wmaraci reklam

Adsense Onayı Nasıl Alınır - Tam Rehber

8 Mesajlar 1.628 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
2 yıldır Adsense danışmanlığı yapıyorum. 100'ün üzerinde farklı Adsense hesabı onaylattım. Wmaracı ve diğer webmaster platformlarında birçok arkadaşa Adsense alma konusunda yardımcı oldum.

Bu konuyu açma nedenim ise geçtiğimiz günlerde wmaracında denk geldiğim bir arkadaşın konusu oldu. Arkadaş yaklaşık 5 yıldır adsense hesabı onaylatma konusunda sıkıntı yaşıyormuş. O sonunda mutlu sona ulaşmış. Bende o arkadaşın durumunda olup hala adsense hesap onayı yapamamış arkadaşlara yardımcı olmak adına bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Öncelikle yazıyı 0'dan yazıyorum. Herhangi bir şey bilmiyorsunuz olarak kabul ediyorum. Fakat yazdığım bilgilerin tamamını uyguladığınız hesabınız onaylanacaktır emin olabilirsiniz.

Google Adsense Onaylatma

1- Alan Adı

Arkadaşlar eğer adsense hesabı istiyorsanız gidip ilk olarak bir alan adı almalısınız. Uzantısı gerçekten fark etmiyor. XYZ - COM - NET - SHOP. Gerçekten uzantı fark etmiyor. Ama gidip wordpress.com uzantısı ile adsense hesabı alamıyorsunuz ne yazık ki. Bundan dolayı en azından gidip 3-4 lira vererek hiç yoksa bir xyz, info uzantılı domain alın.

2- Site Hızı ve Site Tasarımı

Sitenizin hızı kullanıcılarınız için büyük önem taşıdığı için Google Adsense alma şartları arasında yer alıyor. Açılış hızınızın 5 saniyenin altında olması Adsense için yeterli ve uygun olacaktır.

Blogunuzun kullanıcı dostu ve mobil uyumlu olması da Google Adsense için büyük önem taşıyor. Bundan dolayı temanızın profesyonel bir tema olduğunu ve seo konusunda tam not aldığını kesinlikle kontrol etmenizi öneririm.

Bu demek değildir gidin 200 TL ye tema alın. Birçok ücretsiz tema ile de kolayca alabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse; İgnite, Colormag gibi temaları kullanabilirsiniz. Bu temalar ile önceden pek çok defa adsense onayı almayı başardım.

3- Gerekli Sayfaların Oluşturulması

Gizlilik Sayfası

Google Adsense sitemi neden onaylamadı sorusuna verilecek cevaplar arasında ilk sırada yer alan gizlilik politikası kısmınızın sitenizde eksik olması olabilir.

Eğer hemen “Ama benim internet sitem sadece kişisel blog. Neden gizlilik politikası eklemem gerekiyor?” tarzı bir soru geliyorsa yanlış yoldasınız. Google Adsense web site istiyor arkadaşlar. A’dan Z’ye belli kuralları olan bir web site istiyor. Eğer Adsense’den gelen mail başvurunuz reddedildi olmasını istemiyorsanız internet sitenize hemen bir gizlilik politikası eklemeniz şart. Gizlilik politikası oluşturmadıysanız Google Adsense Başvurunuz çok büyük bir ihtimalle reddedilecektir.

Google Adsense başvurusu yaptığınızda Adsense sitenizde ilk olarak gizlilik politikasını inceliyor. Sebebi ise sizin botlar aracılığı ile kısa süreli bir vurgun yapacak sitemi olduğunuzu yoksa işini ciddiye alan ve insanlara yarar sağlayan bir site sahibi olduğunuzu mu ayırt etmek için kullanıyor. Kısaca gizlilik politikası sizin bu işi ne kadar ciddiye aldığınızı gösteren bir sayfa. Eğer hala gizlilik politikası eklemeden Google Adsense başvurusu yapacaksanız ben size cevabınızı söyliyim “Blog’unuz şu an Adsense için uygun değil” olacak.

Hakkımızda Sayfası

Gizlilik politikası eklemenizi önerdiğim bölümde yer aldığı gibi hakkımızda sayfası da Google Adsense Onaylatma işlemi için en önemli noktalardan bir tanesidir. Hakkımızda sayfası yer almayan bir internet sitesi ile Google Adsense Başvurusu yaptığınızda alacağınız cevap Gizlilik Politikası olmayan bir site ile başvurunuzda alacağınız cevapla aynı olacaktır. “Adsense başvurunuz reddedildi.” cevabı ile karşılaşmamak adına kesinlikle internet sitenize hakkımızda sayfasını eklemeyi ve güzel bir şekilde doldurmayı ihmal etmeyin.

