wmaraci reklam

Yeni Projem Hedefim Düzenli Bir Gelir.

25 Mesajlar 2.780 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
***.net üzerinde sürekli olarak takip ettiğim bir bölüm var adsense hikayem adı altında. Bu bölümde birçok hedef koyarak yola çıkan kişi oldu. Kimisi projeyi başlatıp yarıda bıraktı kimisi ortalarda projeyi sattı kimisi hedefine ulaşamadı kimisi ise hedefine ulaşmayı başardı. Wmaracı üzerinde bende böyle bir akım başlatmak istiyorum. Çünkü bu bölüm üzerinde yapılanlar diğer arkadaşlara rehber niteliği taşıyor. Ayrıca yorum bölümünde olan bilgi alışverişi sayesinde projeyi yapan kişilerde faydalanıyor.

Bu başlığı açmamın bir diğer sebebi ise büyük bir emek harcadım ve harcayacağım. Yarın birgün yarıda kalmasını ilerlemesinin yavaslamasını iistemiyorum. Takip eden 1 kişi bile olsa ona karşı bir sorumluluğum olacağı için devam edeceğimi düşünüyorum.

Elimde kendi kullandığım bir adsense hesabı yok sürekli olarak satış yapıyorum ama adsense almanın zor olacağını düşünmüyorum. Bir hafta içerisinde alırım diye tahmin ediyorum.

2-3 senedir birçok site açtım. Tutan oldu tutmayan oldu. Sipariş üzerine site açıp sattığım oldu. Makale yazdığım oldu. Anlayacağınız birçok şekilde gelir elde etmeyi başardım. Fakat bu gelirlerin hiç biri düzenli olmadı. Bir hafta oldu gelirim yüz tl bir hafta bin tl bir hafta sıfır oldu. Şimdi amacım düzenli bir gelir getiren bir site açmak. Tüm enerjimi öncelikli olarak buraya aktaracağım. Aktif olarak elimde 4 adet sitem var ama onlara ilgim bir süreliğine ikinci plana atılmış olacam.

Birazda projemden bahsedeyim. Sevdiğim bir konu üzerine açıyorum sitemi. Makaleleri tamamen kendim yazacağım. Konu Türkiye'de daha önceden tam anlamıyla işlenmemiş bir konu. Tüm kaynaklarım ingilizce. Türkçe olanlar var ama tek tük parça parça sağlam bir kaynağım yok.

Projenin güvenliği için bir süre boyunca paylaşmayı düşünmüyorum. En azından site bir noktaya ulaşıncaya kadar paylaşayacağım. Özelden de şimdilik sormanızı istemiyorum.

Türkiye'de ilk defa olan bir proje olacağı için organik hit çekmem zor olacak. Bundan dolayı başlarda sosyal medyaya ağırlık vereceğim. Bu noktada size birde müjdem var birçoğunuz gibi sıfır noktasından başlayacağım. Elimde takipçili bir hesap yok. Sadece arkadaşımın 10 k spor sayfası var twitterda benimde instagramda 10k takipçili sayfam var onun dışında hiç bir sosyal medyam yok hepsini yeniden açıp sıfırdan ilerleyeceğim.

Hedefim yeni bir akım başlatan bir site olmak markalaşmak. Ama ilerlememi küçük hedefler koyarak tamamlayacağım.

İlk hedefim site içerisinde 20-25 adet makale sayısına ulaşmak olacak. İlk hedefime ulaştıktan sonra sırası yeni hedeflerimi güncelleyeceğim.

27 Ekim

Aslında proje yaklaşık 2 aydır aklımdaydı. Başka bir projem için araştırma yaptığım sırada aklıma gelmişti. Ama boş vakit ve maddi sıkıntılardan dolayı ancak bugün başlabildim.

2 gün önce .com uzantılı domaini Godaddy üzerinden bir arkadaş adına regledim 5 TL ye. Birde simdilik bir hosting buldum ücretsiz orada barınacak. Aslında kendi resellerim var ama oraya taşımak istemedim birçok sitem mevcut olduğu için temiz bir başlangıc yapmak istedim.

Domaini regledim 2 gün önce ama 2 gündür sitenin ayarlarını ve kurulumunu yapmakla geçirdim. Büyük bir özen ile tüm ayarlarını yaptım.

-Yoast Seo
-w3 Total Cache
-Akismet
-wp smush

eklentilerini kurdum ve tüm ayarlarını baştan aşağı düzenledim.

-facebook
-twitter
-pinterest
-google+
-İnstagram
-youtube

sosyal medyalarını açtım sitenin. Site adına gmail aldım. Site uzantılı mail adresini açtım. İlerleyen günlerde mail abonelik sistemini de açacağım.

Asıl hiti sosyal medyadan çekeceğim için özellikle facebook ve youtube öncelikli sosyal medyalarım olacak. Tüm paylaşımlarımı manuel yapacam. Spam olmayacak.

