Web'le pek ilgilenmiyorum, masaüstü programlama ile uğraşırım genelde ve tasarım konusunda ciddi anlamda yetersizim (milletin yaptığı arayüzler kıskanılmayacak cinsten değil). Bu yüzden bir çalışma arkadaşına ihtiyacım var.

Çalışmadan kastım, bu gelişme sürecinde birbirimize destek olmak için beraber bir şeyler yapmak. Yani ticari bir şey ya da referanslık bir olay değil.

1-> Peki ne yapacağız?
UI Design (ve bunun yan dalları da var artık) konusunda ortak çalışmalar sunmak istiyorum, bu süreçte renkleri kullanmayı, neyi nereye koysak daha iyi görünür veya animasyonlar falan filan derken albenisi olan arayüzler ortaya çıkartmak istiyorum.

WFA ile bu tip arayüzlerle başlayıp geliştirilebiliyor ama ben daha kolay ve hızlı olan WPF kullanrak şuna benzer şeyler yapmak istiyorum.

Masaütünde dashboard ve arayüz yapmak master seviye bir iş, özellikle kendi kontrollerimi yazmam gerektiğinde ancak arka plan seçerken bile aşırı kararsızım. :) (Hazır companentler alıp da yapabilirim ama bu çok pahalı ve kolaycı bir yol, yoksa kendi framework'lerimi yazmayı da öğrenemem)

Aynı şekilde her platformda dashboard ve uyumlu bir arayüz çizmek ve sunmak büyük meziyet, çalışma arkadaşımdan istediğim şey aslında bu.

2-> Tasarımları paylaşacak mıyım?
Elbette hayır, sadece bir jpg, png çıktısı ve ikonlar için inkscape'de çizilmiş olması yeterli. (xpath data ile wpf'de kullannıyorum, sonuçta vektör tabanlı flat tasarımların temel mantığı bu şekilde)

Mantıklı ve benim de elimden gelebilecek ise yapar ve demo (.exe) şeklinde sunarım, bu şekilde gelecekte müşterisine bir demo bile gösterebilir, sonuçta sunum önemlidir.

2017 yılı için sadece masaüstü çalışacağım.

Teliflik veya gelecekte bir proje için satmayı planladığınız ya da birilerine özel tasarımlar kullanılmayacak, genelde concept ve genel şeyler üzerinde çalışacağız. Sonrasında bu tasarımı ben bir işte kullanacağım demesin, amaç vitrine örnek çalışma çıkarmak.


3-> Bu işi hobi olarak yapıyorum, sonuçta bir çıkarım yok ve sınırsız zamanım var ama bir işte tıkandığımda bırakıyorum, devam ettirecek azimli bir çalışma arkadaşının iki tarafa da faydası olacağını düşünüyorum. (sorumluluk duygusunun tetiklenmesi, itici bir güç, unsur)

4-> Şartlar Nedir?

- Yaş 18 >=.
- Bolca zamanı olan.
- İşini yarım bırakmayacak, aksatmayacak ya da temanın dışına çıkmayacak.
- Benim gibi kararsız olmayacak.
- Pamuk gibi bir insan olmalı, iletişimimiz kopuk kopuk olmasın.
- İletişime geçerken UI çalışmalarınızı gönderin, a b c kişisine yaptığınız işler değil, ustalığınızı veya yeteneğinizi sunabildiğiniz vitrin çalışmalarınızı merak ediyorum.

Başta belirttiğim gibi ticari veya referanslık bir olay değil, bu konuyu anlamadıysanız tedbiren yukarıyı 3-4 defa daha okuyun.

Eğer kafanıza yatarsa skype e939637'de genelde online'ım. Kolay gelsin :)