Değerli WM Aracı üyeleri herkese iyi geceler dilerim.

6 Mart itibarıyla Google Play Store'da uzun süredir üzerinde çalıştığım ve dijital mahremiyeti merkeze alan inVisibleTab projem yayına girdi.

Bu uygulamayı geliştirmemdeki ana motivasyon, dev platformların ve tarayıcıların bizi bir gölge gibi takip etmesinden duyduğum rahatsızlıktı. Artık attığımız her adımın izlenmesi, verilerimizin yönlendirilmesi ve bir sonraki hamlemizin yazılımlar tarafından tahmin edilmesi durumu gerçekten can sıkıcı bir hal aldı. Buna bir tepki olarak, kullanıcıyı yöneten değil, kullanıcıyı koruyan bir anonim tarayıcı inşa etmek istedim.

Uygulamanın içinde, malum tarayıcının meşhur dinozoruna ufak bir eleştiri ve atıfta bulunduğum "Dino Ayda" kısmı var. Eğlenceli olduğu kadar düşündürücü bir bölüm, indirip bakmanızı ve fikirlerinizi belirtmenizi çok isterim.

Neden inVisibleTab Kullanmalısınız?

inVisibleTab gerçek bir gizli tarayıcı deneyimi için tasarlandı. Ayarlar kısmından yönetebileceğiniz teknik özellikler şunlardır:

• Gelişmiş Adblock & Reklam Engelleyici: Web sitelerindeki görsel kirliliği temizler. En önemlisi ise Youtube reklam engelleyici özelliği ile video keyfinizi bölmeden izlemenizi sağlar.

• Anlık Veri İmhası: Uygulamadan çıktığınız saniyede tüm geçmiş, sekmeler ve çerezler silinir. Geride hiçbir iz bırakmayan bir anonim tarayıcı altyapısı sunar.

• User-Agent Maskeleme: Cihaz modelinizi gizleyebilir, web sitelerine kendinizi bir masaüstü bilgisayar olarak tanıtabilirsiniz.

• Güvenlik & Risk Analizi: Size gelen şüpheli linklere tıklamadan önce uygulamamızla taratabilirsiniz. SSL sertifikasından DNS kayıtlarına kadar her şeyi inceler; phishing (kimlik avı) sitelerine karşı "Düşük, Orta, Yüksek" şeklinde risk raporu sunar.

• Takipçi (Tracker) Engelleme: Sizi adım adım izleyen scriptleri adblock sistemimizle otomatik olarak durduruyoruz.

Hız ve Anonimlik Dengesi

Şunu açıkça belirtmeliyim; inVisibleTab bir Tor Browser değildir. %100 anonimlik vaadiyle interneti yavaşlatmak yerine, günlük kullanımda ihtiyacınız olan yüksek gizliliği sağlayan hızlı tarayıcı çözümüdür. Eğer tam gizlilik isterseniz, uygulamamızı bir VPN ile kullanmanızı öneririm; bu sayede webde adeta bir hayalet gibi gezebilirsiniz.

Sizlerden Ricam

WM Aracı topluluğunun teknik görüşleri benim için altın değerinde. Uygulamayı indirip deneyimlemeniz, eksik gördüğünüz yerleri belirtmeniz ve Play Store üzerinde 5 yıldız ile destek olmanız projenin büyümesi için gerçekten çok önemli.

Google Play Link: Gizli Tarayıcı inVisibleTab İndir

Eleştirilerinizi ve önerilerinizi merakla bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler, iyi forumlar!