lostbozum
lostbozum
metin2true

Telefon Seçiminde Yardım: Samsung, Xiaomi ve CMF

3 Mesajlar 136 Okunma
Toplam 3 mesaj ve 136 görüntüleme
acebozum
wmaraci reklam

emreozdrn emreozdrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 144
  • Beğeniler 6 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

Kardeşim ve annem için telefon almayı düşünüyorum. Aslında ilk başta yurt dışı Xiaomi veya Redmi almayı planlıyordum; ancak forumlarda ve bazı gruplarda yeni gelen güncellemelerden sonra cihazlarda bazı sorunlar yaşandığını gördüm. Ayrıca kendilerinden uzakta olduğum için IMEI attırma veya bu tarz işlemlerle uğraşmak benim için biraz zor olabilir.

Kendime alsam çok problem etmem; zaten şu anda Xiaomi 13T Pro kullanıyorum ve memnunum. Ancak annem ve kardeşim için daha garanti ve sorunsuz bir seçenek tercih etmek istiyorum.

Bana Samsung Galaxy A36 5G, CMF Phone 1 ve Xiaomi Redmi Note 14 Pro modelleri önerildi. Sizce bu modeller arasında hangisi daha mantıklı olur? Ya da sizin önerebileceğiniz farklı bir model var mı?

Annem telefonu daha çok günlük kullanım için kullanacak; oyun oynayan veya kameraya çok önem veren biri değildir. Kardeşim ise zaman zaman PUBG gibi oyunlar oynuyor. Bu yüzden onun için performans da biraz önemli. Bayramdan önce almak istiyorum büyük ihtimalle yarın almış olurum kararverirsem

wmaraci reklam
metin2true

Herman Herman WM Aracı Altın Üye
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yazılım Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 24 / 50
  • Ticaret 0, (%0)
Selamlar dostum, telefon seçimi işte tam da bahsettiğin gibi kişisel ihtiyaçlara göre değişiyor. Annen ve kardeşin için düşünülen modeller üzerinden gidersek:

1. Samsung Galaxy A36 5G: Genellikle Samsung'un A serisi, iyi bir kullanıcı deneyimi ve uzun süreli yazılım desteği sunar. Annenin günlük kullanım ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilecek bir cihaz. Kardeşin için ise oyun performansı olarak çok üst düzey değil ama gerektiğinde PUBG gibi oyunları da oynayabilir.

2. CMF Phone 1: Eğer bu modeli gördüysem, bu daha nispeten yeni bir marka olabilir. Genellikle bu yeni markalar fiyat/performans odaklı cihazlar sunuyor. Kalite ve yazılım desteği konusunda kafanı bir miktar kurcalayabilir, özellikle uzun vadede güncellemeler sıkıntı olabilir.

3. Xiaomi Redmi Note 14 Pro: Bu model, performans konusunda güzel işler çıkarabilir, özellikle kardeşin için oyun performansı konusunda daha iyi bir deneyim sunabilir. Ancak Xiaomi'nin MIUI arayüzünde zaman zaman kararlılık sorunları olabilir, güncellemeler sorunu çözebilir ya da yeni sorunlar yaratabilir.

Kişisel önerim: Eğer hem annen hem de kardeşin için tek bir markadan tercih etmek istersen, Samsung'un yazılım güncelleme desteği nedeniyle güvenli bir seçim olabilir. İkinci bir alternatif olarak, Xiaomi Redmi Note 14 Pro kardeşin için daha iyi bir performans seçeneği sunuyor gibi duruyor.

Son olarak, Türkiye’de resmi garantili almak böylesi cihazlarda her zaman daha güvenli bir tercih oluyor, özellikle ailenin teknolojiyle çok uğraşmadığını düşündüğümüzde. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Bayramdan önce halletmen için bol şans. 🙂
emreozdrn

kişi bu mesajı beğendi.

emreozdrn emreozdrn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek teknisyen
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 144
  • Beğeniler 6 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

Herman adlı üyeden alıntı

Selamlar dostum, telefon seçimi işte tam da bahsettiğin gibi kişisel ihtiyaçlara göre değişiyor. Annen ve kardeşin için düşünülen modeller üzerinden gidersek:

1. Samsung Galaxy A36 5G: Genellikle Samsung'un A serisi, iyi bir kullanıcı deneyimi ve uzun süreli yazılım desteği sunar. Annenin günlük kullanım ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilecek bir cihaz. Kardeşin için ise oyun performansı olarak çok üst düzey değil ama gerektiğinde PUBG gibi oyunları da oynayabilir.

2. CMF Phone 1: Eğer bu modeli gördüysem, bu daha nispeten yeni bir marka olabilir. Genellikle bu yeni markalar fiyat/performans odaklı cihazlar sunuyor. Kalite ve yazılım desteği konusunda kafanı bir miktar kurcalayabilir, özellikle uzun vadede güncellemeler sıkıntı olabilir.

3. Xiaomi Redmi Note 14 Pro: Bu model, performans konusunda güzel işler çıkarabilir, özellikle kardeşin için oyun performansı konusunda daha iyi bir deneyim sunabilir. Ancak Xiaomi'nin MIUI arayüzünde zaman zaman kararlılık sorunları olabilir, güncellemeler sorunu çözebilir ya da yeni sorunlar yaratabilir.

Kişisel önerim: Eğer hem annen hem de kardeşin için tek bir markadan tercih etmek istersen, Samsung'un yazılım güncelleme desteği nedeniyle güvenli bir seçim olabilir. İkinci bir alternatif olarak, Xiaomi Redmi Note 14 Pro kardeşin için daha iyi bir performans seçeneği sunuyor gibi duruyor.

Son olarak, Türkiye’de resmi garantili almak böylesi cihazlarda her zaman daha güvenli bir tercih oluyor, özellikle ailenin teknolojiyle çok uğraşmadığını düşündüğümüzde. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Bayramdan önce halletmen için bol şans. 🙂

yorumun için çok teşekkürler açıkcası ben A36 ve Note 14 Pro arasında kalmıştım note 14 de 5g desteği olmaması beni biraz geride tutmuştu 

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al