FED - Kendi dijital paramızı çıkartmayı düşünüyoruz

Amerika Birleşik Devletleri merkez bankası (FED) Newyork şube başkanıWilliam Dudley, FED Kendi dijital para birimini çıkartmayı düşündüğünü öne sürdü.

FED'in Dijital Para Birimi Nasıl Olacak?

Rutgers Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşanWilliam Dudley "Bitcoin konusunda temkinliyim" cümlelerini kurdu. 15.000$'ı aşarak her gün yeni bir rekor kıran bitcoinin "istikrarlı" bir yatırım aracı olmadığını dile getirdi. Etkinlikte bitcoin ve kendi dijital paraları üzerine konuşan Dudley bitcoin için

"Bitcoin konusunda çok temkinliyim. İstikrarlı bir değer saklama aracı olduğunu düşünmüyorum. Bence daha çok bir spekülasyon faaliyeti."

ifadelerini kullandı.

FED Dijital Parasını Çıkarırsa Bitcoin Düşer mi?

FED'in dijital parasını çıkarması Bitcoin'i kötü etkileyecektir. Bitcoin arz talep oranına göre artış ve düşüş sağlıyor, FED'in kendi dijital para birimini çıkarması sonucu insanların daha güvenilir görüp oraya yönelmesi Bitcoinin değer kaybetmesini sağlayacaktır. Bazı kişiler FED dijital parasını çıkarırsa bitcoinin patlayacağını (Piyasadan silineceğini) düşünmekte.

Amerika'dan Bir Atak! USCoin Çıkıyor mu?

Dolar ve Bitcoin kıyaslanmaya başladıktan sonra gözler Amerika Birleşik Devletlerine çevrilmiş bulunmakta. ABD Bitcoine bakarak USCoin çıkarılabileceği düşünülüyor. USCoin çıkarılıp ABD "Ben USCoin kullanıyorum" der ise doların dünya genelinde hegemonyası devam edecek gibi görünüyor. Eğer kendi coinlerini Rusya ve Çin üretirsedünya farklı bir eksene girebilir.

Bitcoinin Saltanatı Devam Edecek mi?

Herkes bitcoinin yükselişinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Bitcoin fiyatları Arz-Talep oranına göre değişiyor eğer bitcoin’e yatırım yapan insanlar kar oranını yeterli bulup satmaya başlar ve satılan bitcoin oranı talep edilenden yüksek olursa düşüşe geçecektir. Bitcoindeki düşüş ve artışlarım devamlı olup olmadığını kimse bilemez.

NOT: BİZİM İŞİMİZ SADECE BİLGİLENDİRMEKTİR YAPTIĞINIZ YATIRIMLARDAN KESİNLİKLE SORUMLU DEĞİLİZ.