Londra’da, yakın zamanda yapılan bir araştırma, en ikonik şifreleme türlerinden biri olan Bitcoin’in [BTC] bir yılda İrlanda’nın tamamı kadar elektrik tükettiğini buldu. Araştırma, Bitcoin’in bu yıl sonuna kadar tüm dünyadaki elektriğin yaklaşık % 0,5’ini kullanacağını tahmin ediyor.

Bir yılda BTC şebekesinin ihtiyaç duyduğu elektriğin hızla artan talebini tahmin etmek, güç tüketiminin kripto para birimindeki etkisini incelemek için bir zorunluluktur. Güç talebini doğru bir şekilde anladıktan sonra, sürdürülebilir bir elektrik politikası oluşturmalı ya da başka bir yenilenebilir enerji kaynağı bulmalıyız.

Yapılan çalışma, tek bir BTC işleminin, Hollanda’da bir ay boyunca tüketilen ortalama hane kadar elektrik tükettiğini belirten ekonomik ilkelere dayanıyordu. Bitcoin ağının minimum elektrik tüketimi 2.55 Gigawatt’tır. Ancak yapılan çalışma sonucunda Bitcoin ağının 7.7 Gigawatt civarında enerji tüketilebileceğini öngörmektedir. İronik olarak tüm dünya tüketiminin yaklaşıksadece % 0,5’i.

Hollanda’da PwC için çalışan bir ekonomist ve blok uzmanı olan Alex de Vries, zarf hesaplamalarının büyük bir kısmını gördüklerini, ancak bu ağın nereye yöneldiği konusunda daha fazla bilimsel tartışmaya ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Mevcut bilgi yeterli olmadığından, diğer insanların da konuyla ilgili daha fazla araştırma yapacağını umuyor. Artan elektrik ihtiyacı, daha yüksek elektrik üretiminin, iklim hedeflerimize ulaşmamıza kesinlikle yardımcı olmayacağı anlamına geliyor.

Kripto para, teknolojideki ilerlemenin hayati bir parçasıdır, ancak sadece sınırlı kaynakların bulunduğu bir ortamda yaşadığımızı unutmamalıyız. Sürdürülebilir kalkınmada bu sorunun çözümü olarak, yarın için enerji tasarrufu yapmamız gerekiyor.

Kaynak: https://kriptopara.me/bitcoin-bir-yilda-irlanda-ile-esdegerde-enerji-tuketiyor/