İş dünyası ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği akıllı cep telefonu (smartphone) pazarında iPhone ve Blackberry ile rekabette geride kalan, tüketiciler ve yatırımcılardan son dönemde sürekli kırık not alan Finlandiyalı Nokia'nın başı şimdi de "N8" ile dertte. Nokia'nın yeni amiral gemisi N8 kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Kullanıcılardan art arta gelen 'kapanma' şikayetlerinin ardından Nokia da yaptığı açıklamayla N8'de güç sorunu yaşandığını kabul etti.
Dokunmatik ekran, gelişmiş multimedya fonksiyonlar ve 12 megapiksel kamera ile oldukça iddialı bir şekilde akıllı cep pazarına giriş yapan N8'in sorunu, sebepsiz şekilde telefonun kapanıyor olması ve belli bir süre açılmaması. Hatta bazı şikayetlerde telefonun hiç açılmadığı durumlarla da karşılaşıldı.
Microsoft'tan CEO transferi sonrası, yeni model akıllı telefonu N8'i büyük umutlarla geçen ay piyasaya çıkaran cep pazarının lideri Nokia, bu cihazı firmanın yeni amiral gemisi olarak tanıtmıştı.

Yenisiyle değiştirilir mi?
Nokia sözcüsü Tapani Kaskinen, sorunlu telefonlarla ilgili kesin bir rakamın ellerinde olmadığını buna karşılık hatanın küçük bir rakama işaret ettiğini kaydetti. Kaskinen, yaşanılan sorunun çözüldüğünü, tüm cihazların garanti kapsamında olduğu hatırlattı. sorunun teknik servis yoluyla çözülememesi halinde yeni bir N8'le değiştirileceği de bildirildi.
Mobil işletim sistemi pazarında Symbian ile etkili olmaya çalışan ve yeni Symbian 3 platformunu ilk kez bu modelde deneyen Nokia'nın N8'de yaşadığı sorunun bu sistemden kaynaklı olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: milliyet.com.tr