Çok sevdiğim arıcı bir abimin önerisiyle kışa hazırlık amacıyla geçen gün yeni sağımı yapılmış bal aldım. Bal hileye müsait bir gıda olduğundan mümkün olduğunca tanıdığınız kişilerden almalısınız. Ben sürekli onun aracılığıyla almaktayım. Balın tadı ve rayihası çok hoşuma gitti. Forum üyelerinin yararlanması için de bu konuyu açıyorum.
**Arıcı abimin ismi Celil ÇETİN, arıcılıkla ilgileniyorsanız Youtube kanalından(https://www.youtube.com/channel/UC6g...zUSMKylBiNO_Ag) takip edebilirsiniz. Gerçekten de kendini geliştirmiş Folluk dergisinde de arıcılıkla ilgili çok değerli yazıları olan biridir.



Kestane balının faydaları kısaca;
-->Antioksidan değeri yüksektir. Bağışıklığı güçlendirmektedir ve kış aylarında gribe, nezleye büyük oranda çözüm olabilmektedir.
-->Balgam söktürücü bir etkisi olduğundan öksürüğe iyi gelmektedir. (Öksürüğünüz başlar gibi olduğunda gece yatmadan 1-2 kaşık bal yiyip yatarsanız sabah etkisini fark edersiniz )
-->Düşük şeker oranı sayesinde kan şekerini düzenleyici etki göstermektedir.
Kaynak: https://yemek.com/kestane-bali/

Meşe balının faydaları kısaca;
-->Meşe balı, KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kolaylı tarafından yapılan araştırmalar sonucu antioksidan yönünden diğer ballara nazaran 5 kat daha yoğun olduğu tespit edilmiştir.
-->Hastalıklarınızdan kurtulmak için yapmış olduğunuz tedavilerde destek olarak kullanacağınız doğal bir besin kaynağıdır. Hasta olmadan özellikle kış mevsiminden önce kullanacağınız meşe balı, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturmaktadır. (Geçen sene aldığım meşe balı sayesinde geçen kışı hastalıksız geçirdim. Her akşam yatmadan 2 kaşık bal kullanmanız kışı çok daha rahat atlatmanız açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.)
Kaynak: https://www.beemyhoney.com.tr/ballar/mese-bali-1



Kısaca genel bal ile ilgili bilgileri verdikten sonra konumun asıl amacına geçeyim.

-->Arıların kestane ve meşeden öz toplayarak petekleri doldurduğu daha sonra çiçek ile sırlamasını yapıp dış etkenlerden koruduğu %100 doğal bir baldır. *Yapay bir şekilde 2 ayrı balı karıştırma söz konusu değildir. 😊
-->Antioksidan seviyesi çok çok yüksek olduğundan kış öncesi yeterli düzeyde tüketilmesi önerilir.
-->Bu balın en sevdiğim bir diğer yanı kestane balının keskin tadını meşe biraz arka plana almış. Dolayısıyla sofralarınızda da rahatlıkla tüketebiliyorsunuz.
-->Balın tadı, rayihası gerçekten çok güzel. Kestane ve meşe gibi antioksidan seviyesi çok yüksek olan balı sizin de alıp kış öncesi tüketmenizi istiyorum. Dolayısıyla eğer alır da beğenmezseniz koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz.




Kestane-Meşe Karışımı Çiçekle Sırlanmış Şifa Kaynağı Doğal Bal

1 Kg’lık Kavanoz(72cl) Bal: [SIZE="5"]130 TL

240 Gr’lık Kavanoz(19cl) Bal: 40 TL


Tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo!!

Shopier üzerinden Satın Almak için TIKLAYINIZ!
[/SIZE]




*** üzerindeki müşterilerimin yorumları;

caglargokmen adlı üyeden alıntı

Bal elime ulaştı.
Hatta sizlere yorum yapmak ve tadına bakmak için pazartesiyi beklemeden gidip şubeden aldım.
Bal kesinlikle doğal ve saf arkadaşlar. Süzülmediği için rengi koyu ve bulanık. İçinde polen ve bal kovanın mumu parçaları bile arada ağzına geliyor.
Tadı öyle mide bulandıracak gibi şekerli değil, doğal olduğu belli. Hatta tadım yaptıktan sonra satıcı arkadaşı aradım sohbet ettik.
Önce yüce Rabbime böyle bir nimeti bizlere verdiği için şükrediyorum, emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.


Ahlatli adlı üyeden alıntı

Bali bu sabah deneme şansım oldu arkadaşlar bende işten dolayısı dün elime ulaştı ama tadına bakamadım bal gerçekten doğal olup tadındanda anlaşılır durumda gayet hoşuma gitti kiş ayları için bire bir bi gönderen arkadaşıma teşekkür ederim