçer, Jiroskop, Yakınlık Ölçer, pusula
Bağlantı Wi-Fi 802.11 a/b/g/n,2G,3G(HSDPA 900 / 2100),4G
İşletim sistemi Android 4.1.2 Jelly Bean (07.05.2013)
Sim Micro Sim

Fotoğraf Galerisi

Resimler çok fazla ve büyük boyutlu olduğu için buraya ekleyemedim, şuradan telefonun detay resimlerine ulaşabilirsiniz: LİNK

KAYNAK: İyisimi.Org

Detaylı HTC 8X İncelemesi
Detaylı Lumia 620 İncelemesi
Psycho

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)
O kadar emek vermişsiniz tebrik ederim.
MstDrsn

kişi bu mesajı beğendi.

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)

USglm adlı üyeden alıntı

O kadar emek vermişsiniz tebrik ederim.


Teşekkürler. :)
 

 

yemrekoc yemrekoc Php Dev. Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 171
  • Beğeniler 29 / 42
  • Ticaret 5, (%100)
Teşekkürler inceleme için hocam fakat lgden çok çektim birdaha hayatta almam allaha yakın bana uzak :-)
MstDrsn

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)

yemrekoc adlı üyeden alıntı

Teşekkürler inceleme için hocam fakat lgden çok çektim birdaha hayatta almam allaha yakın bana uzak :-)


Evet kullanıcılarına zorluklar yarattıklarını ben de duymuştum.
 

 

yemrekoc yemrekoc Php Dev. Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 171
  • Beğeniler 29 / 42
  • Ticaret 5, (%100)

MstDrsn adlı üyeden alıntı

Evet kullanıcılarına zorluklar yarattıklarını ben de duymuştum.


İslemciyi yakan rom yazdım 3 defa bilerek servise gönderdim l9 verdiler sattım one x+ aldım :D
 

 

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)

yemrekoc adlı üyeden alıntı

İslemciyi yakan rom yazdım 3 defa bilerek servise gönderdim l9 verdiler sattım one x+ aldım :D


Yaptığınız biraz 3 kağıtçılık olmuş :D. Bu arada hazır yakalamışken sorayım, one x+'ta 1GB ram yetiyor mu?
 

 

yemrekoc yemrekoc Php Dev. Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 171
  • Beğeniler 29 / 42
  • Ticaret 5, (%100)
Gayet stabil çalışıyor 250 uygulama yukledim tık yok :)
 

 

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)

yemrekoc adlı üyeden alıntı

Gayet stabil çalışıyor 250 uygulama yukledim tık yok :)


Asphalt 7, Most Wanted v.s oynarken sorun oluyor mu? Arayüzde v.s kasma yok değil mi?
 

 

yemrekoc yemrekoc Php Dev. Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanlığı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 171
  • Beğeniler 29 / 42
  • Ticaret 5, (%100)
Almadan önce test ettim onları gayet düzgün akıcı hem arayuz hemde yüksek graffikli oyunlarda fakat satıp one almayı planlıyorum süper birşey olmus :D
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al