Türkiye’deki internet kullanıcıları bu yıl arama motoru olan Google’da en çok Youtube, Facebook, e – okul, Mynet, haber, sahibinden, hava durumu, Twitter ve Hotmail kelimelerini aradı.

Yapılan araştırmalar ışığında Google verilerinden derlenen bilgilere göre 2016 yılının ilk üç ayında Türkiye genelinde Bir Garip Aşk, Kısmetse Olur, OSYM, Survivor, ÖSYM ve Milli Piyango Google arama motorunda yükseliş gösteren aramalar içerisinde yerini aldı. Ülke genelinde sağlık kategorisinde Bursa ilk sırayı alır iken, bunu SGK, randevu ve kalp kelimeleri takip etti. Seyahat kategorisinde aranan kelimeler incelendiğinde ise uçak ilk sıralarda yer aldı ve Türk Hava Yolları (THY), uçak bileti, eba ve İstanbul aranan kelimeler arasında yerini aldı. Söz konusu kategoride en büyük çıkışı yakalayan arama ise Sultanahmet oldu. Aynı zamanlarda dünya genelinde ise Google, Twitter, Facebook ve Youtube en çok aranan kelimeler olurken, Google’de aranarak dünyada yükselişe geçen kelimeler Super Bowl 2016, Powerball Winnig Numbers, Dead Pool ve Davis Bowie oldu. Gayrimenkul alanında ise Milliyet, satılık ve sahibinden kelimeleri en çok arananlar arasında yer aldı.

İnternet kategorisine bakıldığında Vodofone, Samsung, Turkcell, Twitter, Hotmail ve Google sıralaması oluştu ve Türk *******, ais, Huawei, sigara fiyatları yükselişe geçen arama kelimeleri arasında yer alarak dikkat çekti. Spor kategorisini incelediğinizde ise bu yıl en çok aranan kelimeler Fenerbahçe, lig, Ligtv, maç, Galatasaray, Beşiktaş oldu ve yükselişe geçerek en iyi çıkış yapan kelimeler ise Galatasaray Lazio, Galatasaray Lazio maçı, Amedspor, salon turnuvası, Fenerbahçe maçı ile Fenerbahçe Braga oldu.

İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan internet kullanıcıları ise Google arama motorunda en çok Youtube, Facebook, Twitter ve İstanbul’u aradı. Bir Garip Aşk, Survivor, Survivor 2016 kelimeleri de en fazla aranarak çıkış gösteren kelimeler olarak ilk sıralarda yerini aldı.

kaynak: http://muratozay.com/2016-yili-googleda-en-cok-aranan-kelimeler/