Hakkımızda sayfası da tıpkı Gizlilik Politikası sayfasında olduğu gibi işinizin ciddi olduğunu ve fayda sağlamak amaçlı uzun vadeli bir iş için giriştiğinizi gösterecektir.

İletişim Sayfası

Hakkımızda ve Gizlilik Politikası sayfaları gibi Google Adsense’den onay almak için internet sitenizde kesinlikle yer alması gereken diğer bir sayfa da İletişim sayfasıdır.

Şahsen ben başvuru yaptığım sitelerde iletişim sayfama contact forum ekleyip bırakmıyorum. Ben genelde iletişim ile ilgili küçük bir not düşerek altına adres ve mail adresimi ekliyorum. Örnek olarak iletişim sayfam;

Sitemize dair her türlü düşünce, görüş, ve şikayetleriniz adına bizimle direkt olarak iletişim kurabilirsiniz. Lütfen site üzerinde yer alan yazı ve görseller ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden bize iletin. Bizim ile mail yoluyla direkt olarak iletişim kurmanız durumunda 3 iş günü içerisinde dönüş yapmaya çalışacağız. Herhangi bir yasal durum veya telif hakkı için lütfen mail üzerinden iletişime geçiniz.

Mail Adresimiz:

Mail Adresim

Adres:

Adresim


şeklinde oluyor.

4- Sitenizin Google Search Console ve Google Analitik Kaydını Yapın

Google tarafından indekslenmemiş bir blog kesinlikle Adsense onaylatma konusunda sıkıntı yaşayacaktır. Düşünsenize tanımadığınız biriyle hiç konuşmadığınız biriyle ticaret yapar mısınız? Google’da aynen böyle düşünecektir. Bundan dolayı internet sitenizi kesinlikle Google’a eklemeli, site haritanızı göndermeli ve Google tarafından içeriklerinizin indeks almasını beklemeniz gerekiyor.

Google tarafından indeks alıp almadığınızı ve Google tarafından alınan indekslerinizi görmek için Google Arama Çubuğuna “site:siteadınız.uzantı” şeklinde yazarak arama yapabilirsiniz.

Google Analitik bilmeyenler için sitenizin detaylı olarak istatiksel verilerini sizinle paylaşan bir araçtır. Google Analitik üzerinden alacağınız veriler ile blogunuzu daha iyi yerlere taşıyarak Google Adsense Başvuru Onaylatma işleminize hız verebilirsiniz. Ne kadar fazla Google aracını kullanırsanız Adsense sizi iş birliği adına o kadar kendine yakın görecektir.

5- İçerik Sayısı

Arkadaşlar bu nokta gerçekten çok önemli. Birçoğumuzun hatası aslında bu noktada başlıyor. Dikkat ederseniz forumlarda çok fazla "1000 makaleli sitemde yetersiz içerik uyarısı alıyorum" gibi mesajlar görebilirsiniz. Yine aynı forumlarda ise "10 makale ile adsense onaylattım" gibi mesajlarda vardır.

Size söylüyorum adsense için içerik sayısı önemli değil. Önemli olan içeriğin özgünlüğü. Fakat dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise kategorilere içeriklerin eşit dağılımı.

Bir tane kadın sitesi açtınız. A kategorisi 100 yazı B kategorisi 200 yazı C kategorisi ise tamamen boş. Bu site Adsense Onay İşlemini başarılı olarak geçemez.

Fakat farklı bir kadın sitesi açtınız. A kategorisi 5 B kategorisi 5 C kategorisi 5 yazı. Bu sitenin adsense onay alma ihtimali daha fazladır.

Yani "Google Adsense Yetersiz İçerik" problemi makale sayısından çok kategorilere dağılımın yapılmamasından kaynaklanmaktadır.

Benim bu probleme çözümüm ise şu şekilde. 20 makale yazıyorum 4 kategori açıyorum ve her kategoriye 5 er tane yazı yolluyorum. Tüm onaylarımı bu şekilde aldım. Bu durum ise Adsense Danışmanlığı yaptığım süre boyunca gördüğüm en büyük eksikti. Birçok site sadece bu nedenle Yetersiz İçerik dolayısıyla red yiyordu.

6- Diğer Firmaların Reklamlarını Kaldırın

Google Adsense başvurusu yapmadan önce yapmanız gerekenlerden bir diğeri de bulunuyorsa diğer reklam firmalarının reklamlarını sitenizden kaldırmak olacaktır. Kesinlikle olumsuz sonuç alırsınız demiyorum ama olumsuz sonuç alma ihtimalinizi arttıracaktır. Çünkü internet sitenizde yer alan başka reklam ağlarının reklamları, Google Adsense için kötü bir izlenime neden olacaktır. Google Adsense aldıktan sonra tekrar sitenize ekleyebilirsiniz ama sorun olmayacaktır.

