Sikke kripto varlıkların üretimi ve işlemleri için önerilen madencilik sistemini dünya varlıklarını hunharca kullananan birer canavar ve çevre düşmanı olarak görmektedir. Bu nedenle doğrulama işlemleri Sikke PoS (Sikke Proof of Stake) algoritmasına göre yapılacaktır.

Sikke Madenciliği (Proof of Stake)
Sikke; işlem onayları için Proof of Stake (PoS) algoritmasını kullanır. Bu algoritmaya göre tokenler sistem başlarken üretilir ve herkesin yatırımına karşılık düşen token miktarına göre hesap cüzdanlarına yüklemeler yapılır.

Sikke sisteminde isteyen herkes sikke madencisi olabilir. Proof of Stake algoritmalarına göre madencilik yapmak isteyen kişi kesesinde ne kadar çok sikke tokeni bulundurursa o kadar çok işlem ücreti alabilir. Madenci olmak isteyen kişiler kesesindenki sikkelerin tamamını kullanamazlar, kullandıkları zaman madencilik vasfı sona erer.

Sikke madencileri yaptıkları her bir işlemin miktarına göre işlem ücreti alırlar. İşlem ücreti işlem miktarının %0.1'dir. Bu işlem ücretinin %70'yi madenciye, %30'u Sikke Networkünün geliştirilmesi amacıyla Sikke projesine aktarılır.
Örneğin :1000 SKK'lık bir işlem için 1 SKK işlem ücreti alınır. Bu işlme ücretinin 0.70 SKK'sı madenciye, 0.30 SKK'sı sikke projesine aktarılır.

Detay ve Başvuru