Herhangi bir merkeze bağlı olmayan yani merkeziyetsiz finans yöntemi ile her geçen gün büyüyen kripto paralar, 2020’nin en iyi yatırım araçları seçildi.

Bloomberg’in kripto paralar için hazırladığı Galaxy Kripto Para endeksine göre, 2020’nin başından beri kripto paralarda %66 kazanç mevcut. Kripto paralarla paralel yönde ilerleyen altında ise sadece %26’lık bir artış mevcut. Rekabet içerisinde diğer emtialar, hisse senetleri, tahviller gibi yatırım enstrümanlarıda mevcut. Kripto paralar tüm endeksleri gerisinde bırakarak 2020’nin yıldızı oluyor.



Bitcoin’in Yanı Sıra Ethereum’un Endekse Etkisi Yüksek
Ethereum, Bloomberg endeksinin üçte birini oluşturuyor. Ethereum’da dalgalanmalar endekste büyük hareketler sağlıyor. Platform liderliğini koruduğunu Bloomberg analistleri belirtiyor.
COVID-19 salgınına bağlı olarak devletler ve devletlerin merkez bankaları teşvik paketleri sunarak bol likidite sağlamak istiyor. Bunu sağlarken bol para basmak zorunda kalıyorlar. Para basılınca hemen hemen tüm dünya ülkelerinin para birimlerinde değersizleşme izlenildi. Modern yatırımcılar, değersizleşen para birimlerine karşı olarak altın yerine, kripto parayı tercih etti. Güvenli liman algısı artık sadece altında bulunmuyor. Kripto parada bu görevi üstleniyor gibi görünüyor.

Kaynak: Bitcoin haberleri