Bugün ayrıca siteye 5 adet yazı ekledim. Siteyi daha google a tanıtmadım. Sitem tam oturmadan da tanıtmayacağımm. Kapattım siteyi google botlarına zaten.

Eklediğim yazılar ortalama 600 kelime. Uzunluğundan ziyade doyuruculuğuna uğraştım. Kaldıki site sosyal medya paylaşım tarzı bir şey olduğu için uzun içerikler daha çok işime yarayacaktır.

Her makaleye 3-5 adet görsel ekledim. Görselleri özgünleştirmeye çalıştım logomu falan ekledim. Alt başlıklarını da eklemeyi unutmadım.

Etiketler içinde makale başlıklarımı arattım benzer konular olduğunu düşündüğüm konuları etiketime ekledim. Etiketlerimi makale içerisinde 1 defa da olsa kullanmaya çalıştım. Kullanamadıklarım oldu tabi yapacak bir şey yok. Bugünlük amacım 1 yazı daha yazmak sonrasında yarın devam edeceğim. Bakalım umarım başarıya ulaşır 2-3 ay içerisinde bir ilerleme kaydedebilirim.

28 Eylül

Bugün site ile ilgili pek fazla iş yapamadım. Malum hafta sonu son iş günü falan olunca işler yogunlasıyor birde ufak bir seyahat yaptım haftasonu tatil için. Neyse site ile ilgili yaptıklarımı anlatayim.

-Temanın ayarlarında bir sıkıntı yaşamıştım. Temada bir kayma vardı baya bi araştırma yaptım ve hatayı bulup düzelttim. Şimdi güzel bir görüntüye sahip.

-Site içerisine bugün 4 adet makale daha ekledim. Şuanda toplam makale sayım 9'a ulaştı. Siteyi büyük ihtimalle yarın açacagım cünkü 5 makale daha yayınladığım anda tema tam olarak oturmus olacak.

-Site ile ilgili bugün en çok yaptığım görsel hazırlamak konusunda araştırma oldu. Karar verdim sanırım ben yapamayacağım bu inografik işini falan. Yapsamda tatmin edici olmayacak. Bundan dolayı facebookta ve twitterda yapacağım reklamlarda kullanmak adına siteden bir arkadaş ile çalışacağım. Kimle çalışacağıma karar vermedim ama fiyat performans olan birini aramam lazım.

-Yarın yapmam gereken çok iş var ama ilk amacım siteye 5 adet içerik girmek olacak. Elimden geldiği kadar doyurucu içerikler eklemeye çalışıyorum.

29 Ekim

Bugün 2 adet daha yazı ekledim. Ders çalışmam falan gerkeiyordu ondan tam olmadı. Birde makale yazdım sipariş ile yaklasık 20 adet falan ondan dolayı pek yazacak gücüm kalmamıstı. Normalde 5 adet daha ekleyip açacaktım siteyi ama yeni bir kategori daha ekledim siteye bu yüzden bugün yazmama ragmen hala 5-6 adet makale eksik. Sonrasında açacağım. Hedefim yarın siteyi aktif hale getirip ilk sosyal medya paylaşımlarını yapmak olacak. Herhangi bir gönderi öne cıkarmayacağım en baslarda. Kisisel hesabımdan ve arkadaşlarımın kisisel hesaplarından paylaşımlar yaptıracağım sadece. Bu yüzden en viral içeriğimi kullanacağım.


Toparlamak gerekirse sitede 11 adet yazı var. yaklasık 16-17 yazı olunca adsense basvurusu ve sosyal imlemelere başlayacağım.

Bu arada siteyi hiç bir yere kaydetmedim hiç bir yer de paylaşmadım ama nasıl olduysa ilk indeksini almıs bugün fark ettim.

1 Kasım

Haftasonu falan derken siteyi tam olarak hazırladım yayına aldım. Sitede 20 ye yakın yazı oldu ve hepsi alana göre uzun yazılar ortalama diğer sitelerde içerikler 200 kelime civarı iken benim içeriklerim 600 civarı kelimeden oluşuyor.

Facebook ve twitterdan yavastan imlemelere başladım. Kendi kişisel hesabımdan ve arkadaşlarımdan istek ile paylaştırıyorum. Kisisel hesabım 500 takipçili arkadaşlarımında hemen hemen aynı ortalama. Günlük yazı girmeye başlıcam artık. Google siteyi tanıyor cünkü. Alexa içinde çalışma yapacağım ama hit bot vs degil. Farklı planlarım var. İlerleyen zamanlarda onuda anlatacağım.

Suan daha cok yazıların indeks almasını bekliyorum. Yazılar indeks aldığı gibi adsense basvurusu yapacam. İlk basvuruda alırım diye düşünüyorum.

