• 1 Mevcut teknik göstergeler IOTA fiyatı için hala aşağı yönlü hareket risklerinin bulunduğunu söylüyor.

  • 2 Kısa vadeli görünüm yükselen takoz formasyonu oluşturmuş durumda.

  • 3 Günlük grafik alçalan üçgen formasyonu içinde hareket ediyor



IOTA Projesi Son Gelişmeler ve Teknik Fiyat Analizi

IOTA projesi son gelişmeler ve teknik fiyat analizi kısmına geçmeden önce yukarıda maddeler halinde bahsedilen iki formasyon hakkında biligi verelim. Teknik analistlerce dikkate alınan yükselen takoz formasyonu çoğunlukla aşağı yönlü kırılır ve sektörde düşüş alameti olarak tanımlanır. Günlük grafikte görülen alçalan üçgen formasyonu da tipik bir aşağı yönlü gidiş habercisi şablondur. Bu iki gösterge aşağı yönlü bir fiyat hareketi riskini cidden artırıyor. İlk maddede alıntılanan durum aslında bu iki göstergenin bir bileşkesi

IOTA üzerinde yukarı yönlü bir fiyat hareketine nazaran düşüş beklentisi daha üst seviyede. Buna rağmen IOTA 25 Eylül’den bu yana %8’lik bir geri dönüş yakalamayı başardı. Bu zaman zarfında fiyatı 0.52 dolardan 0.56 dolara yükseldi. Yazı yayına hazırlandığı dönemdeki fiyatı ise 0.567 dolar değerindeydi.

IOTA Projesi Son Gelişmeler

Son gelişemler cephesinde sayabileceğimiz yeniliklerden biri Bitpanda’nın yakın dönemde IOTA çekme ve yatırmaya izin veren güncellemesi oldu. Bitpanda Avusturya Viyana merkezli bir finans ve teknoloi firması. Müşterilerine Bitcoin ve diğer kriptoparaların alım satımında aracılık ediyor. 900.000’den fazla kullanıcısıyla kendi alanında Avrupa’nın en büyüklerinden olan Bitpanda yaptığı açıklamada:

“IOTA’yı yalnızca alım-satımına açmadık aynı zamanda bir IOTA teknolojisi olan IOTA HUB’ı da destekliyor olmaktan ötürü gurur duyuyoruz”

Bu hamle IOTA’yı piyasada daha da bilinir ve görünür hale getirecektir. IOTA’nın MIOTA adındaki kirpto parası halihazırda en büyükler listeinde 11.lik makanını işgal ediyor. Kapladığı piyasa büyüklüğü ise 1.57 milyar dolar.

IOTA Vakfının kendine hedef seçtiği bölgelerden biri hiç şüphesiz otomobil sigorta sistemi. Bu alanda devrimsel yenilikler gerçekleştirmek isteyen girişim firması, üzerinde çalışmakta oldukları projeye verdikleri isim ise bIOTAsphere.

IOTA konsensüs algoritması Tangle adı verilen Proof of Consept (PoC)’e dayalıdır ve ana akım blockchain projelerinden farklılık gösterir. Her yönüyle farklılıkların peşinde olan IOTA hakkında bu bilgilendirmelerden sonra fiyat görünümüne bakalım.

Kısa-Vadeli Teknik Görünüm

IOTA projesi son gelişmeler ve teknik fiyat analizi

Yukarıda saatlik grafik görülüyor. Yani her bir mum çubuğunun bir saatlik fiyat hareketini yansıttığı standart grafik. Grafikte fiyatın yükselen takoz formasyonunda olduğu görülebiliyor. Böylesi grafiklerde yukarı yönlü eğim ne kadar dikse fiyat desteği kırdıktan sonra aaşağı yönlü fiyat hareketi de o kadar şiddetli olur. Mevcut grafikte takozun kırılması durumunda fiyatın bir sonraki hedefi 0.5420 dolar olarak görünüyor.

Orta-Vadeli Teknik Görünüm

IOTA projesi son gelişmeler ve teknik fiyat analizi

Son bir aydır fiyatın alçalan üçgen içerisinde hareket ettiği görülüyor. Son derece kısıtlı fiyat hareketlerine sahne olan bir aylık görünüm iyice konsolide olmuş durumda. Fiyatlar iyice sıkıştığı için yukarı ya da aşağı yönlü sert bir kırılma beklenebilir. İçinde bulunduğu formasyonun alçalan üçgen oluşu beklenen kırılmanın aşağı yönlü olacağının büyük işaretlerinden.

0.5430 dolar seviyelerinde olduğu görülen desteğin kırılması durumunda fiyatın bir sonraki durağı 0.4000 dolar bölgesi olacaktır.

Yükselen takoz aşağı yönlü kırıldığında fiyatı tam da günlük grafiğin desteğine bırakıyor. O formasyonun da kırılması demek panik satışlarının beraberinde gelmesi demektir ki Bitcoin yukarı yönlü bir atağa kalkmadığı müddetçe bu iki senaryo da masa üstünde durmaktadır.

IOTA projesi son gelişmeler ve teknik fiyat analizi yazımızı paylaşmak için alttaki ve soldaki konsolları kullanabilirsiniz.

Kaynak: https://koinmedya.com/2018/10/06/iota-projesi-son-gelismeler-ve-teknik-fiyat-analizi-7-ekim-2018/