ICON (ICX) Güney Kore ilişkisini aşktan daha iyi tanımlayacak bir kelime bulamadık. Hatta diyebiliriz ki hiçbir devlet bir blockchain projesine Güney Kore’nin ICX için yaptığını yapmamıştır. İşte ICX’in kısa bir hikayesi.



ICON (ICX) Güney Kore İlişkisi
Güney Kore kripto para sektörü için tam bir dinamo gibi çalışıyor desek yanılmış olmayız diye tahmin ediyorum. Bu Güney Asya ülkesinde olan bitenler tüm kripto camiasını ve piyasanın genel gidişatını etkiliyor. Gerçekten de G.Kore hükümeti, kripto para piyasasının geleceğini şekillendirme adına öncü adımlar atan bir otorite.

İşte böyle verimli bir ortamda boy atan ICON (ICX) projesi zaten başlı başına iyi bir proje. İyi bir proje olmakla birlikte devletin tüm imkanlarından fazlasıyla faydalanan bir proje. Geçenlerde yayınladıkları medium gönderisinde geliştirici ekibin -aslında hiç de sır olmayan- hükümetle yakın ilişkilerinden bahsedildi. Güney Kore gibi Dünya’nın en büyük işlem hacmine sahip borsalarından birkaçına ev sahipliği yapan bir ülkenin sorumlulukları elbette büyük. Ülke de şu ana kadar kendinden bekleneni fazlasıyla vermiş görünüyor.

Yazıda ayrıca geleneksel firmaların da çağa ayak uydurma adına ürettikleri hizmeti tokenize etmenin yolunu aramaya başladıklarından söz ediliyor. Blockchain sayesinde iş modellerini optimize edecek ve maliyetleri düşürecek çözümler üretebileceklerini biliyorlar. Bu konuda daha fazlası için Tıklayın: Reverse (Ters) ICO nedir?

ICON işte tam da burada devreye giriyor. Büyük endüstri ve teknoloji devlerinin blockchain ile buluşturacak ara kapının adı ICON. Yazıda geçtiği haliyle söyleyecek olursak:

“LINE, Samsung, SK Planet ve Smilegate gibi büyük firmalarla birlikte çalışıyoruz. Neredeyse her biri kendi endüstrilerinin lider firmaları. Geleceğin blockchainde olduğunu gören bu ve benzeri devlere çözümler sunma uğraşındayız”

Yaptıkları Yapacaklarının Teminatı
ICON’un 2016’daki karnesine bakmak sanırım faydalı olacaktır. ICON (ICX) Güney Kore devletinin eğitim, sağlık, sigortacılık faaliyetleri ve gümrük hizmetleri gibi ana konularda işbirliğine gitti. ICON ayrıca İnovasyon ve Bilim Bakanlığı tarafından bizzat fon ve kaynak desteği alan bir proje. Devletten böylesine destek alan başka bir proje sayamazsınız. Ne Güney Kore’de ne da Dünya’nın başka bir ülkesinde.

Bu yılın Temmuz ayında ICON ülkenin seçim sistemine de el attı. ICON’un projedeki rolü resmi olarak aynen şu şekilde tanımlandı:

“Güney Kore Ulusal Bilgi Toplumu Ajansı tarafından başlatılan ve Güney Kore Ulusal Seçim Komisyonu (NEC) tarafından denetlenen “Bilgi Teknolojisine Dayalı Gelecek Nesil Seçim Sisteminin Oluşturulması” projesi için blockchain teknoloji danışmanı ICON”

ICON ekibi artık devletin hizmet verdiği (güvenlik hariç) neredeyse tüm kilit alanlarda danışmanlık yapmaya başladı. Blockchain tabanlı oy verme ve sandık sayma sistemleri ICON desteğiyle yeniden tasarlanacak. Hatta Güney Kore Jeju Adasını blockchain merkezi haline getirip ICON’a tahsis etmeyi planlıyor. Seul’de de büyük bir blockchain merkezi kurulması için hükümet yetkilileri ile teknoloji uzmanları toplantı üzerine toplantı yapıyor.

Son olarak şunu belirtelim ki keçtiğimiz ay Seul Metropolitan Hükümeti tarafından yaptırılan “Seul Blockchain Tanıtım Projesi” için Seul’ün standart blockchain platform operatörü olarak ICON seçildi.

Bu umut dolu haberimizi başka bir umut dolu öngörü ile bitirelim. Türk twitter camiasından AdanBTC’nin birkaç saat önce paylaştığı ICX öngörüsü:

Resmi Twitter'da görüntüle


AdanaBTC
@AdanaBtc
#ICX 1080 üzerine atarsa güzel hareketler gelebilir, hedef 1387 ler
ara dirençlerde kar alınmalı, Alım yapmadım göz ucu ile takip de

ICX Hakkında Bilgilendirici Kısa Bir Video:

Kaynak: https://koinmedya.com/2018/10/17/icon-icx-guney-kore-aski-bir-devlet/