Mozilla Temmuz 2013'te duyurduğu telefonu Firefox'u piyasaya sürmeye başladı. Telefonun bazı ülkelerde satışı başlanmış durumda. Bu ülkeler; İspanya, Kolombiya, Venezuela ve Polonya da bulunan Deutsche ******* trafından satışı yapılacak. Tamamıyla HTML5 tabanlı oluşturulan işletim sistemi için, Firefox (1.1) sürümü de yayınlanmış durumda.

Telefonun yapımcısı olarak karşımızda Alcatel One Touch Fire'ı görüyoruz. Alcatel'in yukarıda saydığımız ülkelerden başka yine bu çeyrek içerisinde Yunanistan, Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Brezilya ve Almanya'da da satışa sunulacağı bilgisi gelen bilgiler arasında. Tüm dünyada satışa sunulması yıl sonunu bulabileceği söyleniyor.



Firefox OS, içerisinde bulunduğu hazır uygulamalar ile kolay bir kullanım sağlarken, Twitter, Facebook gibi uygulamalar ile de sosyal medyayı ayağınıza getirmeye devam ediyor. Harita uygulaması ile daha önceden belirlenmiş konumları, çevrimdışıyken bile çalışır vaziyette göstermesi en büyük artısı gibi duruyor. Market konusunda "Firefox Market" adı altında markete sahip olan telefon için, kullanıcıların zevkine göre uygulama bulabilecek.

1.1 güncellemesi ile kullanıcılar, Hotline, Gmail gibi mail servislerine tek tuşla ulaşabilecek. Ayrıca desteklediği 15 dil ile birlikte, kullanımını yaygınlaştırmayı planlayan Firefox OS için, mutlu günler yakında gibi görünüyor.