Bildiğiniz üzere balinalar su canlısıdır ve büyük denizlerde, okyanuslarda yaşarlar. Peki kripto para balinaları kimdir ve balinalar nedir ve kimlerdir nasıl oluşur, bu konuları bu yazımızda işleyeceğiz.

Bitcoin ve çeşitli altcoinlerin yatırımlarının yapıldığı 2009 yılından beri bu alemde balinalar adını verdiğimiz bir terim dolaşmaktadır. Peki bu balina diye tabir ettiğimiz nesne nedir. Bize neyi ifade ediyor, kimler balina rolünü almıştır.

Kripto para sektörü 2009 yılından beri faaliyet gösteriyor. Bir çok insan bu sektörü eskiden beri takip etsede, son yıllarda müthiş fiyat artışları ile dünya üzerinden milyonların takip ettiği ve uzun yatırımlar aldığı, büyük paraların döndüğü bir yatırım aracı haline geldi. Bu süre içinde bir çok insan demeyelim, bellirli bir kitle yatırımlarını artırdı ve bizim tanımlamamızla balina rolünü aldılar.

Balina ismi büyük kripto para birimlerini kullanarak piyasa üzerinde çok fazla alış satış işlemleri gerçekleştirip sistemin aşağı yukarı iniş ve çıkışını, yani hareket dalgalarını kontrol eden kitledir.

Kaynak : https://www.kriptohaber.net/balinalar-nedir-ve-kimlerdir-kripto-para-balinalari/