Merhaba GençGrafikerler,

Illustrator , Adobe firmasının çıkardığı vektörel tabanlı bir grafik düzenleme ve çizim programıdır. Tasarım dünyasında oldukça yaygın olan bu program zengin bir içeriğe sahiptir, bu program ile ;

Logo Tasarımı, Kurumsal Kimlik Tasarımı, Ambalaj Tasarımı, Broşür Tasarımı, Web Sitesi ara yüzü tasarımı, İllustrasyon ve Animasyon çalışmaları yapılabilir.. Illustrator’un kelime anlamı çizim yapan kimse, Ressam’dır. Illustrator ile Photoshop’u ayıran en büyük özellik ise Illustrator’un Vektörel, Photoshop’un Pixel tabanlı olmasıdır. İkisi arasındaki en büyük özellik, vektörel bir nesneyi istediğiniz boyutlarda basabilirsiniz, kalitesi kesinlikle bozulmaz. Ancak aynı uygulamayı pixel tabanlı bir çizimde denerseniz görüntünün çözünürlüğü üzücü olabilir. Grafikerler logo, kartvizit, ambalaj, broşür, arayüz çalışmalarında bu yüzden Illustrator tercih eder..

Illustartor Arayüz;
Arayüzü görmek için tıklayın

Photoshop kullanıcıları bu programı daha kolay kullanabilir çünkü arayüz olarak tanıdık gelecektir Illustrator Nedir? sorusunun cevabını verdik, bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

Kaynak: Adobe Illustrator Nedir?