Bir basın mensubu olarak 14 yıllık bir magazin sitem var ve bu sitemin news kaydı 2019 yılında alındı. Tüm girdiğim yeni haberlerde kullandığım etiket kelimeler Google Haberler aramasında ilk sayfada çıkarken şimdi ilk sayfaları göremez oldum. Ama tüm haberlerim news alıyor. Bundan yana bir sorunum yok. Ama geçtiğimiz yıllardaki gibi haberlerimin ilk sayfada çıkması için yardımcı olabilecek arkadaşların (Ücret talep edilmesi de dahil olmak kaydıyla, talep etmeden yardımcı olacak arkadaşlara nacizane jestler yapılmak kaydıyla) beni yönlendirmelerini ve fikirlerini söylemesini rica ediyorum.
Sitemin DA değeri 14 PA değeri 29'dur. Buradan bir arkadaşımız vasıtasıyla DA değerimin yükseltilmesi için çalışmaya başlanıldı. Benim girdiğim haberlerin altlarda kalırken aynı haber başka siteler tarafından ilk sayfada çıkması ve bu sitelerin sadece bir veya iki tanesinin benim DA ve PA değerimden düşük olduğunu, diğerlerinin çok yüksek olduğunu gözlemledim. Haberin özgün olması gerekir diye bir şeyle gelinmesin, bana gelen basın bülteni ile aynı haberi kullanan arkadaşın kullandığı bülten satırı satırına aynı. Günlük olarak ortalama en az 6 haber giriyorum.

Tüm bunların haricinde sorunumu çözmek için üye olduğum bazı sitelerde tanıştığım bazı kişiler tarafından dolandırıldım kelimesi belki biraz ağır olabilir ama suistimale uğradığım için maddi bir rakamla yardım önerecek kişilere talep edeceği rakamın tamamını ödemeyi hiç düşünmüyorum. Örnek olarak bir arkadaş site içi SEO çalışması yapacağım günlük haberler gireceğim diye cuzi bir rakam karşılığında bir şeyler yaparken sitemin spam skorunu 11'e çıkardı. Ve utanmadan para talep ederek birde beni telefonda seni FETÖ'cü, PKK'lı diye şikayet ederim diyerek tehdit etti. (Telefon görüşmesini kayıt ettiğim için hem gazeteci olmamın verdiği avantajla bu arkadaşımıza gereken ne ise Allah'a şükür yapıldı). Bunun gibi başka örneklerde veririm .
Ekte resimde göreceğiniz gibi asıl istediğim girdiğim haberin en son 1 saat veya 1 gün değilde normal haber aramasında ilk sayfalarda çıkmasıdır. Bu konuda yardımcı olabilecek veya fikir verebilecek arkadaşlarım ister DM üzerinden ister mesajıma cevapla bana dönüş yaparlarsa sevinirim.


https://hizliresim.com/D8SDwD
Bu arada amacım magazin sitesi üzerinden bir maddi kazanç elde etmek filan değil. Bu aklımın ucundan dahi geçmedi. Sadece biraz ego için uğraş veriyorum. Bu arada sitemin trafiği düşük ama diğer çıkan sitelerinde trafikleri çok düşük.