Dokümandaki yazıtipini değiştirmek için tagı kullanılır, genel kullanımı şöyledir:
* SIZE değişkeni metnin büyüklüğünü ayarlar, bu değişkene -1, +2 gibi değerler verilerek metnin puntosunun bir eksiltilmesini veya iki arttırılmasını sağlayabilir, direkt olarak bir rakam vererek puntoyu tayin edebilirsiniz. HTML sayfalarında SIZE değişkenine verebileceğiniz en büyük değer 5'tir. 5'ten sonra vereceğiniz her değer siz 5 değeri vermişsiniz gibi muamele görecektir. Yazıtipi çok büyük olmamalıdır, büyük yazıtipleri hem kullanıcıların sayfayı okumasını zorlaştırır hem de sayfanın güzelliğini bozar.
* FACE takısını tüm web tarayıcıları desteklemese de bu takı kullanılarak sayfada resim kullanmadan oldukça güzel görüntüler elde edilebilir. Örneğin FACE="Arial Tur" takısı kullanıldığında yazı tipi Türkçe Arial olacaktır. FACE değerine Türkçe desteği olmayan "Comic Sans Ms" gibi yazıtipleri verilmemelidir, verilirse bazı Türkçe karakterler bozuk olarak görülecektir.
* Son olarak COLOR takısı yazıtipinin rengini ayarlamakta kullanılmaktadır. Web tarayıcılarının desteklediği temel renklerden oluşan tablo geçen ay bu bölümde verilmiştir. Tablodan dilediğiniz bir rengi seçerek bu değişkenin karşısına yazdığınızda yazıtipi rengi değişecektir.
* ifadesi her zaman bir ile sonlanmalıdır. Bu tag unutulursa web tarayıcınız sayfaları yanlış görüntüleyebilir. (Bazen de hiç görüntülemez)