Google Adsense Onaylatma Bonus

Listede yer verdiğim maddeler dışında Google Adsense Onaylatma konusunda birkaç püf nokta daha bulunmakta. Bu noktaları da sitenizde uygulamanız size Adsense Onayı Alma konusunda daha büyük bir avantaj sağlayacaktır.


  • Birçok internet siteniz var ise en güvendiğiniz internet siteniz ile Google Adsense Başvurusu yapmalısınız.

  • Adsense Başvurusu yaparken bilgileri gerçek şekilde doldurduğunuza dikkat edin.

  • Telifli resimler kullanmayın. İnternetten bulduğunuz görselleri elinizden geldiğince özgünleştirerek sitenize ekleyin.

  • Adsense başvurusu yapmak için 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekiyor. Eğer 18 yaşınızı henüz doldurmadıysanız aile bireyleriniz üzerine başvuru yapabilirsiniz.

  • İnternet sitenize organik hit sağlayan programlar kullandıktan sonra Adsense başvurusu yapmayın. Başvuru için bir süre bekleyin.



--

Dipnot: Bu yazdıklarıma uymadan da Adsense hesabı alabilirsiniz. Yazdıklarım kanun değil. Bir google çalışanı ise hiç değilim. Sadece uzun zamandır bu alandayım ve edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Eğer yazıda hatam olduğunu veya eksik bir nokta olduğunu düşünüyorsanız yorum yapabilirsiniz. Hiçbir kaygı gütmeden sadece bilgilendirme amacıyla yazılmış bir yazıdır.

---
İçerik Sayısı başlığını özellikle okumanızı öneririm. Kalan bölüm çoğu kişi tarafından bilinen bir kısım. Fakat forumda genellikle denk geldiğim eksiklik "İçerik Sayısı" kısmında değindiğim eksikliktir.
MustafaTuran btnaslan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Hocam konu başında 3-4 lira vererek hiç yoksa bir xyz, info uzantılı domain alın. demişsiniz ben .info uzantıyı 50tl ye alıyorum. 3-4tl den satan firmayı söyleyebilir misiniz?
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
ASametYildirim Dostum isimtescil üzerinde şuanda 2,99$. Sanırım 12-15 arası yapıyor. Fakat info genel olarak indirim olan bir uzantı. Takip edersen daha ucuz rakamlara alabilirsin. Yine de ben araştırıp şuan daha ucuza satan bir adres görürsem ileteceğim sana.

İsimtescil İnfo --- 2,99$

Yoncu İnfo --- 3.78$

1and1 İnfo --- 5$

Godaddy İnfo --- 11,99 TL
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

Stores adlı üyeden alıntı

ASametYildirim Dostum isimtescil üzerinde şuanda 2,99$. Sanırım 12-15 arası yapıyor. Fakat info genel olarak indirim olan bir uzantı. Takip edersen daha ucuz rakamlara alabilirsin. Yine de ben araştırıp şuan daha ucuza satan bir adres görürsem ileteceğim sana.

Teşekkür ederim makaleni şimdi bitirdim güzel noktalara değinmişsin ellerine sağlık.
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

worldww worldww Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 2112
  • Beğeniler 626 / 737
  • Ticaret 4, (%100)

ASametYildirim adlı üyeden alıntı

Hocam konu başında demişsiniz ben .info uzantıyı 50tl ye alıyorum. 3-4tl den satan firmayı söyleyebilir misiniz?


NameSilo -> 1,99 $ (TLDLIST Kupon Kodu ile)
Dynadot -> 1,99 $

Yenilerken en ucuz:
Porkbun -> 10,98 $
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

worldww adlı üyeden alıntı

NameSilo -> 1,99 $ (TLDLIST Kupon Kodu ile)
Dynadot -> 1,99 $

Yenilerken en ucuz:
Porkbun -> 10,98 $

Hocam niche sektör olduğundan ertesi güne bana o uzantıyı bırakmazlar diye korkuyorum. Bilindik firma olsalardı iyidi :)
worldww

kişi bu mesajı beğendi.

worldww worldww Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 2112
  • Beğeniler 626 / 737
  • Ticaret 4, (%100)
ASametYildirim Bunlar çoğu TÜRK firmasından daha bilindik.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

worldww adlı üyeden alıntı

ASametYildirim Bunlar çoğu TÜRK firmasından daha bilindik.


Doğrudur hocam cahillik işte :)
worldww

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al