2 adet de paravan blog actım konuma yakın konularda. Mesela konum sağlık ise gebelik ve cocuk saglıgı ile ilgili 2 paravan blog açtım. Blogger ile. Onlarada 2 ser adet 300 kelimelik seo uyumlu baslıkları ile ilgili makale koydum. Bloggerdan pek anlamıyorum elimden geldiği kadar seo ayarı falan yapmaya calıstım. Oldugu kadar artık.

10 Kasım

Sınav haftam yaklaştığı için biraz azaldı ilgim ve alakam. Güncellemenin gecikmesinin sebebi de sınav haftam. 24 kasıma kadar da böyle devam edecek. Site içerisindeki içerik sayısı 60 lara ulaştı içerik girmeye devam ediyorum hala. Backlink vs daha hiç bir çalışma almadım ama artık yavastan manuel gov edu link alımlarına başlıcam. Ayrıca siteye paralel konularda 2 sitem daha var ilerleyen günlerde o sitelerden de tanıtım ve backlink olarak beslemeye başlıcam

Sitenin Günlük Hiti Şuanda 30 ila - 50 arasında değişiyor. Organik yorumlar almaya başladım yazıya bu çok yarar sağlayacaktır.

Alexa Olarak 20 k civarında TR alexa değerim. Globalde 2.5 m civarıydı enson.

Sosyal medyadan daha öne cıkar işlemleri yapamadım ona rağmen facebook sayfam 100 kişiyi geçti.

Bu arada adsense başvurusu yaptım. Telifli içerik diyerek reddetti. Normal zamanda adsense hesabı satışı yapıyorum inceliklerini bildiğimi düşünüyorum. Adsense onaylar dedim ama telif ihlali yapmısım. Oraları tarayıp adsense hesabı alacağım siteye. Fakat kullanacağımı sanmıyorum satarım direk. Adsense reklamlarını site hiti 1k civarına yaklaşmadan eklemeyi düşünmüyorum.
CezaLet mimarcan Kodespa

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

isoli90 isoli90 gaziantephaber7.com Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek gazeteci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad I** T**
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
başarılar dilerim
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

Gaziantep'in Haber Sitesi
Gaziantephaber7.com

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam inşallah yeni bir ses getirebilirsiniz, emeklerinizin karşılığını alırsınız. Şimdiden başarılar dilerim :)
(Özet: Adsense başarım hikayelerini okuyup kendi hikayesini yazmak istemiş. Sektör sıra dışı, sınırlı miktarda da sosyal imleme yapılıyor. )
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

TolgaDogaan TolgaDogaan Freelance Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 23 / 264
  • Ticaret 14, (%100)
Başarılar, inşAllah istediğinizi elde edersiniz.
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
hsntngr *** hesabım var normalde oraya da açabilirdim ama buraya açma sebebim wmaracını kullanmayı daha çok seviyorum bu forumda da böyle başlıkların olması gerektiğini düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Dursun05

kişi bu mesajı beğendi.

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

Stores adlı üyeden alıntı

hsntngr *** hesabım var normalde oraya da açabilirdim ama buraya açma sebebim wmaracını kullanmayı daha çok seviyorum bu forumda da böyle başlıkların olması gerektiğini düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.


Anlıyorum hocam şahsen bende burayı daha çok seviyorum. Orası nasıl deyim hem çok ticaret dönüyor hemde herkes sanki herkes ingiliz asilzadesiymiş gibi (http://prntscr.com/h2i6f5) takılıyor. Bir türlü ısınamadım.

Özet vermemin sebebi orada size bi eleştiri değil, giren bir çok kişi okumaz diye.
JumperTech Stores

kişi bu mesajı beğendi.

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2319
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Forumu bilemem ama ben arkandayım hocam, sonuna kadar destekliyorum!
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

JumperTech JumperTech Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 1705
  • Beğeniler 820 / 523
  • Ticaret 19, (%100)

hsntngr adlı üyeden alıntı

Anlıyorum hocam şahsen bende burayı daha çok seviyorum. Orası nasıl deyim hem çok ticaret dönüyor hemde herkes sanki herkes ingiliz asilzadesiymiş gibi (http://prntscr.com/h2i6f5) takılıyor. Bir türlü ısınamadım.

Özet vermemin sebebi orada size bi eleştiri değil, giren bir çok kişi okumaz diye.


Resim komikti. :D Lakin adamlar ticareti biliyor, ticarette hisler olmaz. Tamamen ciddi kararlarla yürür...
 

 

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)

bekirbulut adlı üyeden alıntı

Forumu bilemem ama ben arkandayım hocam, sonuna kadar destekliyorum!


teşekkür ederim hocam :)
bekirbulut

kişi bu mesajı beğendi.

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1819
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)
Değişik bir konu oldu bu, Takipten düşmemek adına günlük güncelleme yapıp etiket çekersen bana iyi olur :)
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al