Lato Font Family, Varşovalı bir tasarımcı olan Łukasz Dziedzic’in Yaz 2010’da tasarladığı bir sanserif yazı tipidir (“Lato”, Lehçe “Yaz” anlamına gelir). Aralık 2010’da Lato ailesi, tyPoland ve Google’ın desteği ile açık kaynaklı Open Font Lisansı altında Google Web Font kütüphanesine eklendi. 2013-2014 yılları arasında Lato Font Family, stil başına 2300+ glifi kapsayacak şekilde genişletildi. Şimdi, 100’den fazla Latin tabanlı dil, 50’den fazla Kiril tabanlı dil, Yunan ve IPA fonetik desteklemektedir. Bu süreçte, Lato Font Family metrikleri ve karakter aralığı gözden geçirilerek dört ek ağırlık oluşturuldu.

Łukasz’ın son on yıl içinde tasarladığı projelerin çoğu, çözülmesi gereken belirli bir tasarım görevine dayanıyordu. Lato ile aralarında herhangi bir fark yoktu. Başlangıçta, Lato Font Family büyük bir müşteri için kurumsal fontların yer aldığı bir set olarak tasarlandı – sonunda farklı üslup yönünde gitmeye karar verdiler. Böylece Lato, halka açık hale geldi.

Harflerin yarı-yuvarlak ayrıntıları Lato’ya bir sıcaklık hissi verirken, güçlü yapısı istikrar ve ciddiyet sağlar. “Erkek ve kadın, ciddi fakat samimi.”diyor Łukasz.

Lato, güzel bir hairline stili de dahil olmak üzere dokuz farklı stilden (ve aynı zamanda buna karşılık gelen italik stilleride mevcuttur) oluşur.



Kaynak: http://grafikrin.com/lato-font-family/