En İyi Mining Cihazları ve İşlem Süreleri

Mining cihazları Bitcoin madenciliği için kullanılan cihazlardır. Son yıllarda Bitcoin ne kadar popülerse, Bitcoin madenciliği de o kadar popülerdir. Herkes bu işi yaparak milyonlar kazanma peşindedir. Önce kısaca bu işten bahsedelim ki, alacağınız cihazda ne gibi ihtiyaçlar olduğunu görelim.

Bitcoin Kazıcılığı Nedir?

Bitcoin, en çok kullanılan sanal para birimidir diyebiliriz. Hatta sanal paraların tanınmasını sağladığını söylemek mümkündür. İşte bu üretilen bitcoinleri alıp, satmak yerine yeni bir Bitcoin bulmak oldukça revaçta. Bu iş Bitcoin madenciliği olarak adlandırılıyor.

Madenciliği en iyi şekilde somutlaştıran örnekten bahsetmek gerekirse, samanlıkta iğne aramak gibidir. Ancak dijital bir samanlıkta hareket eden dijital bir iğne düşünün ve hatta hareket eden bir iğne düşünün. İşte bu durum kazıcılık yapanları oldukça yoran zor bir iştir. Ancak bir Bitcoin bulmak bile kişiyi milyoner edecektir.

Bu işte biraz şansa faktörü etkili olsa da daha çok çalışmakla ilgili olduğunu söyeleybiliriz. Verimli çalışmak için de mining cihazları gelişmiş ve yeterli olmalıdır.

MiningCihazları Nedir?

Mining, Bitcoin kazıcılığı için kullanılan bir terimdir. Mining cihazı da kazıcılıkta kullanılan cihazlardır. Bitcoin bulan kişiler 25 BTC ile ödülleniyordu. Ancak ödül zaman geçtikçe düşüyor ve 2017’de 12.5 BTC idi. Bu yüzden de oldukça cazip olduğunu anlamışsınızdır.

Mining yapmak için en başlarda sıradan bilgisayar yeterli gelebiliyordu. Ancak Bitcoin arayan kişi sayısı çoğaldıkça havuz büyüdü ve profesyoneller, amatörleri zora soktu. Çünkü network hızı arttığı için zorluk seviyesi de arttı. Artık günümüzde sadece ASIC’lerbitcoinden kar elde edebiliyor.

MiningCihazı Tavsiye

Profesyonel olarak Bitcoin kazıcılığı yapanlar için ASIC cihazlar devreye girdi. Nasıl ki GPU’lar CPU’ları tahtından ettiyse, ASDIC de GPU’ları tahtından etti. Ancak ASIC cihazların da bir dezavantajı var ki başka amaçla kullanılamıyor olmaları.

Profesyonel olmayan bir şekilde yapılan mining, yalnızca elektrik faturası anlamına geliyor. Bu yüzden miningcihazları oldukça önemli. Radeon, DragonMint, PandaMiner, A2 Miner, D3 gibi cihazlar piyasada bulunan, kullanışlı cihazlardır. Mining cihazları işlem süreleri farklılık göstermektedir.


http://trcoin.info/en-iyi-mining-cihazlari-ve-islem-sureleri/